çöpSA nýn çöp patronlarý, Akbank üzerinden vergi kaçýrmýþlar *. Nasýl yaptýlar acaba?? Artýk 10 sene 40-50 TL arasýnda gider gelir herhalde...ÇÖP HOLDÝNG.
Not: * sosyal medya dedikodusu...
çöpSA nýn çöp patronlarý, Akbank üzerinden vergi kaçýrmýþlar *. Nasýl yaptýlar acaba?? Artýk 10 sene 40-50 TL arasýnda gider gelir herhalde...ÇÖP HOLDÝNG.
Not: * sosyal medya dedikodusu...
Sakýp Sabancý Hold. hisseleri ve 3 Sabancý bayanýn hisseleri sabit, dokunulmuyor. Diðer aile fertleri alýp satýyor olabilir. Onlar þirkete yakýn kiþiler. Þirket deðeri gözetmeden bu iþi yaptýklarýna hiç aklým ermiyor. Onlar þirketin deðerini bilir.
Yýllar öncesinde bazý mirasçýlarýn sattýðý hisseler var. Aile veya aile dýþýnda birilerinin bedavaya ve deðerinin altýnda hisse toplama isteði neticesinde, maliyet düþürme ve baský operasyonunun olduðunu tahmin ediyorum.
Buna bir tek piyasa tepki verebilir, ellerindeki adet sayýsý fazla ve fonlarý da kullanarak güçlü hareket ediyorlar. Özellikle yurtdýþý bankalarýn portföyü içinde yüzün üzerinde fon var. Uzun süredir Teknik Analizi kullanarak borsa düþüþlerinde peþlerine taktýklarý irili ufaklý yatýrýmcýlarý da kullanarak hisseye baský yapabiliyorlar. Hisseyi alanlarý da bezdirerek satýþa zorluyorlar. Bu durum nereye kadar gidecek, 15yýldýr devam eden bu durum daha uzun sure sürdürülemez.
Geçmiþ zaman zarfýnda þirket çok büyüdü, Sadece bir þirketi fiyatýna borsada iþlem görüyor. Þirketin durumu iyi, temettü verimliði fena deðil, büyüyen bir þirket. Temettüsünü de yakýnda verecek. Holding olmasý nedeni ile patron þirket piyasanýn en güvenilirlerinden. Özellikle yurt dýþýnda yaþayan yatýrýmcýlar açýsýndan SAHOL hissesi bedavadýr.
Kredi notunun AAA olmasý bir þeyler ifade etmesi gerekmiyormu.?
Son düzenleme : agg; 22-03-2023 saat: 06:46.
Bakarsýnýz kurumsal bir yatýrýmcý þu piyasadaki hisselerin hepsini toplayývereyim der ve iþler deðiþir. Burasý borsa.)
Faizler %27 oldu diyorlar ve borsanýn alternatifi olduðunu söyleyen yorumcular var. Çok komik. Enflasyon ne kadar, bunu onlara soralým mý.? Faize para yatýran faizini alir enflasyona yenilir parasý erir. Borsanýn alta ve üste limitleri açýk. Aklý baþýnda yatýrýmcý bu gibi durumlarda malýna sahip çýkar.
Son düzenleme : agg; 22-03-2023 saat: 12:50.
Aile yi aklýna takanlar zaten uðramasýn. Teknik Analizciler alsýn satsýn, Temel Analize göre alan yatýrýmcý hep kazanýr. Elimde bir sürü hisse varken daha borsa yoktu. Tezgahlar daima bir yere kadar iþ görür. Oyun zamaný gelince oynayanlar tarafýndan bile bozulur. Burasý oyun pisti deðil, kim olursa olsun fark etmez her þeyin bir sonu var.
Geçmiþte enflasyon altýndaki faizle parasýný bankaya koyup, 10 yýl içinde dairesini deðil apartýman kaybedenlere de tanýk oldum. Parasý eridi bitti. Enflasyonun altýndaki faiz hiç bir yatýrýma alternatif olamaz, en az enflasyon kadar olmalý. Eline para geçen kiþi paradan kurtulup bir þeyler almaya bakar. Fiyatlar da ayyuka çýkar.
Son düzenleme : agg; 22-03-2023 saat: 13:50.
not kimin için? yabancý için. ortada yabancý olmayýnca notun önemi de olmuyor.
mecvut iktidarýn bankalar üzerinde aþýrý baskýsý var. neticede karlýlýklarý enflasyonun altýnda kalýyor, üzerine temettü vermeleri de sýnýrlandýrýlýnca, yabancý banka hisselerine soðuk bakýyor. haliyle sabancý da bundan payýný alýyor. sonuç olarak mevcut iktidar devam ederse sahol den bir cacýk olmaz. ama deðiþirse bankalar, koç , sahol borsanýn gözdesi olur.
þirketin hisse senedi sahibi olmak ve hele ki yönetim kurulunda yer almak çok þey ifade eder.
birincisi, üyelik maaþý.
ikincisi, temsil aðýrlama ücreti.
üçüncüsü, yk üyelerine kardan verilen yýllýk pay.
dördüncüsü, þirketin araç, ofis sekreter, lojman ve benzeri birçok imkanýndan faydalanma.
beþincisi ise temettü. hem de azýmsanmayacak bir miktar.
altýncýsý itibar ve güç.
þimdi bunlara sahip birisi kaðýdýn deðeri üç olmuþ beþ olmuþ umurunda mý? yeter ki iþler dönsün, yatýrýmlar yapýlsýn ve piyasada kaðýt iþlem görsün.
ben de bir tarihlerde yönetim kurul üyeliði yaptýðým þirketin piyasa deðerine hiç bakmadým. diðer beklentiler yetiyor artýyordu.
yani demem o ki þirket sahiplerinden kaðýdýn deðeri konusunda çok þey beklememek lazým. þirketin iþleri iyi ise; iyi yönetiliyorsa ve þirket hisseleri kurumsal yatýrýmcýlara daðýlmýþsa gerisi hikaye.
al sat ile kazanç saðlan bilir ama esas olan yatýrýmcý olmak. tarihe bakarsak yüz kat bin kat artýþlarýn hep yaþandýðýný görürüz.
hedefimiz belli, 15 dolarda görüþürüz. ya sabýr,
AÐAÇ ÝSTEYEN TOHUM EKER....
Sayýn Arpacý55,
Þu 15 dolar hikayesi okuyanlarý bayaðý sardý. Geçenlerde tanýdýk bir (Yazý yazmaz sadece okur) arkadaþ, SAHOL 15 dolara ne zaman gider abi diyerek bana sordu. Cevap veremedim. Satmayýp SAHOL turþusu kuracaðým, iyi para dedi.)
300-500 TL ye giden hisselerin SAHOL den ne farký var sanki demez mi. Haksýz da deðil.
Yer Ýmleri