Az da þirket alým programlarý geldimi aha stabil düþmeyen borsa...
Az da þirket alým programlarý geldimi aha stabil düþmeyen borsa...
Tribal yazýn baþtan aþaðý yanlýþ bilgilerle dolu ama 2 duZeltme yapayým sadece.
1 borsa 1999 depremine dipte yakalanmadi. Hatta yine ciddi yükseliþ sonrasý deprem oldu
2 ÝMKB 30 nereden nereye geldi diyirsunda sana daha yeni bilancosu gelmiþ bir þirket örneði vereyim, pahalý diyirsun ya ÝMKB 30 kchol defter deðeri 99u geçti. Hisse 66 bu mu sence aþýrý þiþmiþ sirket, ya da 9. Ay bilançosu ile bile defter deðeri 140 civarý olan THY mi, yoksa 19 dan fazla defter deðeri olan isbankasini 10 olmasý mý asiri þiþik deðerleme.
Anlat bilelim. Bunlar þiþikse kaçta olurlarsa normal Fiyat olur mesela is 5 mi olmali. Kchol sence 45 mi eder Max . Nasýl bir hesaplama yapýyorsun.
Deprem ile deðiþen konjuktur vs diyip duranlar var gdp ye etkisi ne olacak diye hesaplamalar? Hesap kriterleri nedir? IMF ve jp Morgan yüzde 1 in altý hesaplýyor sizin hesap nedir ayrýntýsý nedir?
99 yýlýnýn piyasa koþullarýný tam olarak hatýrlamýyorum ama 25 ocakta 24,000 olan endeks 16 aðustosta 58,000 kapatmýþ. salt bu sayýsal verilere bakarak ucuz deðilmiþ demek hatalý olur o yüzden yorum yapmayacaðým.
bugün gelen haberler, alým yönlü tedbirler. umarým depremzedelerin iþlemlerine yönelik tedbirler de gelir.
msci 28 þubatta kabaca 150mn usd etki edebilir.
ftse var bir de.
Vicdaný kara kemal edkiden meclis seçerdi reisi cumuru. Siz þimdi kendiniz seçiyonuz baþkaný.
Eski anayasayý yeni cumhurbaþkanlýðý sistemine yamamaya çalýþmak anayasa bilmemek deðil hainlik peþinde koþmaktýýr. Diyorum yapýlmaya çalýþtýðýn herþey anayasa suçudur ve yatgýlanma gerekir
bir halt olacaðý yok.
Bende senin beni yanlýþ anladýðýn noktalarý yazayým. Ben piyasa pahalý demedim. Pd/DD ve fk larin nekadar aþaðýda olduðunu biliyorum bir çok büyük kaðýtta. Ama piyasa böyle durumlarda ne pd/DD bakýyor nede fk. Eski borsaciysan bunu sende bilirsin.oyle olsaydý bankalarýn bu deðerleri þuan yerlerde surunmezlerdi. Asýl olan piyasanýn biçtiði deðer. Þu ortamda bu fiyatlardan açýlýþta mal alacak buyursun alsýn. Ortada hiç bir þey yokken piyasa neden %20 düþtü deprem öncesinde ?
Deprem sonrasý olan ralliden sonra yanlýþ hatýrlamýyorsam piyasa 2001 krizinde 18 binlerden 6 binlere düþmüþtü. Dolar bazýndada 0.6 sent leri gormustu diye hatýrlýyorum. Sonrasýndada 2006 larda 4 dolarý görmüþ ve 2008 krizi sonrasý 1 dolarlara düþmüþtü. Bu acidanda bakýnca dolarýn yukkselmemeside bist için TL bazýnda bir handikap.
Výdý výdý yapýyorsunuz. 99'da piyasadaydým. Az hatýrlýyorum. IMF felan fiþmekan deyip yukarý çektiler. Tabi sonra çaktýlar. Yeni bir çekiþ süreci baþladý bence. Depremin üretim hasarý minimal, tarým hariç tutulursa. BES tek seferlik alým yapmayacak her ay alacak. Bunu da kaçýrmayýn. Büyükler ne isterse o olur.
https://twitter.com/zekibahce/status...7DD5oKssA&s=19
Bunlarda maraþ tokilerbakýn þehrin neredeyse en üst bölgesinde þehre uzak ama zemini kayalýk yere yapýlmýþ.
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri