Ýnsan utanýr bu kapý atmaya.
100 lot al sat yapmýþ. Onu atýyor.
M2007J3SY cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ek 30421
Þirket battý da haberimiz mi yok arkadaþ el bir düþerse bu iki düüyor ,bedelsizden de haber yok zaten buralardan bölerse bana hiç faydasý olmaz .Koca 1 yýl çöpe gitti.
''Kýtmir bir köpekti.Ashab-ý Kehf'in köpeði.Ama cennete gitti.
Kim olduðun kadar kimlerle olduðun da önemli.'' NFK
15.09.2023 tarihinde bu yorumu yapmýþtým...tnztp hissesini acemsahin hatýrý için takip ediyorum..aradan yaklaþýk 16 ay geçmesine raðmen fiyatýn yerinde kaldigini görüyorum ...geçmiþte yaptýðým bu yorumda ne kadar haklý olduðumu görüyorum...acemsah iyidir...ama acemsahin hisselerine girerken çok dikkatli olmak lazým...acemsah borsanýn kurtlarindandir..onun hisselerinde zamanlama çok önemlidir...onun bazý yönlerini de taktir ediyorum...ama ilk zamanlarda da söylediðim gibi acemsahin gemisine binecek kadar saf deðilim...bunu ilk soyledigimde birçok arkadaþ neden hep muhalefet ettiðimi söylemiþ ve bir çeþit onu cekemedigimi ima etmiþti.. sýkýntý yok ben samimi düþüncelerimi her zaman söylemekten cekinmem... tnztp hissesini yine acemsahin hatýrý için takip etmeye devam edecem...bu hikayenin sonunu ben de çok merak ediyorum..acemsahin söyledikleri gerçekleþecektir ama ne zaman ???
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yukarýdaki geçmiþ yorumumu yaptýðýmda hisse 48_50 civarlarýndan çýkmaya baþlamýþtý..sonradan en yuksek 75 i de görmüþtü..sonrasýnda sürekli baský gördü..o sýralarda elimde brlsm 14 maliyet ile...Kocaer 17 maliyet ile atatp 35 TL maliyet ile vardý...sonradan brlsmi 17 den..atatp 123 TL den...kocaeri de 55 TL den sattým...2024 yýlý mart ayindan beridir de duraksama ve az bir miktar da zararda bekliyorum...2024 yili borsa için ne yazýk ki kayýp bir yýl oldu...2025 yýlýndan ise umutluyum..
elimde gesan...yataþ..berkosan..ozkgyo hisseleri var...2025 yýlýnda faizlerin düþmesi ile gyo sektörünün canlanacaðýný düþünerekten pozisyon aldým...berkosan finansallarý iyi ,büyüme hissesi olarak aldým (yalnýz patronu çok çakal..buna raðmen al unut hissesi olarak görüyorum )...yataþ pd/dd =0,60 civarlarýnda...çok ucuz...neredeyse bir gyo rasyolarýnda deðer görüyor ki gyo larýn rasyolarý en ucuz olmasý gereken sektördür...yataþýn önümüzdeki aylarda yeni sünger fabrikasý devreye girdiðinde artýk ciro ve kar üretecek...ayrýca konut sektörünün canlanmasý ile ister istemez mobilya sektörü de canlanacak...o zaman da iki yýl önceki gibi pd/dd rasyosu hýzla 2,6 -3,00 lara yüklecek..bir iki yýlda 4-5 katlýk bir potansiyel sunacak...
gesaný özelikle sorduðun için buna biraz geniþ yer vermek istiyorum...2024 yýlýnda neredeyse tüm sektörler küçülmeye giderken elektrik ve yenilenebilir enerji sektörü %11,1 büyümeye devam etti...2025 yýlýnda bu büyümenin artmasýný bekliyorum...zaten gesan geçen hafta sadece romanyada 2,5 milyar tl lik tek kalemde bir iþ aldý...gesana baðlý europower þirketi önümüzdeki bir kaç ayda büyük bir de trafo fabrikasý açacak..buradan da yüksek bir gelir elde edecek...
ayrýca suriyede savaþýn büyük ölçüde bitmesi ile suriyenin teidaþ aracýlýðý ile yeniden elektrik alt yapýsýnýn yenilenmesinde ciddi bir rol üstelenbilir...türkiyede teidaþýn en büyük partneri gesandýr...suriyede koskoca bir pasta onu bekliyor...ayrýca ukraynada da çok güçlüdür gesan...trump ukraynada da barýþý saðlarsa ?? ki bu beklenti çok büyük...o vakit de savaþtan hemen önce faaliyete koymak istedikleri ama savaþ nedeniyle koyamadýklarýný þirketlerini devreye koyarak ukraynadan da büyük bir pasta kapabilirler...geçmiþte þirket ile görüþtüðümde ukraynadaki beklenti türkiyedeki potansiyelden çok daha fazla olduðunu , orada 300 civarý trafo merkezinin ruslarca yok edildiði ,zaten eski olan elektrik alt yapýsýnýn yenilenmesi gerektiði söylenmiþ idi...yani beklenti orda çok güçlü...ben þimdi bu yorumu yazarken bir arkadaþým gesanýn ukraynanýn baþkenti kievde bir etkinlik düzenlediði x (twiteer) hesaplarýndan paylaþtýðýný söyledi...![]()
gesan uðruna gram altýnlarýmý bozup 48,50 den iki üç ay önce maliyet yaptým...geçmiþte 19,70 ten maliyet yapmýþ en son mallerýmý 230 dan vermiþ ,benim satýþýmdan sonra ise 420 leri bölünmemiþ haliyle görmüþtü...konjöktür bence tekrardan gesanýn lehine deðiþiyor...o yüzden de tekrardan eski göz aðrýma döndüm...gerisi de nasiptir diyorum dostlar...ben tnztp hem de diðer hisselerdeki yatýrýmcý arkadaþlara baþarýlar diliyorum..biliyorum çok sýkýntýlý bir 2024 yýlýný geçirdik...her þeye raðmen umutvar olmak lazým...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri