Kap lar dolacak belli bu sanaakta.
Bir lkede, Devlet yapt harcamalar ve yatrmlar acsndan en byk irkettir. Nereye harcad hangi sektr gelitirmek istedii biz borsaclarn ynn de tayin eder en azn bu byk kazan frsatlarn karmak istemeyiz.
Devlet kendisine gre kstl ama bir holdinge bir zel irkete gre devasa byklkteki paray ynlendirir, cuvaldan boalrcasna para yaar sanaak gibi...
Devletin en cok harcama yapt sektr eitim ite bana adel kalemcilikte 5 ylda 1e 200 kat kazan salayan ey budur; hisse 12 liradayken bunu grmek verdii bir iki liralarla ucuzken hisse almak , sadaki soldaki hisseler Adele tur bindiriyorken ilk gnk verdiim adel kararna bal kalmak, tm alay ,,, kfr ,,, hakaret ,,kmsemeleri umursamamak ,,, sabretmek ve sonuta
5 ylda 1 e 200 kat kazan...
Bunu sizde baarabiliriz Tnaztepe ile...
Yzdelik dilimini bilemiyorum cok sfrlar artk kafam bulandryor ancak cebimi doldurmalar dan hi ikayeti deilim.
imdi 5 ylda bu kadar kazanc ylda ortalama 40 kat...
imdi hangi trader hangi yazlm hangi stad veya stad azam veyahut hangi enstrman bunu kazandrm? Bilemiyorum... Bu anlattm aslnda borsada kazandran byk srlardan bir tanesidir... Her zaman devasa byk kazandran srlarn vermem ... bu borsada kazancn katlama teorisidir.. Teoriye litatrde ah ve Kat ad verilir.
Evet devletin en cok harcamas eitime iken ikinci en cok harcad sektr ne savunma sanayi ne enerji evet bildiiniz salk sektr..
Devlet en cok gecmi 20 ylda veya 10 ylda nereye yatrm yapm?
Yol kpr tesisler vs insaat. Yatrm yapm sonrasnda ise evet savunma sanayi veya enerji degl yine bildiniz Evet salk sektrne yatrm yapm..
Devlet en byk irket bazen onu takip etmek byk frsat ve kazanclara kolayca ulamanz saglar. Zaten Tnaztepe hissesine sahip olmakla aslnda doktorlara veya hemirelere veyahut bu sektrde bulunan insanlara i ve a yaratyorsunuz . in bir kutsall bir helallii var ayrca belki counuzun annesi demitir benim olum doktor olacak diye... belki doktor oldunuz belki olamadnz ama bir anlamda da Tnaztepe hissesine sahip olarak Tnaztepe niversitesinde gelecein doktorlarnn yetimesinde pay sahibi olarak annemizin isteini yerine getiriyorsunuz.
Tm Tnaztepe yatrmcsn bu acdan da tebrik ediyorum...!
Ny Nm...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Yer mleri