Haber düşmeden piyasa fiyatlamayacak gibi.
Tüm gecikmelere rağmen Balçova’daki taşınmazımızın sağlık kompleksine dönüştürülmesi
projesi gündemimizdedir ve 2028 yılında hayata geçirilmesi planlanmaktadır.
Şirkette geciktiğinin farkında
2026 diye başladık 27,28 gidiyoruz. Böyle şirket ve proje yönetimi olmaz. Siz özel sektörde çalıştığınız yerde bir projeyi değil 3 yıl 3 gün geç yapsanız kapı önünde bulursunuz kendinizi. Bektur a sormak lazım kendi şirketlerine proje yapanlara 3 yıl süre veriyor mu konu yatırımcı olunca yat kulağının üzerine nasıl olsa yaptırım yok.
Böyle yatırımcı ilişkileri de olmaz. Şirketle ilgili hazırlanan faaliyet raporunu bugün 8. sınıfa giden bir çocuk daha güzel hazırlar. Ne tasarım ne içerik hepsi sıfır alır. Kurumsal yapıda böyle rapor hazırlasanız yüzünüze bakmazlar. Kalite daha baştan değişmiyor. 100 yıldır aynı formatı kullanıyorsun 3 cümle ekleyip rapor diye yolluyorsun fıkra gibi.
Bu bilançoya devre kes gidelim
Yönetim kuruluna gidip sorulacak tek bir soru var bana göre
"Sn.bektur Allah ömür versin ama fani hayat siz göçüp gittikten sonra bu şirketi ayakta tutmak ve bu kadar yatırımın karşılığını almak için gerekli kurumsallaşma adımlarını attığınıza inanıyor musunuz ? Böyle bir kaygınız var mı ?"
Geçenlerde mantıcı söylemişti, ne olursa olsun tipik bir İZMİR ŞİRKETİ izliyoruz.
selamlar kıymetli yatırımcı..
Sn.Chikinovski bu tarz şirketlerin kurumsallaşmasına imkan yoktur. Patron elindeki gücü asla bırakmaz. En fazla piyondan bir genel müdür koyar burada o bile yok. Dünya fani ama patronun onu düşünecek durumu yok. Mesela zamanın en zenginlerinden Tatlıcı ailesi ne oldu o servet ? Levent in ortasında yıllardır çürüyen Tat towers var . Çer çöp oldu. Sonuçta kimsenin sonrasını düşündüğü yok bu şekilde servet el değiştirerek yıllar içinde ilerliyor. Türkiye de sermaye piyasalarının tam anlamıyla gelişmesine hiç abartmıyorum 50 yıl var. Bektur okumuş adam ama patron sınıfında doktorla ilkokul mezunu aynı kafadır değişmez.
İzmir şirketlerini gerçekten ayrı bir klasörde incelemek lazım. Borsanın en hazin (lio yağ ) hikayelerini barındırırken en kumar kağıtları da buradan çıkıyor. Buna rasyonel yorum yapmak zor.
Bugün bilanço gelmiş borsa günlerden sonra tepki vermiş biz devre kestik. Kumar kağıtlarının taban gitme rekoru var ama 1 ayda toplam devre kesme rekorunu elimize alabiliriz. Şu anda 45 günde 10 devre kesme. Bunu biz ekrandan izliyoruz Şirket de patron da koltuğundan izliyor. Sahip çıkma var mı ya benim şirketimin hissesinde nedir bu dengesizlik diyen var mı? Ne derler hırsız içerdense kapı kilit tutmaz.
Yer İmleri