iyi haftalar
iyi haftalar
Asgari ücret 500 dolar olacak mý ?
7500 tl üzeri emeklilere düzenleme olacakmý
Son yýllarda maaþ dengeleri alt üst
Þu anda kamuda iþçi pozisyonundaki güvenlikçi polisten fazla maaþ alýyor,
Okulda görevli hademe öðretmenden, hastabakýcý hemþireden fazla gelire sship,örnek çok
7300 tl maaþý olan emekli diyorki benim maaþým 7500 yapýldý 5500 alan ile eþitlendim, þimdi de 7500 üzeri alanlara düzenleme geliyor ben yine magdurum diyor ))
Benim eniþtem 2 yýl önce Almanyadan döndü 43 bin tl para yatýrýp Yurtdýþý çalýþmayý göstererek emekli oldu þu an 7500 tl maaþ alýyor, Almanyadan da 1650 euro alýyor, bana kalsa 2000 tl den fazla vermem.
Kamuda çalýþanlar ve emekli sisteminde düzeltilmesi zor büyük bir adaletsizlik var, yapýlan yanlýþý düzeltmek için yapýlanlar ise yeni maðdurlar ortaya çýkarýyor
emekli maaþlarý toplamda ödenen prim tutarýna endeksli olmalý. 9000 gün asgari ücretten primi ödenen ile 7000 gün asgari ücretten primi ödenenin maaþlarý farklý olmalý. Ýnsanlarý daha çok gün ve yüksek primle çalýþmaya teþvik etmeli.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
BJK 15.70-GS 7.40,kafam karýþtý bunlarýn hangisi þampiyon![]()
Bu güvensizlik, ne yedüðü belirsiz ortamda portföyü 20 bin tl ye kadar küçülttük ama, bugünkü düzeltmede yaklaþýk 1,500 tl düzeldik...,,.
Paylaþýmlarým kesinlikle YATIRIM TAVSÝYESÝ veya yönlendirme deðildir.
Yer Ýmleri