þirket ne kadar daha hisse alabilecek üzerine biraz çalýþma yaptým. þirket satýþ yaptýktan sonra alým için kaynaðýný artýrdýðýný açýkladýðýnda olay biraz kapalý kaldý. yeni geri alým için ayrýlan para 3,25 milyar tl. daha önceden alým için kullanýlan para bundan düþülmeli. kabaca hesap yapalým:
75 milyon hisse alýnmýþ, 40 milyon satýlmýþ, elde kalan hisse 35 milyon, toplam hedef hisse adedi 102 milyon.
satým iþleminden yapýlan kara bakýnca , ortalamadan deðil, ilk giren ilk çýkar ile iþlem uygulanmýþ. böylece elde kalan 35 milyon hisse için 857 milyon tl ödenmiþ oldu. satýþ iþleminden sonra 3 milyon kadar hisse alýndý, bunlara ödenen para ile birlikte harcanan toplam para 998 milyon tl oldu. alým için kalan para 2,252 milyar tl . bugünkü kapanýþ fiyatý ile 53,5 milyon adet hisse geri alým yapýlabilecek. eðer fiyat geri gelecek olursa daha fazla hisse de geri alýnabilecek.
ortaklar , elinizde altýndan daha deðerli bir hisse olduðunu unutmayýn. hisse fiyatý sanaldýr, asýl olan sahip olduðumuz varlýklarýmýzdýr.
Son dönemde yabancý durumu
Benim baktýðým sayfada
13 Aralýk ta yüzde 41 ile 419 milyon pay oraný görülmüþ
Bu tarihten itibaren de yüzde 45.4 yani 459 milyon payla en son 03 Ocak salý günü görülmüþ,
Yani bu aralýk 13 ten bu zamana kadar sürekli olarak artýp azalasa da artmýþ,
Sonuç olarak dünkü ve bugünkü takaslarý göremiyorum ama bu satýþýn arkadasinda yabancý fonlarýn olduðunu tahmin etmek zor deðil,
Bugün için endeks bozdugundan hisse de bozmaya baþladý bunu gören yabancý fonlar üç dört milyonluk satýþla tahtayý doðradý, neyse yarýna bakalým yabancý o kadar kolay çýkmayacaktýr, 40 altýnda holding kendi paylarýný alýmýný arttýrýr, diye düþünüyorum. Aslýnda 46 üstünde düzeltme için baðýrýyordu hisse fakat ben bu fiyattan o riski almadým alamadým,
Bu benim tercihim yapabilen al sat üstüne koyabilene helal olsun.
Yabancý paylarý toparlamaya baþlar yarýn geri alýr endeks çok bozmazsa, diye umut ediyorum. Herkese iyi akþamlar
Sonuçta geri alým programý devam ediyor, muhtemelen bunun da etkisi olacaktýr
G700 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
varlýklarýmýz demiþken akbank en zayýf halkamýz. özkaynak karlýlýðýnýn düþük seviyesine raðmen, üzerindeki yüklerin her gün artýrýlmasý, grup karlýlýðýný düþürmektedir. eðer mevcut iktidar seçimden galip çýkacak olursa, akbank hisseleri satýlmalý, küçülmeli, mevduat bankaçýlýðýndan çekilmeli vs. belki iþbank ýn þiþe de büyümesi gibi, akbank agresif bir þekilde bankacýlýk iþlemlerinde küçülüp, sanayide büyümeli.
Akbank taki sahiplik oraný %40.75. ve en iyi birkaç bankadan birisi, bu oraný arttýrmaya niyetleri yok.
Enerjisa Santrallarý Üretim sürekli yatýrýmlarla Akbank tan çok daha büyük bir þirket durumuna geldi bile. SAHOLün diðer iþtiraklarý da katarsak Akbank'ýn, SAHOL içindeki etkinlik payý her geçen gün düþüyor. Akbank dýþindaki diðer iþtiraklarýn kar'ý aslýnda Akbank'ýn karýný nerede ise yakalamýþ durumda gözüküyor. Bu durum FAVÖK karý içinde gizli. Deðer olarak, SAHOL içindeki Akbank dýþýnda olan iþtirak þirketlerinin toplam yatýrým deðeri çok daha fazla.
Borsa daki sanal hisse fiyatlarý insanlarý yanýltmamalý. Artýk yatýrýmcý gruplarýnýn bu hesaplarý doðru yapar duruma gelmelerini dilemek gerekiyor.
Deðeri düþük, derinliði az þirketlerle borsaya yeni açýlma furyasýna da bir son verilmeli, bu iþin de cývýðý çýktý. SAHOL ün çok daha deðerli bir þirket olduðunu hepimiz biliyoruz. SAHOL Kayýtlý sermayesi yýllardýr artmadý. Enflasyon bu süre içinde katlaya katlaya gitti. Yýllardýr kazanýlan milyon dolarlar yatýrýma dönüþtü þirket çok büyüdü.
SAHOL de hisse geri alýmý tabii ki devam etmeli, bu artmýþ borsada deðerini bulmamýþ göze çarpan nadir hisselerden. Borsadaki düþüþleri de fýrsat bildikleri apaçýk görünüyor.
Son düzenleme : agg; 06-01-2023 saat: 07:05.
Dünkü 1 Milyon adetlik hisse geri alýmý hiç te fena sayýlmaz.
Dayanamayýp email attým.
36.6 dan satýlan hisselerin þartlarýný sordum
Cevap olarak kap açýklamalarýný yolladýlar , daha fazla bilgi veremezlermis.
36.6 dan kimlere hangi sartlarda satis yaptýlar? Simdi çýkýp 43 liradan 1 milyon lot aliyorlar.
þeffaflýk bu kadar zor mu?
1 yýl satmama koþulu ile sattilarsa bambaþka senaryo, sýrf hesapta 2 milyon $ var diye birilerine %10 iskonto verdilerse bambaþka senaryo.
Eðer tutma zorunluluðu yok ise ben de istiyorum %10 indirimli 1 milyon lot..
Þahsen ben o hisselerin hiç bilinmeyen sözüm o na kurumsal yatýrýmcýlara verildiðine inanmýyorum, muhtemelen þirket yönetimiyle iliþkili belli kiþilerdir.Tabiiki tamamen þahsi kanatim yoksa benim de gerçeði bilme ihtimalim yok..Yapýlan iþlemi hiç onaylamadým halen de içimde öfkesi duruyor..
Yer Ýmleri