Bu da burada dursun:
In hz = 186282 mil/saniye = 1 + 8 + 6 + 2 + 8 + 2 = 27 = 2 + 7 = 9
Gne'in ap = 864000 mil = 8 + 6 + 4 + 0 + 0 + 0 = 18 = 1 + 8 = 9
Ay'n ap = 2160 mil = 2 + 1 + 6 + 0 = 9
Dnya'nn ap = 7920 mil = 7 + 9 + 2 + 0 = 18 = 1 + 8 = 9
Bir saatteki saniye = 3600 = 3 + 6 = 9
Bir gndeki saniye = 86400 = 8 + 6 + 4 = 18 = 1 + 8 = 9
Bir ayda saniye = 2592000 = 2 + 5 + 9 + 2 = 18 = 1 + 8 = 9
Bir yldaki saniye = 31104000 = 3 + 1 + 1 + 0 + 4 = 9
Evren bile 432 Hz frekansnda titreir = 4 + 3 + 2 = 9
DEMO lemlerdir - Kale Almaynz
u soruyu hala bu devirde bile bilim insanlar zemedi..
matemetik varmyd ? yoksa biz mi kefettik ?
fikir olmas asndan
Pi Says Neden Her Yerde?
tamda istediin konu
https://www.youtube.com/watch?v=RcMelIK9GGc
Anlam, hergn bizim kendi abamzla kurduumuz bir[I][U] hayattr.
Hakikaten holanyorum byle konulardan.
Bu zamana kadar okuduklarmdan, beni en ok etkileyen 9 ve 9 'un katlar oldu. yle ki 9 'a blnebilen tm saylar oluturan rakamlarn toplam 9 ve 9 'un katlar. ("Saynn Kk" deniyor buna) Hala oktaym :P
Tevrat numerolojisine ynelik eyler de okudum, ou kasnt geldi. Mesela, bir rnek:
Tevrat'n ilk cmlesi yle:
בְּרֵאשִׁ֖ית בָּרָ֣א אֱ-לֹהִ֑ים אֵ֥ת הַשָּׁמַ֖יִם וְאֵ֥ת הָאָֽרֶץ
("balangta Tanr gkyzn ve yeri yaratt")
Her birinin ilk harfini (Roshei Teivot) alrsak, branice'deki yedi kelimenin gematrias (saysal deeri) yle olur:
בְּרֵאשִׁ֖ית בָּרָ֣א אֱ-לֹהִ֑ים אֵ֥ת הַשָּׁמַ֖יִם וְאֵ֥ת הָאָֽרֶץ
= Beit+Beit+Aleph+Aleph+Heh+Vav+Heh = 2+2+1+1+5+6+5 = 22
Bu sayy kelime saysna blersek:
22/7 = 3.14285
Bu say, Pi'nin deerinin %99.96'sna denk gelir.
Yukarda Sayn EMLAK'n paylat video da gayet gzel izah etmi olan biteni.
3,14 ' FX Zaman Analizi anlamnda nerede ve nasl kullanabilirim diye kafa patlattm.
rnein:
1 Saat = 3600 Saniye = 60 Dakika
Bu durumda 3,14 Saat = 11,304 Saniye = 188,4 Dakika
Gn ierisindeki her 188,4 'nc dakikay iaretledim M1 grafikte.
u Saatler: 03:08 - 06:36 - 10:04 - 13:32 - 17:00 - 20:28 - 23:56
Herhangi bir sra dlk grmedim.
Akabinde X kadar Dakikada tamamlanan bir trendin Y kadar Dakikada dzeltme yapmasna odaklandm (arada Pi ilikisi olduunu varsayarak)
Bu anlamda da herhangi bir sra dlk grmedim.
Fiyat analiz noktasnda kullanmaya gelince, gemite bir sr varyasyon denedim ve hi bir ey kmad.
zetle diyebilirim ki: ben Pi 'yi ie yarar bir ekilde kullanamadm, kullanlabileceine de inancm kalmad![]()
maalesef dediin gibi olmuyor bu iler..
yoksa en iyi matematikiler uan dnyann hkmdar olurdu. borsada zenginlikle.
aslnda anlam ykleyen bizleriz.. yani biri 9 rakam bulmak istedii iin topluyor karyor blyor grdnz m 9 un srr diyor.
halbuki 7 leri bulmak istesen yine bulursun) evren byk oranda determinist deil.
pi says tamam ayr bir yeri var ama bunca rastgelelik iinde zaten bu da olmaslazmyoksa herey basmakalp olurdu.
![]()
Sayn EMLAK damarma bastnz. Ltfen u yazdklarm dikkatlice okuyunuz
Bilimsel anlamda "kanun", gzlemler ve deneyler sonucunda elde edilen dzenli ve tekrarlanabilir ilikileri ifade eder. Kanunlar, genellikle matematiksel ifadeler veya doal fenomenler arasndaki ilikiler olarak formle edilirler. Bilimde bir kanun, doadaki belirli bir srekli durumu veya ilikiyi tanmlayan kesin ve evrensel bir ifadedir.
Bu kanunlara baz rnekler vereyim:
Newton'un Birinci Hareket Yasas (nertial Kanun): Bir cisim zerine net kuvvet uygulanmad srece, cismin durumu deimez.
Newton'un kinci Hareket Yasas (Kuvvet ve Hz likisi): Bir cisme etki eden kuvvet, cismin ivmesi ile doru orantldr.
Newton'un nc Hareket Yasas (Eylemsizlik ve Tepki Kanunu): Bir cisme uygulanan her hareket kuvveti, ayn byklkte ve zt ynl bir tepki kuvveti oluturur.
Ktleekimi Kanunu: ki cisim arasndaki ekim kuvveti, bu cisimlerin ktlelerinin arpmyla ve aralarndaki uzakln karesiyle ters orantldr.
Termodinamiin Birinci Yasas (Enerji Korunumu Yasas): Bir izole sistemdeki enerji, i ve s eklinde dnr ancak toplam enerji miktar korunur.
Termodinamiin kinci Yasas (Entropi Yasas): Doal olarak i yapabilen enerji miktar, her dnmde azalr ve dzensizlik (entropi) artar.
Elektromanyetizma Yasalar (Maxwell Denklemleri): Elektromanyetik alanlarn oluumunu ve davrann tanmlayan drt temel denklem kmesi.
Boyles Yasas (Gaz Kanunu): Sabit scaklk altnda bir gazn hacmi ile basnc arasndaki ters orantl iliki.
Charles Yasas (Gaz Kanunu): Sabit basn altnda bir gazn hacmi ile scakl arasndaki doru orantl iliki.
Avogadro Yasas (Gaz Kanunu): Ayn scaklk ve basn altnda eit hacimdeki gazlarn eit sayda molekl ierdii.
Snell Yasas (Ik Yansma ve Krlma Kanunu): Bir optik ortamdan dierine geen n krlma asnn, n geli as ve ortamn krlma indisiyle ilikisi.
Hooke Yasas (Yay Kanunu): Elastik bir cismin gerilme veya skma miktar ile uygulanan kuvvet arasndaki doru orantl iliki.
Dalton'un Atom Teorisi: Elementlerin kimyasal reaksiyonlarda sabit oranlarda birletii ve ayrld, atomlarn birleerek bileikleri oluturduu teorisi.
Mendel'in Genetik Kanunlar: Genlerin nasl miras olarak aktarldn ve genetik eitlilii aklayan genetik yasalar.
Arimet'in Kaldrma Kuvveti Yasas: Bir sv iinde batan bir cismin zerine etki eden kaldrma kuvveti, svnn yer deitirdii hacimle doru orantldr.
Coulomb Yasas: Elektrik yklerinin ekme veya itme kuvveti, yklerin byklyle doru orantl, aralarndaki uzakln karesiyle ters orantldr.
Gay-Lussac Yasas (Gaz Kanunu): Sabit hacim altnda bir gazn basnc ile scakl arasndaki doru orantl iliki.
Planck'n Radyasyon Yasas: Bir siyah cisim radyasyonunun dalga boyuna bal olarak yayd enerji miktarn tanmlayan fiziksel yasa.
Pauli Dlama lkesi: Ayn zamanda ayn kuantum durumunda bulunamayan iki fermiyon arasndaki ilikiyi aklayan kuantum mekanii ilkesi.
Fermat'n kinci Prensibi (En Ksa Sre lkesi): Bir k nnn bir noktadan dierine gitmek iin izledii yolun, iki nokta arasnda baka bir yoldan daha az zaman aldn ifade eden ilke.
Bu saydm kanunlar dnda daha bir sr kanun var. Gnderi boyutu yetebilsin diye sadece belli sayda kanunu listeledim.
imdi bu yazdklarmdan yle bir tmevarm yapabiliriz:
nceledike, ltke ve lebildike, iinde yaadmz evrende birbirini tekrar eden, bizim kanun diye isimlendirdiimiz olgular mevcut. Bugn NASA gnmze kadar tespit edilen kanunlar nda, uzaya yaplan yolculuklarda, gz ard edilebilecek sapma paylaryla var dn saatlerini hesaplamakta, yakt hesaplamalar yapabilmekte. Yani denilebilir ki, Evet, iinde yaadmz evrende, bir dzen var.. Saydm kanunlar (sadece bir ksm) grebilecek kvama gelmemiz iin binlerce yllk evrim geirmek zorunda kaldk. Eminim ki, 10 bin yl sonra falan, ok daha fazla kanun kacak ortaya.
Kanunlar sonradan ortaya kan eyler deil. Aksine, biz sonradan grebilecek kvama geliyoruz.
Hatta, ok hakim olmasam da, bildiim kadaryla, kaos teorisinde bile patternlar beliriyor bir mddet sonra. Evet bizim beynimiz patternlar yakalamak zere kodlanm, ama evren de patternlarla dolu.
Velhasl kelam, evrende patternlar bu kadar cirit atyorken, kaderin ileyiinde, ya da olaylarn gerekleme sras ve zamanlamasnda, matematiksel bir harmoni araynda olmak fazlasyla mantkl bir hamle olacaktr.
Kald ki, Hayr, harmoni falan yoktur demek Evet byle bir harmoni vardr demeye kyasla imkansz. nk bunu diyen kimse, evrenin her noktasna seyahat edebilen, tm bilim branlarna hakim, her trl lm cihazna sahip, yksek kapasitede ileme kabiliyeti olan hesap makineleri kullanabilen,. biri olmal.
Dier taraftan, uyumun olduunu iddia eden kiinin 1 tane bile rnek gstermesi yeterli olacaktr.
Dolaysyla Hayr yoktur demek teknik olarak imkansz!!!!!!!
ddianz rttm varsayyorum
Selamlar olsun
varsaymlarnda kesinlikle haklsn...
biri olabilir...
bu biri neden senin ilah dediin benimsediin ilah veya hesap makinas oluyorda.. budizm deki ( 8 tanrs var sanrm ) o tanrlardan biri olmuyor
veya 3200 inan trnden dierleri.
![]()
tabi kast ettiklerin bunlarsa.
dier trl u sylediinde kesinlikle senle hemfikirim.. bizdeki dekoder.. zamanla anlayabiliyor belli eyleri. gelitike..
3.5 milyar yl yaamz ama tekerlek gibi basit bir icad daha dn icad edebilmiiz. !! demekki cennetten zembille inen zeki stn ve akll bir insan yok.. bu da seninkileri rtr. nk tekerliin icad ve tarihi bellidir ..
deimeyen tek ey deiimin kendisidir.. bugn bahsettiin patternler yarn deiebilir .
Tanr falan kast etmedim zaten
zetle unu dedim:
- Evrende "tekrarlanan" patternlar var ve biz buna "kanun" deyip kmz iin iinden. Ve bunlar sapma pay olmakszn, deimeden, ayn kalmaya devam ediyor
- Tmevarm yaparak iddia ettim ki: maddi boyutta tekrarlanan patternlar varsa, maddi olmayan boyutta da tekrar eden kalplar olmal, ve bu kalplarn araynda olmak hi de akl d deil
Tek bilinmeyenli denklemlerde, her zaman ie yarayan bir yntem vardr. X 'e deer atarsn, yani bir varsaymda bulunursun. Hesap yapmak zor geliyorsa, deneme yanlmayla, yani x'e deer atayarak, sonuca ulamak mmkn olur.
Eer yeni bir ey bulmak istiyorsak, evren imdilik idrak edebileceimizden ok daha komplike ise, hesap yapmak kabiliyet snrlarm ayorsa, ben ahsen X 'e deer atarm
Selamlar
Yer mleri