Birkaç tedbir daha gelecektir. Varlýk fonu kaynaklý hamleler de bekliyorum. Çarþamba açýlýþ olabilir gibi duruyor.
Birkaç tedbir daha gelecektir. Varlýk fonu kaynaklý hamleler de bekliyorum. Çarþamba açýlýþ olabilir gibi duruyor.
Açýlýþ alýcýlý olsun diye bir çaba var görünen o. Bu denklemi bozacak tek þey yabancý ordinolarý olur. Hazýr alýcý görürlerse kamyonu dayayabilirler. 600 den kýlçýksýz aldýðý Tüpraþý 520 den verir mi o da ayrý tabi.
Daha önlemler gelecek...Bunla býrakmazlar tahminim.
Herhalde konuþulmadý arada kaynamasýn MSCI deðiþiklikleri de yapýldý geçen hafta. Kozal ve Pgsus için olumlu
https://m.tr.investing.com/news/stoc...e-yapt-2430915
Investing.com - Endeks saðlayýcýsý MSCI, geniþ çapta takip edilen hisse senedi endekslerinde 3 aylýk deðiþiklikleri açýkladý. Bu kapsamda Global Standard ve Small Cap endekslerine dahil MSCI Türkiye endeksinde de deðiþilikler oldu.
MSCI Global Small Cap Endeksi içinde bulunan Türkiye Endeksi’ne 9 hisse senedi ilave edildi. Bunun yanýnda Koza Altýn (KOZAL), Pegasus (PGSUS) ve Borusan Yatýrým (BRYAT) olmak üzere 3 hisse endeksten çýkarýldý. Small Cap Endeksi’nden çýkarýlan Koza Altýn ve Pegasus, MSCI Global Standard Endeksleri içinde bulunan Türkiye Endeksi'ne dahil edildi.
Diðer yandan Small Cap Endeksi’ne eklenen Türk hisseleri; Çimsa Çimento Sanayi (CIMSA), Eczacýbaþý Ýlaç (ECILC), Ege Endüstri (EGEEN), Gen Ýlaç (GENIL), Kimteks Poliüretan (KMPUR), Qua Granite (QUAGR, Sarkuysan Elektrolitik (SARKY), Selçuk Ecza (SELEC) ve Zorlu Enerji ( ZOREN)olarak açýklandý.
Ne güzel bir taným sýnýrlý iyimserlikgüldürdün beni
![]()
Iþte o sýnýrý gormek istecek herkes ama karþýda sýnýr tanýmadan verme niyetinde olanda az olmaz heralde. Depreme kadar olan sert düþüþ, borsa düþmesin diye alýnan önlemlerin sonucuydu. Gerçi geçen cumaya kadar alýnan önlemler hep satýcý gelmesin diye alýnan onlemlerdi. Þimdiki biraz farklý bu sefer alýcý gelsin diye önlem alýnýyor.
U30 rakamýna göre ysziyorum. 90 binden 600 binin üstüne 2 yýlda yapýlan sert yükseliþ rallisini ve þuanda olduðumuz noktayida düþünmek gerek, üstüne deprem ile tamamýyla deðiþen konjokturu de eklemek gerek. 99 depremine diplerde yakalanan piyasa ile þuandaki depreme zirvelerinde yakalanan bir piyasa var. Alýnacak önlemler bir yana, TL bazýnda piyasaya tek olumlu etki edecek þey yuksek enflasyon. Geri alým yapacak þirketler heralde 2023 yýlý biloancolarinin nasýl geleceðini hesaba katip ona göre geri alým yapacaklardýr. KY nin eline mal çoktan verildi, þimdi babalar ellerinde kalan mallarýnda birbirlerine itelemeye çalýþacaklar. Bu rakamlardan bu ortamda yeni KY zaten gelmez. Iyimserlik ve beklenti gereðinden fazla oluþursa elinde mal olan KY de ekindeki mali tutmaya çalýþýr. 2008 krizinde piyasa ha dönecek ha dönecek derken 40 binlerden 18 bine gelmiþti piyasa. Hatýrlýyorum 3 üzeri olan ykbnk 1.25 lere düþmüþtü. Elimde 2.18 den ege seramik vardý ve lanetler okuyarak 1.98 den stop olmuþtum ve hisse 0.35 lere kadar düþmüþtü. O zamanda piyasa zirvede yakalanmýþ krize.
Kabaca 10milyar TL para giriþi yapar Bes kaynaklý düzenleme.
Yer Ýmleri