Ýþte bu yüzden bu ülkede sol, sosyal demokrat seçmen oraný %30 civarý.
Sanki %60 oy potansiyeli vardý da Kýlýçdaroðlu %25-27 civarýna çekti. 40 yýlda hiç bir sol parti baþkaný %30 a ulaþmadý.
Düþünün bir sol parti liderinin oðlu kumar masasýnda fotosu olsa ,askere gitmemek için çürük rp alsa ya da gitse yalisinin dibinde yapsa ve Sat komandosu diye reklamý yapýlsa o sol lidere ne kadar oy çýkardý.
Kýlýçdaroðlu þehitlere kelle dese ya da mal varlýðý ile tehdit edilse hali nice olurdu?
Giderken bana mý sordunuz dese ve buna söylediði Stk hala O'na biat eder miydi?
Yalnýz o dönem bile muhalefet herþeye raðmen daha bir aradaydý. Ekmeleddin gibi kimsenin tanýmadýðý bir aday %38,5 oy almýþtý. DEmirtaþ %10 almýþtý.
2014 Türkiyesi ile bugün ki Türkiye çok farklý. O dönem nispeten ekonomi çok daha iyiydi. Ülkenin önünde devasa enflasyon canavarý, mülteciler sorunu, deprem vb konular yoktu. Yýpranmamýþ genç bir RTE vardý. Ona raðmen chp, mhp muhalefeti tek aday çýkarýp Ekmeleddin'e raðmen bu oyu aldýlar.
Þimdi durum çok çok farklý. Muhalefetin yapmasý gereken aday kim olursa olsun arkasýnda durmak. Bunu bile beceremediler.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Sonuna kadar haklýsýn.
Yalnýz Kýlýçtaroðlu da parti baþkaný Cumhurbaþkanlýðýna aday olmamalý dedi.
Sonuçta 6 ay kadar önce dýþardan yada partili bir sol görüþlü yada ATATÜRK çü bulunabilirdi.
Kýlýçtaroðlu önceden beri dayatmacý Ekmel dahil.
Týpýþ týpýþ demedimi?
Helallik istemedimi?
%1 oyu olmayanlara makam ve mevki vermiyormu?
CHP ve ÝYÝ parti yürümeli birlikte.
DP ve BTP Yanlarda olabilir.
Saadeti bile dýþlarým ben.
Siyasi partiler kanunuda deðiþmeli.Biatçýlýk ölmeli.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Sonuç ta ben geriye doðru bakýyorum.
CHP dahil Baþý dahil Diðerleri dahil Tayyip Baþkana çalýþýyorlar.
Truva atlarýda dahil.
NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENEYERLÝ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
Sayýn pit haklýsýnýz. Erdogan 2014 seçiminde % 51.79
2018 seçiminde %52.54 oy almýþ. Kýlýçdaroðlu için sað olsun Iyip sayesinde kazanacak aday algýsý yaratýldý.
Sanki memlekette Chp her seçim %50 oy almýþtý Kýlýçdaroðlu aþaðýya çekti.
Ülkemizi tanýyýn sol oylar %40 bir kez aþtý 1977 de. Ki o zaman Hdp yok Kürt oylarýnýn yarýsý geldiði için.
Erdoðan siyasete Chp de baþlasa genel baþkanlýða getirilmiþ olsa bile alabileceði oy belli.
Ülkede 21 yýldýr var olan parti ama tüm olumsuzluklarýn muhalefetten kaynaklandýðýný inanan bir toplum.
Ekrem Ýmamoðlu ve Mansur Yavaþ ÝYÝ Parti'ye geldi, ikilinin Meral Akþener ile görüþmesi bekleniyor.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri