ABD ralliye limon sýktý..
ABD, Türkiye'den, Rusya'nýn Ukrayna'daki savaþýný daha uzun süre devam ettirmesine destek olduðunu düþündüðü bazý mallarýn ihracatýný kýsýtlamasýný istedi- bloomberght.com
ABD'nin Türkiye'yi Rusya'ya ambargoyu delecek ihracatlar için uyardýðý belirtildi. Bloomberg'in haberine göre, Avrupa Birliði ile ABD'den baþka yetkililerin de önümüzdeki haftalarda bu konuyu görüþmek için Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.
ABD, Türkiye'den, Rusya'nýn Ukrayna'daki savaþýný daha uzun süre devam ettirmesine destek olduðunu düþündüðü bazý mallarýn ihracatýný kýsýtlamasýný istedi.
Bloomberg'in konu hakkýnda bilgi sahibi kaynaklardan edindiði bilgiye göre, ABD Hazine Bakanlýðý yetkilileri bu hafta Türkiye'deki mevkidaþlarý ile bir araya gelerek, on milyonlarca dolarlýk ihracat kontrollü Türk mallarýnýn Rusya'ya ulaþtýðý ve bu mallarýn Rus savunma sanayisinde kullanýlarak savaþýn uzamasýna neden olabileceði konularýnda uyarýda bulundu.
Kaynaklar, ABD Hazine Bakanlýðý'nýn Terörizm ve Mali Ýstihbarat'tan Sorumlu Müsteþarý Brian Nelson'un, ABD'nin, ABD menþelilerin dahil olduðu bazý mallarýn ihracatýnýn artmasýndan duyduðu endiþeyi ele almak üzere Perþembe ve Cuma günü Türk yetkililerle görüþtüðü bilgisini aktardý.
Ýsimlerinin açýklanmamasýný isteyen kaynaklar, birçok Türk ihracatçýnýn, geçen yýlýn Mart ve Ekim aylarý arasýnda Rusya'ya 300 milyon dolarý makine ve 80 milyon dolarý elektronik olmak üzere yaklaþýk 800 milyon dolar deðerinde mal gönderdiðini söylediler.
Türkiye'ye ABD yaptýrýmlarýna uymasý için baský devam ederken, Nelson, bir yýldan kýsa bir süre içinde ABD Hazine Bakanlýðý'ndan Türkiye'yi ziyaret eden üçüncü üst düzey yetkili oldu.
Kaynaklar, Avrupa Birliði ile ABD'den baþka yetkililerin de önümüzdeki haftalarda bu konuyu görüþmek için Türkiye'yi ziyaret etmesinin beklendiðini bildirdiler.
bloomberght.com internet sitesinde yayýnlanan sözkonusu habere aþaðýdaki linkten ulaþabilirsiniz:
https://www.bloomberght.com/abd-den-...yarisi-2324640
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
bu palaya inat buradan long yapýp spotta da mal eklemek lazým ama maça yemiyor iþte..
Buradaki görüþler kiþisel görüþlerimdir. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Aselsan ralliye devam diyor..
ASELSAN/Güçlü:Hisse geri alým programlarý dahil olmak üzere birçok alternatifi gündemde tutarak ve gerektiðinde yönetim kurulumuza bu hususlarda bilgi vererek kendi ajandamda tutuyorum
ASELSAN Mali Yönetim Genel Müdür Yardýmcýsý Mehmet Fatih Güçlü, borsada þirket yatýrýmcýlarýný korumanýn önceliklerinden biri olduðunu belirterek, bu yönde birçok alternatifi gündemde tuttuklarýný bildirdi.
Güçlü, ATO Congresium'da düzenlenen "5. Verimlilik ve Teknoloji Fuarý"nda, AA muhabirinin sorularýný yanýtladý.
Ülkenin teknolojide geldiði noktayý gösteren organizasyonlarýn birinde yer almaktan gurur duyduklarýný vurgulayan Güçlü, "ASELSAN'ýmýz savunma sanayimizin amiral gemisi, hepimizin göz bebeði, gururu. Teknoloji ve verimlilik en çok inandýðýmýz ana unsurlar. Verimlilik ASELSAN'ýn sürekli canlý tutmak zorunda olduðu bir kasý, teknoloji de asli var olma sebebimiz. Ülkemizin yerlilik ve millilik konusunda ulaþtýðý son noktaya ASELSAN'ýn katkýsýný da bilen birisi olarak gurur duyuyorum. Vatana, millete hayýrlý olur inþallah." dedi.
- 250 bin bireysel yatýrýmcý
Þirketin Borsa Ýstanbul'daki performansýna iliþkin sorular üzerine Güçlü, ASELSAN'ýn 2018 yýlýnda ikinci halka arzý baþarýyla gerçekleþtirdiðini ve o günkü olaðanüstü þartlarda 650 milyon dolarlýk bir deðeri ülkeye ve þirkete kazandýrdýðýný söyledi.
Güçlü, bunu yaptýklarýnda ayný zamanda 200 bine ulaþan bireysel yatýrýmcýyla tanýþtýklarýna iþaret ederek, þöyle konuþtu:
"Bugün ASELSAN'ýmýz Türkiye'de bireysel yatýrýmcý sayýsý en fazla þirketlerden bir tanesi, bu konudaki liderlerden biri. Bugün 250 binden fazla bireysel yatýrýmcýmýz var. ASELSAN'da yönetim kurulundan bütün yönetime, özellikle mali yönetimde bu farkýndalýk, bilinç temel þiarýmýz. Küçük yatýrýmcýyý, hissedarlarýmýzý korumak bizim için þirketimizi, ülkemizi korumaya da bir hizmet. Olaya bu anlamda ziyadesiyle önem veriyoruz, sürekli de gündemimizde. Kendi görevim gereði de Mali ve Finans Ýþlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý olarak sadece bugüne özel deðil, hisse geri alým programlarý dahil olmak üzere birçok alternatifi gündemde tutarak, bu yükümlülüðümü sürekli bilinci artýrmak adýna ve gerektiðinde yönetim kurulumuza bu hususlarda bilgi vererek kendi ajandamda tutuyorum. Dolayýsýyla yatýrýmcýlarýmýz bu hususta ASELSAN'a güvendiler ve uzun dönemde de hep kazandýlar, güvenmeye devam etsinler. ASELSAN her zaman yatýrýmcýsýnýn arkasýndadýr."
- "Þirketlerimiz hak etmedikleri kadar ucuz"
Mehmet Fatih Güçlü, ASELSAN'ýn hisse deðerine iliþkin soruya da þu yanýtý verdi:
"Sadece ASELSAN deðil, Türkiye'de borsada iþlem gören, birçok dünya devi þirketlerle rekabet eden þirketlerimizin kendi alanlarýndaki sýralamalarýyla korele olmayan, hak etmedikleri kadar iskontolu, piyasa tabiriyle ucuz kaldýklarýný görüyorum, buna da üzülüyorum. Kendi sektörümüzde dünyada ilk 50'deyiz fakat þirket, market deðerlemeleri açýsýndan bakýldýðýnda ziyadesiyle iskontoluyuz. Dünya devi Türk Hava Yollarý gibi þirketlerimiz de benzer durumda. Dolayýsýyla bu hususta bütün bu þirketlerimizin uygun zamanlarda doðru yatýrýmlar yapýlarak hak ettikleri yerleri yakalayacaklarý inancýndayým. Ýnþallah hak etmediðimiz bu yerden kurtulur ve hak ettiðimiz yerlerde, zirvelerde finansal anlamda da oluruz."
Kaynak : Anadolu Ajansý
elimde vadeli sadece kömüþ tkfen kaldý...
spotta sadece akbank 16,40 onun maliyet...
Yer Ýmleri