Tantan hizbullah terör örgütü diyor,bohçalý açýkla diyor![]()
Tantan hizbullah terör örgütü diyor,bohçalý açýkla diyor![]()
Ýktidar kaybederse,yeni gelen iktidar yargýlama süreçleri baþlatacak,çoðu yandým anam diyecek yargý dahil![]()
YSK baþkaný : Ýmza süreci tamamlanmýþtýr , buna göre Cumhurbaþkanlýðý seçimine Kemal Kýlýçdaroðlu , Muharrem Ýnce , Recep Tayyip Erdoðan ve Sinan Oðan katýlacaktýr .
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
27.03.2023 Tarihli 2023-19 sayýlý SPK bülteni
Ben bu güne kadar böyle bir sermaye arttýrým izni görmedim...
Ýki bankanýn da ulaþýlacak yeni sermaye tutarlarý belirtilmiyor...
Halk bankasýna 30 milyar TL , Vakýflar bankasýna 32 milyar TL kaynak aktarýlýyor Varlýk Fonu tarafýndan...
Burada sorun yok (tahsisli sermaye artýþýndan kaynaklanan diðer ortaklarýn þirket sermayesindeki pay oranlarýnýn azalmasý konusu hariç)..
Sorun þu:Her iki bankanýn da kayýtlý sermaye tavanlarý 10 ar milyar TL.
Þayet kayýtlý sermaye tutarlarýna ulaþacak þekilde sermaye arttýrým yoluna giderlerse:
1-HALKB için arttýrýlan 10.000.000.000 - 4.969.120.730 = 5.030.879.270 nominal bedelli hisse karþýlýðýnda 30 milyar TL kaynak aktarýlacaðýndan arttýrýlacak kýsma ait hisse baþý fiyat 5,96 TL olacaktýr. (son kapanýþ fiyatý 10,94 TL)
2-VAKBN için arttýrýlan 10.000.000.000 - 7.111.364.116 = 2.888.635.884 nominal bedelli hisse karþýlýðýnda 32 milyar TL kaynak aktarýlacaðýndan arttýrýlacak kýsma ait hisse baþý fiyat 11,07 TL olacaktýr. (son kapanýþ fiyatý 9,16 TL)
Ama, iþin amasý var..
Her iki bankada da diyelim ki sermayeyi 2 þer milyar TL arttýrdýlar, bu durumda da HALKB için arttýrýlacak kýsma ait hisse baþý fiyat 15 TL, VAKBN için arttýrýlacak kýsma ait hisse baþý fiyat 16 TLolacaktýr...
Acaba sermayeleri ne kadar arttýrýrlar þeklindeki çeþitli olasýlýklarý herkes kendince hesaplasýn dursun..
Ne kadar þeffaf bir durum deðil mi?
Günaydýnlar!
Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Bireysel Emeklilik Sistemi(BES)'ndeki birikimler artýk kredi için teminat olarak gösterilebilecek. Uygulama 6 ay sonra devreye girecek. Bu yöntem ile kredi çekmek için bozdurulan ya da nakit ihtiyacý için BES'lerin bozulmasýnýn önüne geçilmesi planlanýyor. Karar Resmi Gazete'de yayýnlandý.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Erdoðan, bugün Cumhur Ýttifaký'na katýlan Yeniden Refah Partisi Genel Baþkaný Fatih Erbakan'ý ziyaret edecek. Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Erbakan görüþmesi saat 16.00'da gerçekleþecek
Yer Ýmleri