Çokluðun Bilgeliði
Acaba hepimiz tek bir beynin küçük parçacýklarý mýyýz? Hepimiz tek bir beyni mi oluþturuyoruz? Düþüncelerimizin "ortalamasý" evreni mi þekillendiriyor?
Borsa Kapanýþ Tahmin sayfasýnda, borsa namýna hiçbir þey bilmeyerek ve sadece oradaki üstadlarýn hesaplarýný baz alarak yine ilk üçe girdim.
Olayýn temel mantýðý: Çokluðun Bilgeliði
[Katýlýmcýlarýn Tahminlerinin Toplamý] / [Katýlýmcý Sayýsý] = [Doðruya Yakýn Cevap]
Ýlk baþta sadece 13 katýlýmcý vardý, ve ben de 13 katýlýmcý üzerinden hesaplamamý yapýp tahminimi 10882,96 þeklinde girdim.
Hemen sonrasýnda 1 baþka katýlýmcýnýn (pathfinder) tahmininin arada kaynadýðý tespit edildi. Yani katýlýmcý sayýsý 14 'e yükseldi. Ve 14 katýlýmcýlý hesapta tahmin: 10890,38
Süre dolduðu için 14 Katýlýmcýyý esas alan tahminimi giremedim. Onu da girseydim daha da hassas bir tahmin olacakmýþ.
Bu rastlantý olabilir mi?
Sadece 14 katýlýmcýnýn tahminiyle bu hassasiyette tahminler yapýlabiliyorsa, binlerce müþterisi olan broker firmalar TP ve SL seviyelerini noktasý noktasýna tahmin etmiyor mudur? Ya da bu yöntemi kullanarak (bildiðim kadarýyla broker firmalar çoðunlukla matematikçileri istihdam ediyor) servetlerine servet katýyor olabilirler mi? Ya da sinyal satmamýza imkan veren platformlar....
Aklýmda deli sorular...
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Günaydýn...
XAUUSD - Yeni hafta, yeni hayaller
Altýn için 3 tane senaryom var, her biri için Bekleyen Emirlerimi yerleþtirmiþ durumdayým.
Þu an için iþlemekte olan Senaryo 1 Alým Yönünde ve TP Seviyem 2417,49
Fiyatýn buralardan aþaðýya dönmesi halinde ise Senaryo 2 devreye girecek. Henüz gerçekleþmediði için bahsetmeye gerek yok.
Zaman her þeyi gösterecek
![]()
Bu kýzýn sesi çok güzel ya...
Býkamýyorum bir türlü
Günaydýnlar olsun
Bu Satýþ Emrini dün gece 2345 'te zarar ile kapattým.
Yeni güne girilmesiyle de senaryolar doðrultusunda Bekleyen Emirleri yerleþtirip uyudum.
Ben uyurken ilk emir devreye girmiþ ve þu anda aktif olan senaryo ALIM yönünde ve TP Seviyesi: 2394
O seviyeye ulaþýlýrsa eðer, fiyat oradaki Bekleyen Satýþ Emrimle karþýlaþacak
Yani satýþ yönüne geçecem.
Zaman her þeyi gösterecek
Yer Ýmleri