Dini suistimal eden þahsiyet vardýr.
Bu tabir malum kanallarýn ifadesidir..ve sürekli söyleyerek toplumu da etkilemiþler.
BÝR ÞAHSIN DÝNÝ GEREKLÝLÝKLERÝ YERÝNE GETÝRMESÝ hayatýn her safhasýnda varsa-RUTÝNÝ ÝSE o baþka...Böyle birisi dini bazý özgürlüklerin kamuda olmasý için çabalamasý ve destek istemesi çok doðaldýr.Bu zaten dinin bir emridir.
Ama, rutinde dinle(yaþam tarzý ve temel fiilleri iþleme) ilgisi olmayan birisinin, seçim öncesi veya menfaat-ikbalden evvel;YASÝN okuyorsa,Göstere göstere cumaya gidiyorsa,çarþaflýlarla görüntü veriyorsa,dini lugatý kullanýyorsa(bol bol maþallah,inþallah vs..)... ÝÞTE o dini kullanmaya çalýþan zübüktür.
BURADA TEMEL AYIRAÇ:Normal-sivil hayatýnda bunlar RUTÝN MÝ deðil mi?
Tkfen müthiþ bilanço açýklamýþ... Son çeyrek 550 m beklenirken 1650 m gelmiþ...
Piyasa deðerinin 10 da birinden fazlasýný 3 ayda kazanmýþ...
Gökhan Uskuay
@guskuay
·
10s
DOÐUÞ'un DGGYO'yu #DOAS 'a satma kararý, ana sermayedar deðiþmeden hokus pokus yoluyla halka açýk þirketi borçlandýrmaktýr. Ortaklýðýn faaliyete etkisi karý artýrmak deðil grubu rahatlatmaktýr.
Küçük yatýrýmcý korunmasý için DOAÞ'a çaðrý zorunluluðu getirilmelidir.
Gökhan Uskuay þu an en baþarýlý fon yöneticisi bence...ama fon performansýnda fon büyüklüðü sýð piyasa olduðumuz için en önemli konu..tkf ve mac 1-2 yýl öncesine göre en baþarýlý fonlardý...ama çok büyüdüler...tkf geçen yýl da kötüydü..mac son 2-3 ay çok geride kaldý..bunlar bence büyüklük kaynaklý sorun yaþýyor.
Gökhan ý yakýn tanýyorum, twitter da dm den filan da yazýþýyorum zaten...fon yönetim yaklaþýmýný-tarzýný iyi biliyorum...kolay beðenmem, ama o baþarýlý bence..zaten 6 ay önce kurdu fonu..son 6 ayda hisse yoðun fonlarda bir numara þu an.
bir de hvs var...az risk alýp, uzun vadede tatminkar getiri elde eden baþarýlý bir fon bence...uzun vadeciler için iyi bir alternatif.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Dinci diye yeni kavram çýkartmak doðru deðil üstelik direkt dini hedef alýr þekilde algý oluþturuyor ayrýca bu tipler için dinin içinde zaten kavramlar var fasýk zýndýk münafýk vs. Bunlarý kullanmak gerekir.
En masum olan en çok ezilen oluyor din hem bu içerden gozukupde kendinden olmayanlar hemde bunlara bakýp dýþardan olanlarýn zulmüne uðruyor.
Dün artý açtýk borsayý eksi kapattýk, bugün de tam tersi olur mu?
Yahu neden anlamak istemiyorsun...sana sorarak mý tabir kullanacaðýz. Dini suistimal eden, buradan maddi-manevi menfaat temin edene dinci diyoruz iþte...sen dini susitimal eden kiþi de, ne dersen de, benim ne dediðime de karýþma.
Müslümanlar olarak þundan utanç duymalýyýz. Bugün cemaat-tarikat yapýlanmalarýnda orta-üst düzey yöneticiler ve liderleri %90 ýnýn bu konumdan menfaat saðlýyor..maddi ya da manevi olarak farketmez...el etek öptüren þeyhler var..bunlarýn hepsi dinci bana göre.
Bu arada, sýrf Allah ve Kuran hizmeti için koþturan, benim de bizzat tanýdýðým deðerli müslümanlar var. Allah onlardan razý olsun..ama sayýlarý %10 dur ancak. Sýrf bu yüzden cemaat-tarikat yapýlanmalarýnda sert tedbirler geitirlmeli. Bu yapýlanmalarýn ticaret ile iliþkileri kesilmeli. Para hareketleri(yardým-baðýþ vs adý altýnda) sýký kontrol altýna alýnmalý ve vergiye tabi olmalý. Buradaki paranýn %3-5 arasý diyanete aktarýlmalý. Para konularý %100 kayýt altýna alýnmalý.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri