Yarýn Çanakkale zaferinin (18 Mart 1915) yýldönümü tüm þehitlerimizi saygý ve rahmetle anýyorum.
Atalarýmýzýn ne fedakarlýklarla savaþtýklarý, bize bir gelecek býrakmak için canlarýný nasýl seve seve feda ettiklerini bildikçe içim içime sýðmýyor.
Çanakkale zaferi ile ilgi benim bile bildiðim kendi ailemden 2 tane hikayem var.
1.si Annemin anne annesi evlenmiþ hiç çocuðu olmadan eþi Çanakkale'ye gider ilk eþi þehit olur, bir süre sonra Çanakkale savaþý biter, çaresizlik ve yokluk dönemleri Çanakkale savaþýna gitmiþ savaþmýþ ve gazi olmuþ biri gelir onunla evleneceksin demiþ babasý çaresiz kabul etmiþ nikah yapýlmýþ, Mesut dedeye akþam yemeði hazýrlamýþ, uyumadan önce bana pansuman yapar mýsýn demiþ Mesut dede, bizim nene þok, çaresiz yaparým demiþ üstünü çýkarmýþ sað göðsünün altýndan 3 kurþun yemiþ ve çýkmýþ dikiþ atýlmamýþ sadece pamuk ve tentiryod ile pansuman yapýlmýþ, büyük nene çaresiz sadece pamuklarý deðiþtirmiþ, Mesut dede demiþ ki ben þu an böyleyim istersen beni býrakabilirsin demiþ, tabi ki býrakmamýþ. ( ben büyük anneme dikiþ atýlmadan nasýl yaþadý diye çok sormuþtum pansumanla iyileþti demiþti. Mekanlarý cennet olsun.
2.Hikayem ise büyük babamýn, büyük annemle evlenmesinin hikayesi, babamýn annesinin babasý Çanakkale de savaþýr ve çatýþmada sað elini kaybeder yine de terhis olmaz, o arada Kamil dedemin babasý da Çanakkale'de harp etmektedir, sonuçta ikisi de Adana Yüreðir'lidir, sað elini kaybeden Salih dedem, Mehmet dedeme der ki eðer buradan sað dönersem kýzýmý senin oðluna verecem der, nihayet savaþ biter ikisi de sað salim dönerler ve Hatun nenemle, Kamil dedem evlenirlerHatun nenem çok asil ve varlýklý bir kadýndýr, Kamil dedem ise fakir, eðitimsiz neredeyse yarý akýllý bir adamdýr yine de evlenirler. Babam dahil 5 çocuklarý olur, sonra Süleyman amcam 20 yaþýnda asker olur babamdan 3 yaþ büyüktür, o sýra da ülkemiz Nato'ya dahil olur ve Süleyman amcam Kore'ye gönderilir, savaþýn bitmesine kýsa bir süre kala orada þehit olur, ve mezarý hala oradýr, caným Hatun nenem ölene kadar Süleyman amcamýn yasýný tutar devletin verdiði þehit maaþýný bile kabul etmez, ýþýklar içinde uyusun.
Bu vatanýn ne acýlar ve fedakarlýklarla kurulduðu aklýma geldikçe, bugünler de yaþananlar bizleri kahrediyor ama sonuna kadar mücadeleye devam edeceðiz, Atalarýmýzýn hayatý hiç kolay olmamýþ bizim yaþadýklarýmýz onlarla kýyaslayýnca ne ki?
Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. Baþta Mustafa Kemal ATATÜRK ve Þehitlerimizin, Gazilerimizin mekaný cennet olsun.
![]()

Hatun nenem çok asil ve varlýklý bir kadýndýr, Kamil dedem ise fakir, eðitimsiz neredeyse yarý akýllý bir adamdýr yine de evlenirler. Babam dahil 5 çocuklarý olur, sonra Süleyman amcam 20 yaþýnda asker olur babamdan 3 yaþ büyüktür, o sýra da ülkemiz Nato'ya dahil olur ve Süleyman amcam Kore'ye gönderilir, savaþýn bitmesine kýsa bir süre kala orada þehit olur, ve mezarý hala oradýr, caným Hatun nenem ölene kadar Süleyman amcamýn yasýný tutar devletin verdiði þehit maaþýný bile kabul etmez, ýþýklar içinde uyusun.

Yer Ýmleri