Ben de TKFEN aldým zarar ettim, mecburi yatýrýmcý olduk dedim, her hangi bir olumsuzluk belirttim mi?
Ben de TKFEN aldým zarar ettim, mecburi yatýrýmcý olduk dedim, her hangi bir olumsuzluk belirttim mi?
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
1970’li yýllardan beri Türkiye’yi müesses nizam ve onun aparatý derin devlet yönetiyor. 70’li ve 90’lý yýllarda çok güçlü olan bu yapý þu sýralar eski gücünde deðil ve parçalý halde.
70’lerde Ecevit bunlarýn tekerine çomak sokmaya yeltendi ama baþaramadý, ipi çekildi. Çünkü ABD destekli milliyetçi yapý son derece güçlüydü.
80’lerde darbeyle yapýnýn formasyonu biraz daha Ýslami ve askeri yöne kaydý. 90’larda kontrolden çýkýp mafyatik bir hal aldý. Bütçesi (karapara) devlet bütçesiyle yarýþýr durumdaydý.
2000’li yýllarda Erdoðan FETÖ eliyle bu yapýyý zayýflatmaya çalýþtý ve zayýflattý da. Ama bu kez FETÖ kontrolden çýktý. Neyse ki FETÖnün de ipi çekildi ama Erdoðan derin devleti hiçbir zaman yok etmek istemedi, kendi derin devletini oluþturmaya çalýþtý, kýsmen baþarýlý da oldu.
Þu anda müesses nizam (iþ dünyasý, mafya, tarikat, bazý sivil toplum örgütleri ve bürokrat takýmý) hem eski derin devletin hem de Erdoðan’ýn ortak kontrolü altýnda. Bahçeli-perinçek-Erdoðan ortaklýðý malum. Bu kez derin devlette askerin etkinliði yok.
Akþener de derin devleti karþýsýna alacak biri deðil, hatta belki onun bir elemaný. Kemal Kýlýçdaroðlu’nun son dönemdeki söylemi (418 milyar USD) ve yükseliþi müesses nizamý rahatsýz etti ve Akþener devreye sokuldu.
Derin devlet Erdoðan’dan haz etmese de Kýlýçdaroðlu kadar risk arz etmiyor çünkü Kýlýçdaroðlu bu odaða açýkça savaþ ilan etti.
Derin devlet ve milletin kanýný emen sinir uçlarý yok edilmeden ya da belli bir sýnýra çekilmeden bu ülke geliþmiþ ülke statüsüne yükselemez. Bu seçim hayati önemde.
Yazdýklarým sadece izlenimlerimdir, itibar etmeyin. Tamamý yanlýþ olabilir. Kendi araþtýrmanýzý yapýn.
Çalýþtýðým þirkette yöneticiyim, bir arkadaþým geldi bu kiþi sürekli sana ana avrat sövüyor dedi, ben de bu tip þeyleri bana getirme aranýzda ne konuþuyorsanýz konuþun dedim. Bahsettiði kiþi sürekli istifa mektubu getirir alýrým, ertesi gün yalvar yakar vaz geçtim der.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Hangi takip ekranini onerirsiniz?
1. Matriks
2. Ideal
3. Foreks trader
Tupras ve eregli de pazartesi guzel hareketler bekliyorum.Acilis pozitif olursa takip edilmeli, cuma hareketler yarim kaldi.
27.12.2022 de saat 17:50'de yazmýþsýn...
Kozal'ýn o zaman ki kapanýþý 31,57...
Þuan ki kapanýþ 20,90...
Býdý býdý etmesen uðraþmazdým... Bir de inkar ediyorsun yazdýðýný... Senin ne mal olduðunu bildiðim için o gün o yazýyý gördüðüm an þortlamay baþladým kaðýdý... Sayende güzel para yazdým...
Hadi þimdi ikile... Senin ne mal olduðun belli, ne niyetle buraya yazdýðýnda...
Yer Ýmleri