Bu cumartesi günü, Citroen C4 elektrikli araçla yolculuk ettim.
500 kilometrelik bir yolculuðumuz oldu.
3 kez yolda þarj molasý verdik (30'ar dakikadan 1,5 saat)
Þarj %20'nin altýna, %80'in üstüne çýkmasýn demiþler.
Þarjlardan birinde, yanýmýza bir TOGG yanaþtý.
Kýsa bir konuþma yaptýk.
Aldýðýna çok piþmandý, sürekli sorunlar yaþýyormuþ.
Ben bu elektrikli araç mevzusunu tam anlayamadým.
Arkadaþ, KW þarj ücreti 7,5 TL ödedi.
Evde kendin þarj edersen, daha ucuz oluyormuþ.
LPG'ye göre çok fiyat avantajý yok gibi.
Elektrikli araçlar þehir içinde tutabilir ama þehirler arasý yollarda, Türk halký pek tercih etmez bence.
Þu anda motorin, benzin çok pahalý olduðu için, yakýt avantajý var ama arkadaþ 1,5 milyon TL'ye almýþ bu aracý.
Kaç senede amorti edecek ?
15 dakikada 1.200 TL topladý
Ýzmir'in Konak ilçesinde zabýta ekipleri tarafýndan yakalanan bir dilencinin üzerinden 1.200 TL nakit para çýktý.
Yakalanan dilenci, paralarý 15 dakika içerisinde topladýðýný söyleyince zabýta ekipleri þaþkýna döndü.
Ne arsa, ne konut, ne borsa,
En karlý yatýrým allah rýzasýnda![]()
Rus milyarder Andrey Molchanov ait 74 metre uzunluðundaki Cayman Adalarý bayraklý Aurora'ya, Fethiye limanýnda, Ýzmir'den getirilen 100 bin litre yakýt ikmali karadan gerçekleþtirildi. Yaklaþýk 2 milyon 700 bin TL deðerinde döviz býraktýðý öðrenilen Aurora ortalama 18 deniz mili hýzýyla ilgi toplayan 6 lüks kamarasýnda 12 konuk aðýrlayabilen oldukça dikkat çeken özelliklere sahip mega yatlar arasýnda gösteriliyor.
Peki, 100.000 litre mazotu, traktörcümüz, kamyoncumuz yada halk otobüscümüz alsa, kaç para ödeyecekti ???
4 milyon TL![]()
Atýcýlarý pardon tahmincileri bekleriz yaw!
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=60830
Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde saat 08.30 itibarýyla, 13 bin 440 güvenlik personelinin katýldýðý 466 terörle mücadele operasyonunun yürütüldüðünü açýkladý.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
citroen c4 piyasadaki batarya kapasitesi en düþük araçlardan biri.menzili þehiriçinde 300 km civarý þehriler arasýnda 200 lere iniyordur. Bende tesla var evde þarj ediyorum, menzili 565 km teorik. pratikle 110-120 hýz ve klima açýk haliyle bile 450 ün altýna düþmez. dediðiniz yolu tek þarjla gider.
evden þarj ile km baþý tüketim deðeri 30 krþ gibi.
Türkiyede bir aracýn ortalama günlük kullanýmý 35 km imiþ. Yýlda 1-2 kez þehirlerarasý giderken biraz zahmetli olsa da þarj istasyonlarý arttýkça elektrikli araç kullanýmý her türlü cazip olur.Her araç aðýrlýkla þehir içinde kullanýlýr.
TOGG özeline gelirsek yazýlýmsal sýkýntýlarý olduðunu biliyorum, onlarý çözerler 1 yýla kadar. 1.5 milyon fiyat da normal bence bugün benzinli opel astra 1.5 milyon TL olmuþ elektrikli togg 1.5 milyon gayet normal. Tesla 2.4 milyon ama 514 beygir gücü sunuyor. Bu gücü sunan fosil yakýtlý araçlarýn fiyatý ne kadar onunla kýyaslamak lazým.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri