Herkes kapýya yakýn duruyormþ, tetikleme olunca çýkýþa hücum olmuþ.
Herkes kapýya yakýn duruyormþ, tetikleme olunca çýkýþa hücum olmuþ.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Ýki akýllý ve hür insanýn birlikte yaþamasý çok zor hatta imkansýz, karþýlýklý baðýmlýlýk olmasý ya da birinin diðerini bir þekilde esir almasý gerekir.
"kul edinmez ki güzeller bizi illâ nidelim."
https://www.youtube.com/watch?v=0AHXPfcwUP0
Modern Folk Üçlüsü - Gül Yüzünden Göreli / Bizim Tepe Konseri
Adamlar çektiði ekonomik krizi tanrýnýn dünyada yaptýðý sýnav sayýp akp ye oy verdiðinde cennete gideceðini sanýyor. Milletin cahilligin küçümsemeyin , bugün hdp cumhur için kendi adayýný çýkarttý, 6 li masada daha aday belirlenemedi artýk uzun için erken seçime bile gerek yok. Ýlk turda vurur geçer ama seçimden sonrada kaþýkla verdiðini kepçeyle deðil direkt tencereyle alýr.
Bir kaç gündür düþünüyorum sayý olarak iki (du, two vs), ilk ne zaman ortaya çýktý, bir þeyden aynýsý olunca iki demek için mi yoksa bir þeyi ikiye bölerken mi diye.
Muhtemelen bölerken ortaya çýktý, senin derken veya seninki derken, (thou) "du" iki anlamýna geldi. Böyle de olmayabilir tabi.
Yani sayma sisteminde önce 2 vardý, sonra 1 geldi diye düþünüyorum. Zamanýnda birine ikinci olmasa birinci olmazdý onu unutma demiþtim. Bazen tepem atýnca aðzýmdan bir laf çýkýyor sonradan ben de þaþýrýyorum.
Zaten SIFIR yeni bulundu deniyor, bilgisayarlarda zero ve null farklý anlama geliyor bir de o çýktý en son.
EREGL KAP açýklamasý var ama detay yok, baþka sitede sendika anlaþmasýnýn detayý verilmiþ, genelde ayný sendika MESS üyesi diðer iþ yerleri ile benzer koþullarda anlaþýyor.
>>>>>>>
https://www.yeniufuk.com.tr/turk-met...i-64994-haber/
Zonguldak’ýn Ereðli Ýlçesinde kurulu Ereðli demir ve çelik Fabrikalarý ile þirkette yetkili Türk Metal Sendikasý arasýndaki 29 Dönem Toplu Ýþ Sözleþmesi görüþmelerinde anlaþmaya varýldý.
Edinilen bilgilere göre, normal süresi uzlaþmazlýk ile sonuçlanan sözleþmede taraflarýn görüþmeleri sürdürmesi sonucu bugün uzlaþma saðlandý.
Þirketteki 4320 personeli kapsayan toplamda 89 maddeden oluþan sözleþmedeki kalan çoðunluðu maddi konularý içeren 23 madde üzerinde yapýlan anlaþma sonucu maaþlardaki yeni oranlar þöyle sýralandý:
-Ýlk altý ay % 45
-2 altý ay enflasyon
-3. altý ay enflasyon artý 3
-4. altý ay enflasyon
-Yüzde 100 sosyal haklar
-Banka promosyonu 27 bin
3 yýllýk
-Farklar 30 gün için de tekseferde
-Promosyon önümüzdeki hafta cuma yetiþirse pazartesi
Rus Kýzýlordu doðudan, müttefik ordularý batýdan Berlin'e girdiðinde bile Hitler ve partisine küfredenler bilinçli (!!!) alman vatandaþlarý tarafýndan hemen oracýkta asýlarak infaz ediliyordu.
Almanlar bile bu duruma düþtüyse simit falan bizi kurtarmaz kardeþlerim. ne olursa olsun ölümüne savunan geniþ kitleler olacaktýr. açlýk yoksulluk kader bu arkadaþlarla bunun hiçbir alakasý yok o beyinlere göre...
biliyorsunuz ya iþte yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir falan...filan...
5-(Pençe-el)-Latince,penta-pentagon-Ýbranice,hameþ-Farsça,penç-Hintçe,panç-Rusça,pet-Türkçe,beþ--------bir elde 5 parmak olduðuna göre önce 5 rakamý bulunmuþtur sonra diðerleri.(salladým)
2-di-dü-dialog....
5- (penç) hemen hemen her dilde bir birine yakýn söyleniyor gibi....ingilizce de nasýl five evrildi bilemiyorum.
Son düzenleme : dva glaza; 07-01-2023 saat: 16:46.
O da olabilir.
Doðal sayýlar içinde sýfýr yok, tam sayýlarda var diye biliyorum. Ben sen diye idare ederken üçüncü geldi ilk defa 3 ortaya çýkýnca sayma ihtiyacý oldu da denilebilir, ya da dörde kadar sorun yoktu da denilebilir vs.
3 çok da sevmediðim bir þey sorun çýkarýyor ama üçlü sistemler genelde dengeli oluyor yoksa zaten sorun çýkýyor, 3 lü sac ayaðý kavramý var. 4 lü sistemler daha saðlam oluyor birinin eksikliði çok sorun olmuyor, 5 li sistem de saðlamlýðý nerede ise garanti eder belki, 6 dan itibaren bölünme tehlikesi yavaþ yavaþ baþlýyor olabilir. vb
Yer Ýmleri