sayin trend cok tesekkurler, burada bedavadan akil veriyorsun ve diyorsun ki:
2 yil once 5TL olan isc simdi 22.66 olmus.
Artis %353
hatta eski 22.66x2.2222=> 50.36 eder
Artis %907
senin her yazinin altinda su yaziyor:
"23 Aralýk 2021'de portföyün %50'si ile 11.18 den dolar aldým." USD simdi 28.93TL.
Artis %159
terzi sanki kendi sokugunu dikememis
galiba sunu mu soyluyorsun yani
bu isc 4 nala fazla gitti
daha da nah gider mi diyorsun ? bilemedim
O bahsettiðin portföyün yarýsý idi 23 Aralýk 2021 itibariyle. 2 yýl önce alýndý bu dolarlar ve %50 lik bir güvence olarak kenara konuldu. Bu tarihteki diðer yarýsý ise bu tarihten itibaren al-satlar ve sat-allar kapsamýnda son 2 yýlda yüzlerce kere pozisyonlara girdi çýktý. BÝST'in iþlem hacmine ciddi katkým var benim.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yani karþý pozisyon açtýðýn bizleri o kadar düþünüyorsun ki bu yazýlarý burada yazýyorsun. TH bak yapma. Bir noktadan sonra hani bir yazýn vardý hatýrladýn mý ben iþime ne geliyorsa onu yazarým mealinde. Bir trader bu kadar kontrolsüz nasýl olur anlamakta güçlük çekiyorum.
Gerçekten bir noktadan sonra kardeþim dediðin kiþi ile bu topiclerde Çin iþkencesi gibisiniz. Bunu bir anlayabilseniz.
Valla iyi ki arada yatla gezmekten buralarda olamýyorsun.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bu kaðýt gider veya gitmez demiyorum. Benim için önemli olan kýsa vadede yönün nereye olduðudur. Sonuçta ben bir müneccim deðilim, tabii ki hatalý pozisyonlarým oluyor. Açtýðým her 5 pozisyondan 1 tanesi mutlaka elimde patlar ortalama bazda. Burada önemli olan yanlýþ pozisyondan mümkün olan en küçük zararla dönmektir. Sadece içinde bulunulan konjonktüre bakar ve ona göre karar veririm. Hisse 26.52 de iken son 2 yýlda 12 katýna çýkmýþ olmasý olayý, geri plandaki büyük tabloyu yansýtýyor ve genel durumu özetliyor, böylece hangi yöne doðru önyargýlý davranýlmasý gerektiðini söylüyor. Öte yandan ben kýsa vadeye hatta çoðunlukla da çok kýsa vadeye oynarým. Gün içi defalarca pozisyon açýp kapadýðým olur.
666 kardeþim, ben þunu merak ediyorum: Temettü getirisi yýllýk net garanti %50 ye yaklaþmýþ olan para piyasasý fonlarý vs gibi risksiz yatýrým enstrümanlarý varken bundan çok daha düþük temettü getirisi sunan riskli yatýrým enstrümanlarý daha ne kadar bu þartlara dayanabilir acaba?
Yer Ýmleri