9.1 ile tepe görüldüðünda ABD de enflasyonun tepe yaptýðýný düþünüyorum sonbahar itibari ile düþmeye baþlayacak diye yazdým idi.
Hala da ayný düþüncedeyim..
5 dolarlarý gören gasoline fiyatlarý 3.3 dolara düþmüþ durumda ABD de..(ortalama)
Gýda fiyatlarý falan yüksek seyrediyor..
Bu faiz artýþlarý ile ev / kira fiyat artýþý hýzýnda da sert düþüþler bekliyorum..
ABD de enflasyonu oluþturan ana kalemlerde blok halde yükseliþler varken artýk orada da kýrýlýmlar oluyor..
FED geçen sene þahinleþmesi lazým gelen zamanlarda piyasadaki büyük oyuncularýn pozlarý yüzünden nasýl býk býk etti ise..
Þimdi de güvercinleþmesi lazým gelirken YÝNE! piyasaki büyük eller yüzünden dayýlanýyor pozlarda..
Ben faiz artýrýmýnda sona gelindiðini düþünüyorum..
Az bir yollarý kaldý..
Burada en öneli göster bence GOLD..
Son bir kaç faiz artýþý týnlamadý hatta yukarý gitti..
Ben bigshort a katýlýyorum..
Önümüzdeki yýllarda altýnda (ons) ciddi ralli bekliyorum..SILVER da dahil tabi.
Yabancýsý çok olan hisseler
Her yükseliþte terlemekte
Yabancýsý olmayan hisse peþin satan esnaf..
Devri alem
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
2023 2. yarýsý ABD borsalarý için iyi olacaðýný düþünüyorum 2022 de biz þuanda %100 dolar bazlý kazanç yaratmýþýz borsamýzda , 2023 de onlar yukarý giderken biz yatay ve aþaðý yönlü seðir izleme durumu kendi açýmdan yüksek biz hakkýmýzý 2022 de kullandýk 3-5 senede bir olan rallilerden birini yaþadýk.Þimdi araþtýrýyorum ABD borsalarýndan doðru tahta ve sektörler neler olabilir diye 2023 için bakalým zaman ne gösterecek .
bugün bi numara çýkmaz bence .. yataya baðlar ... zamana ihtiyacý var dalganýn .. haftaya agresyon olabilir ..
ben çýktým ..
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024
altýn rallisi coktan gelmeliydi þu ortamda, galiba bu konudaki engel rusya ve iranýn agýrlýkta altýnda olmasý nedeniyle abdnin buna yanasmamasý diye düþünüyorum.
yoksa coktan 2600-3000 aralýgýna gelmeliydi.
ABD de genel enflasyon..Çekirdek deðil yani..
Neredeyiz..
7.1
Bu 7.1 aralýk 2021 deðeri yahu..
FED o zamanlarda býk býk ediyordu..
Þimdi ise þahin ötesi þahin..
Siz de manipülasyon kokusu almýyor musunuz..
Aralýk 2021 toplantýsýný pas geçmiþlerdi hatýrlarsýnýz..
Mart da da 0.25 gibi komik bi rakam yaptý idi..
FED dünyanýn en büyük manipülatörüdür..
Yer Ýmleri