Benim tecrübem yabancıların az bir ksımı çok tecrübeli ama çoğunu çalıştığım şirkete normalde almam, işe konsantreleri motivasyonları vs yetersiz. Öte yandan bunlar birbirilerine çok danışıyor, birbirlerine yardım ediyorlar kollektivizm yüksek. Bizimkiler malesef arkadaşının kendi kucağına düşmesini bekliyor, bir de yardım isteyip de yetersiz duruma düşülmek istenmiyor, bireysellik ön planda.
Türkiye'de iyi şirketler, kilit yerlere düzgün adam alıyor ve diğerlerini güzel çalıştırıyor, çalışanı bir şekilde eğitimle, motivasyonla, görev değişimi ile kazanamıyorsa kapının önüne de koyuyor. Bunu da çalışan biliyor, ona göre şirket seçiyor.
Malesef kötü şirkette tersi oluyor, enayi yerine konulduğunu hisseden alternatifini bulduğunda en kritik anda bile kaçabiliyor.
İyi şirketlerde açık kapı politikası var, yukarıya gidip derdini anlatabiliyorsun, zaten dış kapı açık, kimse de vaz geçilmez değil ve yeteri kadar yedek oluyor.
Kötü şirkette bir yönetici geliyor, benim kapım her zaman açık diyor, 3 ay sonra sekretere bile ulaşılamıyor.
Son düzenleme : ariston; 01-01-2023 saat: 20:47.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yer İmleri