O zaman şöyle kontrol edelim. GLDTR bugün 95,30 kapattı. ALTIN.I ise 11,05
1 Pay GLDTR = 0.087 gr şu halde 0,01 gr altın GLDTR olarak bugünkü kapanışa göre 95,30/0.087X100 = 10,95 TL.
İkisi arasında sertifika GLDTR'ye göre 11,05-10,95= 0,1/10,95 X100= %0,9 primli görünüyor.
Böyle devam ederse fiziki teslim için kimse başvurmaz. Sanki piyasa yapıcı da bu durumdan memnun gibi.
İşte Hendek! İşte Devekuşu!
Hocam tüm dünya merkez bankaları fiziki altın topluyor. Geçmişte fiziki altın toplama yasağı uygulayan çok büyük ülkeler olmuş. Şuan da hicbir ülke dünyadaki tek gerçek para olan fiziki altının insanların elinde olmasını istemiyor ve istemez. Tüm saydiklariniz gldtr, altın sertifikası yada bu fiziki altına ne gerek var. İşte size altın diyerek bunlara yönlendiriyorlar. Bu tarz işlemlerin altında yatan gerçek neden insanların fiziki altından uzak tutmak. Sebeinide yukarıda yazdım
Bol kazançlar dilerim. Kalın saglicakla
viopta yazdık çzdik biraz 6 milyon lot tebden aktıf alış gırılmıs...66 milyon tlılık yuvarlak hesap...su anda alan kiş 1.8 milyon zararda 11,15 fiyatına göre??? ilginç vesselam..tabıı dıger kademelerde ne kadar aldı bılmıyorum..belkı daha az zarar olabilir..ama çok mantıklı bır alıs degıl..ons fıyatı bellı?
''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar
Yer İmleri