Acemah ve arkadalarnn yazlar biranda bak gibi kesildi.
Muhtemelen bu ekip 3 bilanosu sonras kattan kyorlar.
Yollar ak olsun, kazanlar bol olsun.
Absrt bilano kar tahmini yaparak hisseye girdiler.
irketin sahip olduu gm vs leri iirdiler. 550 mln kar, sene sonu 1. 5 mlr TL kar vs gibi sama sapan tahminler.
Bika yazdm, yle deil byle diye, baktm ba edemiyorum braktm yazsnlar izsinler dedim.
Tnaz bir gyo irketi deil, yeniden deerleme ile yazlacak kar, kar deildir.
Esas faaliyet den gelecek kr bizim iin nemlidir.
Borsa her baba yiidin ii deil.
Borsa= hikayesi olan katta sabr ile beklemektir.
Katta hikaye var m, evet var.
Net bunlar;
1- afiliasyon (ok kr onayland)
2- satn alnan Encore (bittiinde uanki bilano kadar katks olacaktr)
3-Tnaztepe kqmps iinde inas planlanan ni hastenesi.
Baka srprizler gelir mi? Evet bence gelir. Patron bymeyi seviyor. Ama borcu sevmiyor.
zkaynaklar ile bu ii gtryor.
Ksacas bu hikayeleri ben beeniyorum. Halka arzdan beridir topluyorum.
yle hedef fiyat felan vermem.
Borsa ayn zamanda tecrbe iidir.
elik gibi sinirlerin olacak.
Szn z; dklenler dklsn, kalan salar ie biz yolumuza bakalm.
Syg,
Halka arz fiyatnn belirlenmesinde esas alnan varsaymlara ilikin deerlendirme raporu gelmi. Buna gre veriler aadaki ekilde:
tnztp.jpg
Satlar ve brt kar beklenti st gelmi ama Favk marj ve vergi ncesi kar beklenti altnda gereklemi. Piyasa bunu mu beenmedi bilmiyorum (akas ben de beklenti altndaki favk marj ve kar beenmedim ancak arada da uurum yok).
Eer bu rapordaki beklentiye paralel 4. eyrek kar gelecek ise fazla beklenti iinde de olmamak lazm kar asndan.
Bugunk resmi gazetede yer alan iki kanun ile tnaztepe iin byk maddi imkanlar ile devasa frsatlar olanaklar salanm.
Yeni zel hastane kurmak zorlatrlm ve var olanlar iin zel ve pahal izin gerektiren yatak saysn artrma imkanlar verilmi. 100 yatak ve 30 nitelikli yatak toplam 130 yatak haricinde zel hastane kurulamayacak,
Esas nem arz eden ise Vakf niversite hastaneleri faaliyet izinleri bulunduu illeer dnda nufusu daha az olan illerde salk birimi kurma iznine kavumu... rnein TNZTP iin Vakf tnaztepe galen hastanesi denizlide icradan satlk bir termal oteli satn alp buray 3 . snf romatizmal hastalklar ve fizik tedavi merkezi iin satn alp iletebilecek.
Velhasl bilano sonras balayan d bugun itibari ile sona erdiini ve 72 nin almas ile ksa vadede 105 rakamnn gelebileeini yllk bilanodaki beklentilerim ile ok daha yukarlar gidebilme yolunun alacan dnyorum.
zel hastanelerden baarl olanlar dev holdinglere dnecek gelen ckan kanunlar bunu sylyor.
zmirdeki 2 devlet niversite hastanesinden ayrlan 85 profossr ile salk eitimini zora sokuyor, tnaztepe niversitesi imdiden devlet salk niversite eitim kurumlarn sollad.
Youn i tempom mevcut, alan alsn satan satsn gnn sonunda yine en ok kazandran Acemah hisseleridir..!
Resmi gazetedeki yaymlanan kanunlarn ok ok enm arz ettiini bir kez daha hatrlatarak 3-5 lira kazan iin yaplan tradenin btn mal kaptrmakla sonulanabileceini de hatrlatrm...
Bol kazanlar dilerim.
Ny Nm...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Acemah Hocam,MADDE 5- Ayn Ynetmeliin ek 8 inci maddesinin ikinci fkras aadaki ekilde deitirilmitir.
€š€œVakf niversiteleri tarafndan alacak hastanelerde yeterli kapasitenin salanmas iin en az nc basamak bir hastanede aranan yatak says kadar veya zerinde fiili yatak kapasitesi bulunmaldr. Bakanlka vakf niversite hastanelerine/ek birimlerine verilen n izinler, faal en az bir hastanesi olmas kaydyla n izin alnd ilden, planlama ilkeleri erevesinde salk hizmeti sunulmas iin ngrlen asgari nfus ve/veya ilde verilmesi hedeflenen salk hizmetleri ile uzman tabip dalm ynnden daha az younluklu dier bir ile tanmak art ve Bakanlk onay ile bir kereye mahsus devredilebilir. En az bir faal hastanesi olan vakf niversiteleri, faal dier hastanelerini/ek birimleri veya askda olan hastanelerini/ek birimlerini ayn ilde veya planlama ilkeleri erevesinde salk hizmeti sunulmas iin ngrlen asgari nfus ve/veya ilde verilmesi hedeflenen salk hizmetleri ile uzman tabip dalm ynnden daha az younluklu dier bir ile tanmak art ve Bakanlk onay ile bir kereye mahsus olmak kaydyla devredebilir.€š
Yanl anlamyorsam, mevcut hastanelerin dier illerde salk birimi kurma konusu yok, baka bir ile tanabilmesinden / devredilebilmesinden bahsediliyor.
Sayglar,
Son dzenleme : Kartal; 17-11-2023 saat: 19:00.
Sayglar...
Vakf niversitesi hastaneniz varsa, ayn ilde bu niversite hastanesine bal ikinci bir hastaneyi veyahut hastaneye bal ek birimleri, tanmalar artyla nfusa daha az olan bir ilde aabilir.
rnek olarakta istanbulda yada izmirde 2 vefa daha ok hastaneniz varsa bir tanesini, vakf hastanesine bal ek birimler varsa rnein fizik tedavi, gz di romatizmal hastalklar vs bunu da tayabiliriniz.
Resmi gazete biraz devrik cmle yaps kurmu. anlalmas zor. Tannm bir Hak yada frsat olduu bakanlk onay ile bir kereye mahsus olmak kaydyla devredebilir denmesiyle de anlalabilir.
Salk devletin esas hizmetlerinden olmas dolaysyla zel sektr bir takm kstlamalara tabi tutar, rnein yabanclar zel hastaneler kuramazlar, Trklerin kurduklarna ancak %49 oranna kadar ortak olabilirler. zel hastanelerinizi belirli artlar dahilinde her ide aabilirsiniz ancak Vakf niversite hastaneleri hem eitim retim hemde sala hizmet ettiklerinden ve devletten ald gelirlerin daha fazla olmas nedeniyle izin verilen ilden baka bir yerde iletme amasnn n kapalyd. imdi Bir seferlik vakf niversite hastanelerine bir hak veya frsat tannm oluyor.
Resmi gazetede yaymlanan zel hastane amann zorlatrlmas var olanlarnda ellerini glendirecektir.
Nitekim Salkta devlet adeta bir sava veriyor! doktorlarn salk personelinin veya niversite hocalarnn zel sektre veya yurtdna gitmesini istemiyor.
Ny Nm...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
salk eitimindeki sorunlar u aadaki linkten inceleyebilirsiniz.
Tnaztepe sahip olduu salk temal niversite kamps ile var olan ve planlanan hastaneleri ile gercekten nc olduunu, daha iyi anlayacaksnz.
Cumhurbakannn almanya ziyareti salk sektr asndan da nemli!
Ny Nm...!
Borsa ilgin yer, aadaki linkteki yazy okumanz tavsiye ederim, 2002-2019 Yllar arasnda devasa % 1176 orannda byyen ve zel tan cihazlar saysnda artk devleti yakalayan zel salk sektrne borsaclar neden yatrm yapmaz? anlamak mmkn deil ama yaknda haneli rakamlardan sevgilerimizi gndeririz borsaclara???
https://www.birgun.net/makale/ozel-h...irilsin-484768
Trkiye’de 2002-2019 yllar arasnda toplam hastane says yzde 33; Salk Bakanl hastaneleri yzde 15,6, niversite hastaneleri yzde 36 artarken zel hastanelerdeki ayn art yzde 112,2 olarak gerekleti. Ayn yllarda hastane yatak saylarndaki art ise toplamda yzde 44,4, Salk Bakanl’nda yzde 33,5, niversitelerde yzde 62,9 iken zel hastanelerde yzde 313,1 oldu.
Keza ayn yllarda ameliyat saylar toplamda yzde 226,8, Salk Bakanl’nda yzde 160,8, niversitelerde yzde 208,9 artarken zel hastanelerde ise yzde 575,5 artm; yatan hasta saylar ise toplamda yzde 150,6, Salk Bakanl’nda yzde 85,6, niversite hastanelerinde yzde 165,0 artarken zel hastanelerde yzde 617,1 artt.
zel hastanelerdeki en arpc art ise hastane mracaatlarnda yaand, toplamda yzde 307,4, Salk Bakanl’nda yzde 253,0 niversitelerde yzde 423,7 olan say zel hastanelerde yaklak on iki kat, yzde 1.176 olarak gerekleti.
Ny Nm...!
Yer mleri