Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 31/45 ÝlkÝlk ... 21293031323341 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 241 - 248 arasý.

Konu: Deprem ve piyasalar

1. Kaan haklýsýn sorun insanýmýzýn kendisi, sonuçta bu kararlarý veren, bu yöneticileri, bu muhalefeti, bu siyasileri de seçen insanýmýz deðil mi?

Ben bir dýþ güç olsam, bir ülkenin önce eðitim sistemine sirayet ederim onu bozarým, sonra medyasýna sirayet eder onu baðýmsýz olmaktan çýkartýrým, sonra kozmik odasýna dalarým, dolayýsý ile önce insanýna sirayet ederim ki, insaný ne kadar cahil olursa ben o kadar fayda saðlarým o ülkeden...

Bazý siyasetçilerin en övündüðü þey bu zaten, cehaletin feraseti...

Zaten köy enstitülerinden baþladý her þey... Þu an bile ilk týrpanladýklarý þey eðitim, ee bilmez tabii üniversite havasý koklamamýþ, öðrencilik yaþamamýþ biri, öðrencinin halinden anlar mý, eðitimi damarlarýnda, vicdanýnda, yüreðinde, yaþamamýþ almamýþ biri öðrencinin halinden anlar mý? Eðitimi önemser mi?

Sorun insanýmýz insanýmýz... Hafýzamýz balýk hafýzasý...

Þimdi böyle bir topluma güvenli evde oturmasý gerektiðini nasýl anlatabilirsin? Sen anlatsan oradan çýkar biri bu dýþ güçlerin iþi der konu kapanýr...ALLAH'a þükür, kader denen de bir þey var... ALLAH'tan gelen baþýmýz üstüne...

Neyse geriden gelen gençler o Z kuþaðý, her türlü zorluða ve görmezden gelinmelerine raðmen, görüyor her þeyi... Bu dinazor beyinlileri silip süpürecek o gençlik... Analarýný babalarýný ezip, ilim,irfan doðru nerede ise bir þekilde ona yönelecek, hakka, hukuka...

Zaten o yüzden dindar nesil konusunda baþarýlý olamadýlar, gençler her þeyi görüyor çünkü... Taþýma Dinle peynir gemisi yürümüyor...

2.  Alýntý Originally Posted by kubilayhan23 Yazýyý Oku
    Gelmesin Baþbakan

Gerekmi var ona ne yapacak.

Engel olur.

Kurumlar iþ baþýndaydý o kadar.

Yalanlarda boðuldunuz zaten.

Tüm kameralar önünde çocuk kullanarakda reklam yaptýnýz.Hayatýnýz hamaset.
    Hiçbir kurum yoktu

Hatayda baraj patladý yalanýný utanmadan söylediniz

Belediye baþkanýnýz yýkýlan rezidansin mütehadini savunuyor

Eczacý milletvekiliniz kendi partili belediye baþkaný madara ediyor

Buraya siyaset yapmaya geldin bana geçmiþ olsun bile demedin diye

Ama yüzsüzce hala konuþuyor

zýrvalayýp duruyorsunuz

Ömrünüzde böyle geçecek...

3.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Yapýlan inceleme basit bir inceleme. Bir binaya bakýp yýkýlýp yýkýlmadýðýný cevaplamak ne kadar sürebilir? 6.000 kiþi sahada çalýþýyormuþ.

Asýl önemli olan, yýkýlan binanýn yönetmeliðe uygun mu deðil mi olduðuna bakmak ki bu tabii ki 170bin bina için 6 günde cevaplanabilecek bir þey deðil. Kuþlu sitede mesajlar artýk yardým talepleri deðil müteahhit, yapý denetimci ve hatta þantiye sorumlusu gibi kiþilerin yakalandýðý haberleriyle doldu. Ýnþallah cezalarýný çekerler. Hatta bunu bir kamu spotuna dönüþtürüp her gün ekranda göstersinler ki, insan hayatýna önem vermeyen *erefsizler, belki hapse gireceðinden korkar.

Verilen imar affý sayýsýný biliyorum. 144 bin.
    Benim merak ettiðim, bu aftan yararlanýp, maalesef vefat edenlerin durumu. Önceki mesajýmda da sitem ettiðim kýsým bu. Yemezz dememden anlamýþsýnýzdýr sanýrým ama her zamanki gibi insanlara etiketleme yapýldýðý için, hemen gözler okuduðunu deðil düþündüðünü görüyor.
    144 bin sadece Kahramanmaraþ, 88 bin Malatya, 200 bin Hatay. Diðerlerini açýklamýþ mý bilmiyorum. Onlarý da eklersen en az 800 bin eder, sadece o bölge için. Kimsenin henüz konuþmadýðý ise bu imar affý için alýnan paralar. O paralar nerede acaba ? Sýrasý geldiðinde onu da konuþacaðýz elbette. Para verip imar affýndan yararlanan, bir kaç sene sonra haklarý iptal edilip parasýna çökülen vatandaþlarý da konuþacaðýz. Susmayacaðýz. Daha konu çok.

Gözüm ne yazdýðýný görüyor elbette. Yemez dediðin nokta imar affý konusu. Benim yeme dediðim nokta ise bu yapýlan araþtýrma konusu. Hiç eðip bükmem. Sen de eðip bükme lütfen.

Düþüncem ise oldukça net. Tekrar etmeye gerek yok.

Alýntý Originally Posted by snkleyp Yazýyý Oku
    200 öncesi inþa edilmiþ, kolonlarýnda deniz kabuklarýnýn olduðu binadan daha güvenli bir yapýya gecebilirsiniz sn.Kaan.
    Ama sorunu çözmüþ olmazsýnýz, sadece kendi sorununuzu geçici bir süre için çözmüþ olursunuz.
    Sizin bosalttýðýnýz daireye su veya bu sebepten bir baskasý tasýnýr.
    Olasý bir depremde hayatta kalabilirsiniz, ama eski eviniz yýkilmýþ, sizden sonra oraya taþýnan kiracýlar enkaz altýnda kalmýþ olabilir. Sonuçlar, hayatta kalsanýz bile sizi gelir bulur, olumsuzluklar anlamýnda.
    Anladýðým kadarýyla kamunun cebinden para çýkmasýn, vatandaþlar serbest piyasa dinamikleri ile bu sorunu çözsünler diye bekliyorsunuz. Yanýldýysam affedin ama böyle çözülmez, sadece ötelenir.
    Devlet bugün dönüþüm için hatcamadigý paranýn çok daha fazlasýný enkaz kaldýrma, durma noktasýna gelen ticaret, sanayi, ekonomik daralma, issizlik ve daha önemlisi can kayýplarý olarak öder gelecekte.
    Niyetim ukalalýk etmek deðil, þüphesiz bunlar sizin de takdir edeceðiniz sonuçlar.
    Sn. snkleyp,

En çok þaþýrdýðým þey þu.
    Deprem riskine þu an en hýzlý önlem kentsel dönüþüm. (o bile aylar sürecek). Ama biz kendi aramýzda bile bunu kabul edemezken, insanlar nasýl uygulamaya geçsin.

Dikkatinizi çekerim. Ben komple bir çözümden bahsetmiyorum. O tabii ki yapýlsýn. Zaten burada herkesin öncelikli sýkýntýsý iktidarýn deðiþmesi, gelen iktidarýn olayý inceleyip çözümü sunmasý, halka gidilmesi, tartýþmalar....vs Artýk ne kadar sürer bilmiyorum. Allah rahmet eylesin, gece depreminden kurtulup, 9 saat sonraki depremde vefat edenler çok fazladýr. Yani insan kendi hayatýný düþünüyorsa, harekete geçer. Onu bunu beklemez. Deniz kabuðunun özelliði de bu. O binadan 3 kiþi çýktý benimle beraber. Kiracý olarak çok fazla hareket þansým yoktu, tek yapabildiðim herkese bu deniz kabuðunu göstermek....

Tartýþýlan þeylere bazen gerçekten þaþýrýyorum.....

Alýntý Originally Posted by müzikal Yazýyý Oku
    144 bin sadece Kahramanmaraþ, 88 bin Malatya, 200 bin Hatay. Diðerlerini açýklamýþ mý bilmiyorum. Onlarý da eklersen en az 800 bin eder, sadece o bölge için. Kimsenin henüz konuþmadýðý ise bu imar affý için alýnan paralar. O paralar nerede acaba ? Sýrasý geldiðinde onu da konuþacaðýz elbette. Para verip imar affýndan yararlanan, bir kaç sene sonra haklarý iptal edilip parasýna çökülen vatandaþlarý da konuþacaðýz. Susmayacaðýz. Daha konu çok.

Gözüm ne yazdýðýný görüyor elbette. Yemez dediðin nokta imar affý konusu. Benim yeme dediðim nokta ise bu yapýlan araþtýrma konusu. Hiç eðip bükmem. Sen de eðip bükme lütfen.

Düþüncem ise oldukça net. Tekrar etmeye gerek yok.
    Kaç gün önce yazdým bilmiyorum ama "imar affý için para aldýðýn kiþilere gidip evin çürük, çýk, yýk...vs diyemezsin" demiþtim.
    Bana eðip bükme derken, sanýrým yaptýðýmdan deðil, ileride yapma uyarýsý içindi. Teþekkürler.

Benim gerginliðim ya da hýzlý bir çözüm kovalamamýn nedeni sanýrým o deniz kabuðu. Taþýnana kadar çok çok çok stres yaþadýk. Kýzanlar olacak belki, sürekli ayný þeyi söylüyorum ama gerçekten hükümetin deðiþmesini bekleyecek zaman yok. Ýnþallah insanlarýmýz artýk daha bilinçli olur, m2 hesabý yapmaz, kuruþ hesabý yapmaz, hýzlýca evlerini inceletir ve sorun varsa kentsel dönüþüme dahil olur.

Oðlum akþamlarý odasýnýn kapýsýný kapatmýyor artýk. O kadar çok binamýzýn yapýlýþýný, yapaný, yapýsýný, yeri geldi detaylý teknik bilgisini....vs anlatmama raðmen tedirginlik var. Bakalým ne zaman geçecek.
    Gerçekten ertelenebilecek bir konu deðil deprem... Allah korusun ne diyeyim...

6.  Alýntý Originally Posted by KaaN- Yazýyý Oku
    Kaç gün önce yazdým bilmiyorum ama "imar affý için para aldýðýn kiþilere gidip evin çürük, çýk, yýk...vs diyemezsin" demiþtim.
    Bana eðip bükme derken, sanýrým yaptýðýmdan deðil, ileride yapma uyarýsý içindi. Teþekkürler.

Benim gerginliðim ya da hýzlý bir çözüm kovalamamýn nedeni sanýrým o deniz kabuðu. Taþýnana kadar çok çok çok stres yaþadýk. Kýzanlar olacak belki, sürekli ayný þeyi söylüyorum ama gerçekten hükümetin deðiþmesini bekleyecek zaman yok. Ýnþallah insanlarýmýz artýk daha bilinçli olur, m2 hesabý yapmaz, kuruþ hesabý yapmaz, hýzlýca evlerini inceletir ve sorun varsa kentsel dönüþüme dahil olur.

Oðlum akþamlarý odasýnýn kapýsýný kapatmýyor artýk. O kadar çok binamýzýn yapýlýþýný, yapaný, yapýsýný, yeri geldi detaylý teknik bilgisini....vs anlatmama raðmen tedirginlik var. Bakalým ne zaman geçecek.
    Gerçekten ertelenebilecek bir konu deðil deprem... Allah korusun ne diyeyim...
    Ýnsanlarýn içinde bulunduðu durumu düþününce bireysel olarak çözülebilecek bir konu göremiyorum ben. Seninle anlaþamadýðýmýz konulardan biri bu. Bu kadar sefil olmuþ insan, parasý pulu yok, yatacak yeri yok, nasýl bireysel olarak bunu çözebilirler ? Çözemezler.

Evet bu konu en acil olarak çözülmesi gereken konu. Keþke bunca zaman çözülmesi için bir yöntem uygulansaydý da biz bunlarý yaþamamýþ olsaydýk. O kadar yýkýcý deprem yaþadýk, ama bu konuyu çözmek için ne yaptýk ? Yönetmelik çýkarttýk. Bravo, alkýþ alkýþ.

Bu konuyu çözmesi gereken devlettir. Devlet vatandaþtýr. Vatandaþ kendine hizmet etmesi için devlete yönetici tayin eder. Bizim seçtiklerimiz bu iþi yapmaktan sorumludur. Bu yöneticiler benim hizmetkarýmdýr, ben onlarýn deðil. Bugün ise gördüðümüz tam tersi. Bu kafa deðiþmeden bir arpa boyu yol kat etmek mümkün deðil. Bunu görüp aksiyon alýnca birinci ve en önemli adým atýlmýþ olur. Daha bunu bile yapamýyorsak, maalesef tarih tekerrürden ibarettir. Bugün yaþadýklarýmýzýn beterini misli misli yaþayacaðýz.

Bu durumu allaha havale ederek çözeceðimizi düþüyorsak, vay halimize. Geçmiþ olsun.

7. Çöp olarak gördüðüm bir kanala az önce tesadüfen baktým "öldürmeyen allah öldürmüyor" mesajý yazarak sen ne edersen et, mühendislik boþ okuma, mimarlýk geç, sismoloji fasarya, malzeme kalitesi pehhh, denetim ooo. Dedi yuh beee.

8. Ölenleri kim öldürmüþ? O deðil de, içerde hala canlý olan yüzlerce belki binlerce insan var... Belki bir çoðunun baþýnda kimse yok, ses çýkmýyor demek yaþamýyor demek de deðil, abi madem termal kamera var, her asker koþsun her bir enkaza ver iki dk askere eðitimini bul o insanlarýýý...

Sayfa 31/45 ÝlkÝlk ... 21293031323341 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •