Zararda olan adam kolay kolay satmaz. İnandıracak lar. Sonra düşünürüz.![]()
Zararda olan adam kolay kolay satmaz. İnandıracak lar. Sonra düşünürüz.![]()
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
Şirketlerin değerleri ve fiyatları tam uyumlu olmuyor.
SPK dünyada bu işler nasıl ise o şekilde yapmaya çalışıyor, esas nas borsaya gelmeli, şirketin net aktif değeri kar etsin etmesin atıyorum her yıl %3'ü ortaklara dağıtılmalı. O zaman başka türlü yatırımcılar da gelir. 3 ayda bir %1 ödeme yapılsa çok daha cazip olur. Konutta 120-360 ay arası geri dönüş süresi oluyor. Borsada birilerinin alıp satmasına bağlı olmamalı yatırım dönüşü.
Hesaplama yaptım her yıl %4 yatırım iadesi olsa ve sıfır büyüme ve sıfır enflasyonda %50 geri alım süresi kabaca 17 yıl oluyor.
Yeşil sermaye zamanında buna benzer bir şey yaptı ama olay üç kağıda dönünce sonlandı diye düşünüyorum.
Son düzenleme : ariston; 02-02-2023 saat: 02:21.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Deniz Hocam
Fed faiz kararını yorumlarken şöyle bir izahat yapıyor
"Sindirim faaliyeti bir zaman aldığı ve gecikmeli doyma sinyal verdiği için, tam doyma hissi olmadan yeme işlemini bitirmeye benzetebiliriz belki.Tam doyma hissi beklenirse,genellikle yemekte aşırıya kaçılmış olunuyor."
Bizim pala da tam satış hıssını vermeye çalışmış.
O destek, bu destek derken,
İş fazlaya kaçtı
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eşşek gibi alacaklar
Seçim var niye satsınlar
Küçük yatırımcı satıyor endişeye meal yok
Diyenler bir adım öne çıksın.
Günlerdir endeks düşüyor ama hiç devre kesmemişti ve çok fazla margin çıkmıyordu dün endeks devre kesti ve bugün 733mn. Margin bulunuyor pala istediğini sonunda almış görünüyor ne dersiniz?..
satıyordu satmıyordu derken tekfo gibi bir kağıt bile kaş ile göz arasında 50 kaattan 35 kaada inmiş .
bu sonradan gelenlerde falan baya zarar yazan vardır.
seçimle bence borsanın pek alakası yok. Geçenlerde burda da yazan oldu 30 fayız veren banka var.
o vakit FK 3.33 falan olmalı aldığın kaatın.
Borsaya yeni girmiş yatırımcı muhabbeti:
Garson: Koza ve Söke'de ciddi zarardayım.
Ben: Neden bunları seçtin?
(Biraz ileride oturan orta yaşlı, tıknaz birini işaret ederek.) -'Çok yükselecekler' dedi.
-O kim?
-Borsacıymış. Yalancı. Burada çalışan herkes zararda.
Raymond Carver öyküleri gibi. Trajik.
ortalık şark kurnazı üstat dolu, muhtemel sosyal medyada ki yazılarını da siliyorlardır.
hee bir de bunların bazıları oluşan zararı, eğitim/ ders vermelerle kapatıyor olan kime oluyor dersiniz ?.
Yer İmleri