Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 38/45 ÝlkÝlk ... 283637383940 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 297 - 304 arasý.

Konu: Deprem ve piyasalar

reis nobele aday haberin olsun fedoramca...ben demiyorum 11 ülke aday gösterilmesini istiyor...

Alýntý Originally Posted by decamercion Yazýyý Oku
    Hala ekranlardan niye suriyelilere sahip çýkýlmýyor diyen vatan haini liboþlar var.
    Ülkenin içine edildi. Daha ne yapmak lazýmmýþ sahip çýkmak için?
    Þu esadla konuþ artýk lanet olsun....

3.  Alýntý Originally Posted by R-E-X Yazýyý Oku
    kimsenin seçimden korktuðu yok sadece seçim için aday çýkaramayacaksýnýz diye üzülüyor insan...seçime kadar çýksa bari...
    Seçimlerde aday olmak için ilk ve son tarihler nedir? Müracaatý kaçýrmayalým
    Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.

4. Günümüzde özellikle "utanmak" insan olmanýn temel belirtilerinden biri olmaya baþladý.
    Bazý tipler için merak ediyorum gerçekten.
    Ne olursa utanýrsýnýz? Sizi bu hayatta ne utandýrýr mesela?
    Neyin karþýlýðýnda insanlýðýnýzý takas ediyorsunuz?
    Bir fikri savunmak, bir davanýn mensubu olmak, bir kiþiye veya kuruma gönülden baðlý olmak insanlýktan çýkmayý gerektirmez.

5.  Alýntý Originally Posted by snkleyp Yazýyý Oku
    Günümüzde özellikle "utanmak" insan olmanýn temel belirtilerinden biri olmaya baþladý.
    Bazý tipler için merak ediyorum gerçekten.
    Ne olursa utanýrsýnýz? Sizi bu hayatta ne utandýrýr mesela?
    Neyin karþýlýðýnda insanlýðýnýzý takas ediyorsunuz?
    Bir fikri savunmak, bir davanýn mensubu olmak, bir kiþiye veya kuruma gönülden baðlý olmak insanlýktan çýkmayý gerektirmez.
    Utanmak onlarýn lugatýnda yok. Ne yöneticisinde, ne de kullarýnda. O sýfat tarihe karýþtý. Onun yerine arsýzlýðý kullanýyorlar.

6. Aklýma gelen baþka bir husus; siyah ile beyaz iç içe.

Bu ülkenin isimsiz kahramanlarýný izliyoruz günlerdir.

Heyula gibi dikilen, yeniden yýkýlmasý an meselesi olan enkazlara, bir caný daha gün ýþýðýna kavuþturmak için, bir an bile tereddüt etmeden giriyorlar.

Kocaman gülümsemeleri ve hýçkýra hýçkýra sevinç gözyaþlarýna þahit oluyoruz.

Büyük bir tevazu ve aðýrbaþlýlýk içinde.
    Madenciler, itfaiyeciler, arama kurtarma ekipleri, saðlýkçýlar, gönüllüler.

Allah hepsinden razý olsun.

7. Ýlk aðýzdan yaþananlarý okuyalým. Daha da söylenecek söz kalmaz sanýrým. Link isteyeneler için aþaðýya býrakýyorum.

Aþaðýya bir link daha býrakýyorum. O da "dahi" gazetecimizin bugün yazdýðý "olaðanüstü" yazý. Onu da okuyun lütfen.

Ýçinizde umut tohumlarý yeþersin.

Deprem bölgesine ilk giden ekipte yer alan Merve Özkorkmaz'ýn anlattýklarý koordinasyonsuzluðu ve gecikmeyi gözler önüne serdi.
    30. saatteydik, alandaydýk ancak ekipmanýmýz yoktu.

Pazartesi (6 Þubat) sabaha karþý saat 04.17'de Kahramanmaraþ'ýn Pazarcýk ilçesi merkezli 7,7 büyüklüðünde, saat 13.24'te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüðünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraþ, Kilis, Diyarbakýr, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Þanlýurfa, Adýyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yýkýma neden oldu. Deprem bölgesine ilk intikal eden ekiplerden birinde yer alan Merve Özkorkmaz, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamasýnda depreme müdahaledeki koordinasyonsuzluðu ve gecikmeyi gözler önüne serdi.

Yönlendirildikleri deprem bölgesi Gaziantep'e varmalarýnýn 14 saati bulduðunu ve bu süreçte neler yaþadýklarýný anlatan Özkorkmaz, ilk izlenimlerini, "Afet merkezine vardýðýmýzda 1 polis arabasý, bir tank, 1 mobil týr kapalý bir þekilde bekliyordu. Tuvaletler taþmýþtý. Ýçecek su, yatacak yer, sarýlacak battaniye yoktu. Polis benden, ben askerden, kriz merkezi jandarmadan su istiyordu, kimsede içecek su yoktu. Elektik vardý bir tek jeneratör sayesinde. Biz komut almaya hazýr beklerken bize þöyle dendi; 'Otobüste uyuyun, sabah çýkarsýnýz.' Eðitimlerde saniyelerle yarýþtýrýlýrken gerçek bir afet anýnda uyuyun komutu aldýk" diye anlattý.

Özkorkmaz, "Yýkýlan binalarýn tespiti ve gelen ekiplerin daðýtýmý yapýlamamýþtý, bürokratik yazýlar ve imzalar bekleniyordu, acil durumda bile harekete geçilemiyordu. AFAD'ýn devlet bürokrasisinin içinde nasýl iþlevsiz kaldýðýný o an anladým. Ýlk ekibin helikopter ve malzeme ile direk alana, kriz merkezine bile deðil mahallelere sevkiyatý saðlanabilir, AFAD'ýn içinden çýkamadýðý envanteri biz bu süreçte çok kýsa zamanda oluþturabilir, ihtiyaç duyulan makine ve teçhizat konusunda bilgilendirme yapabilirdik. Yetkilendirme yapýlmadý, sorumluluk alýnmadý" diye sitem etti.

Özkorkmaz, "Acil durumda baðýmsýz aksiyon almasý beklenen AFAD kurumunu saatlerce imza, karar, yazý bekleyen bürokrasiye mecbur býrakacak kadar vasýfsýz hale getiren, bu durumda payý olan, imzasý olan en dipten en tepeye her bir kiþinin ülke insanlarýndan özür dileyerek acil þekilde istifa etmeleri gerekiyor. Bu iþleri bu kiþilerden çok daha iyi yapabilecek uzman, tecrübeli kiþiler var. Bu iþler sorumluluk gerektiren iþler ve bu sorumluluklardan bir tanesi de hatayý önlemek kadar yanlýþ yaptýðýný kabul etmek ve istifa edebilmektir" çaðrýsýnda bulundu.

"6 þubat Pazartesi sabahý deprem bölgesine ilk intikal eden ekipteki arama kurtarmacýlardan biriyim"
    Merve Özkorkmaz'ýn açýklamalarý þöyle:

Ýsmim Merve Özkorkmaz. 6 þubat Pazartesi sabahý deprem bölgesine ilk intikal eden ekipteki arama kurtarmacýlardan biriyim. Bölgeden paylaþtýðým bir takým fotoðraf ve videolardan sonra yerli ve yabancý gazete ve kanallar günlerdir devamlý röportaj vermem istiyor ancak medyanýn en ufak bir çarpýtmasýný kaldýracak bir ortam olmadýðý için süreci size kendim anlatacaðým.

Benim arama kurtarma giriþimim 2021 Temmuz'unda baþlayan orman yangýnlarýný, sonrasýnda Aðustos'ta Kastamonu'da olan sel felaketini ekran baþýndan görüp de çaresiz kalmam, tahammül edememem ile baþladý. Eðitim alabileceðim pek çok STK olduðunu gördüm, ancak yaþanýlan yere dýþarýdan yardým gelmesini beklerken mahallede örgütlenme fikrini savunan bir gruptan eðitim almaya karar verdim. Yaþadýðým yer olan Sakarya'da böyle bir eðitimi bize vermeleri için en az 30 kiþilik bir ekip olmamýzý istediler ve gerekli duyurularý yaptým, kurumlarla görüþtüm, sayýyý tamamladýk ve eðitimlere baþladýk. Stres yönetimi, kriz planlamasý, mahalle afet merkezi kurulmasý, iple kurtarma, yatay dikey yaralý taþýma sistemlerinin kurulmasý, enkazda hilti, elektrikli testere, jeneratör kullanýmý, enkazda güvenli geçit inþa etme, afet lojistiði, sel ve su baskýnýnda arama kurtarma, yangýn ve ev kazalarý, geniþ kapsamlý ilk yardým eðitimlerini saha pratikleri ile birlikte 6 ayda tamamladýk.

"Havalimanýndaki tüm güvenliklerden saniyeler içinde geçtik ancak uçaða sevkimiz ve kalkýþ 2 saat sürdü"
    Deprem sabahý Sapanca ekibinden 5 kiþi merkez ekiplerle koordine bir þekilde yola çýktýk. 7 üstü bir depremi 99 yýlýnda yaþamýþ ve binamýzýn çatýsýnýn yýkýlmasý sebebi ile karanlýkta kýsmi bir yýkýntýdan çýkmýþ bir depremzedeyim. Yarým gün içinde askerlerin çadýr kurulumlarýný tamamladýklarýný, çadýrlardaki sobayla ýsýndýðýmýzý, karnýmýzýn sýcak yemek ile doyduðunu, daha ertesi sabah kýzýlayýn battaniyesi ile uyuduðumu hatýrlýyorum. Kafamda bu senaryoyla ve yeni öðrendiðim arama kurtarma bilgileri ile yola çýktým. Plan uçak ile en hýzlý þekilde bölgeye intikal edilmesi idi. Aracýmýz ile kar yaðýþlý Ýstanbul yolunda bir kaza atlatarak inanýlmaz hýzlý þekilde havalimanýna vardýk. Havalimanýndaki tüm güvenliklerden saniyeler içinde geçtik ancak uçaða sevkimiz ve kalkýþ 2 saat sürdü. Yolculuk ve iniþ 2 saat daha. Gaziantep Havalimaný bölgede tek saðlam kalan iniþ alaný olduðundan buraya iniþ yaptýk, otobüslere sevk edilip Gaziantep afet merkezine yönlendirildik. Afet merkezini bulmamýz 2,5 saat sürdü çünkü boþaltýlan ve taþýnan 2 farklý lokasyona yanlýþ gittik ve kimse faal AFAD binasýnýn nerede olduðunu bilmiyordu. Bu saatler sonunda üçüncü lokasyonda binaya vardýk ve 1 saat otobüste sevk edileceðimiz yeri bekledik. Gaziantep'in Ýslahiye ilçesine yönlendirildik. Yolda trafik vardý, yakýnlarýna ulaþmaya çalýþanlar ve þehirden kaçmaya çalýþanlar yolu týkamýþtý ve yoldaki yarýklardan pek çok araç geçemiyordu.

"Kriz merkezine depremden 14 saat sonra vardýk"

Birbiri ile baðlantýlý birkaç deprem olduðu için bölge yollarý hem gidiþ hem geliþ çift taraflý kilitlenmiþti. Ambulanslar ve arama kurtarmacýlar maalesef hareket edemiyorlardý. 1 saatlik ana yolu 4 saatte geçtik ve Ýslahiye'ye saptýk, bu sefer de yola köprünün yýkýlmýþ olduðunu gördük. Otobüs Offroad bir araç olmamasýna raðmen yan tarafýndan risk alarak geçtik ve kriz merkezine depremden 14 saat sonra vardýk.

Eðitimlerde saniyelerle yarýþtýrýlýrken gerçek bir afet anýnda uyuyun komutu aldýk.

Yol boyunca bir þey yapamamanýn verdiði azap ile gözümüzü kýrpamadýk. Afet merkezine vardýðýmýzda 1 polis arabasý, bir tank, 1 mobil týr kapalý bir þekilde bekliyordu. Tuvaletler taþmýþtý. Ýçecek su, yatacak yer, sarýlacak battaniye yoktu. Polis benden, ben askerden, kriz merkezi jandarmadan su istiyordu, kimsede içecek su yoktu. Elektik vardý bir tek jeneratör sayesinde. Biz komut almaya hazýr beklerken bize þöyle dendi; Otobüste uyuyun, sabah çýkarsýnýz.

AFAD'ýn devlet bürokrasisinin içinde nasýl iþlevsiz kaldýðýný o an anladým.

Eðitimlerde saniyelerle yarýþtýrýlýrken gerçek bir afet anýnda uyuyun komutu aldýk. Yýkýlan binalarýn tespiti ve gelen ekiplerin daðýtýmý yapýlamamýþtý, bürokratik yazýlar ve imzalar bekleniyordu, acil durumda bile harekete geçilemiyordu. AFAD'ýn devlet bürokrasisinin içinde nasýl iþlevsiz kaldýðýný o an anladým. Ýlk ekibin helikopter ve malzeme ile direk alana, kriz merkezine bile deðil mahallelere sevkiyatý saðlanabilir, AFAD'ýn içinden çýkamadýðý envanteri biz bu süreçte çok kýsa zamanda oluþturabilir, ihtiyaç duyulan makine ve teçhizat konusunda bilgilendirme yapabilirdik. Yetkilendirme yapýlmadý, sorumluluk alýnmadý.

Sabah aç, susuz, uykusuz, tuvaletini yapamamýþ bir þekilde alana sevk edildik.

Kar soðuðunda enkaza müdahale edemediðimiz dakikalarda uyuyamadým. Otobüsten inip alandaki ekip baþlarýndan bilgi almaya çalýþtým. Neden sorularýmýn cevabý yoktu, kötü bir niyet de yoktu, herkes birbirinin suratýna boþ boþ bakýyordu, devlet destekli bir afet kurumunun iþ yapamamazlýðýydý karþýmdaki; ancak zaten bu kurumu bu yýla kadar bu halde var etmek, buna göz yummak kötü niyetin ta kendisi idi. Sabah aç, susuz, uykusuz, tuvaletini yapamamýþ bir þekilde alana sevk edildik.

30. saatteydik, alandaydýk ancak ekipmanýmýz yoktu.

Atandýðýmýz enkazda bir inþaat ustasý ve birlikte çalýþtýðý inþaat iþçileri 5 kiþiyi kazma kürekle çýkarmýþlardý, geriye insan gücünün yetmediði çatý ve katlarý kontrollü kaldýrarak altýndaki 20 kiþiyi çýkarmak kalmýþtý. 30. saatteydik, alandaydýk ancak ekipmanýmýz yoktu. Siz uçakla gidin, arkadan göndereceðiz denilen ekipmanlar karayollarýnýn kilitlenmiþ, yýkýlmýþ durumundan bize ulaþamadý. Ýkinci günümüz sadece alan analizi, enkazda sesle kontrol, enkaz yakýnlarýný sakinleþtirme, onlardan bilgi alma, mahalleden sað kalanlarýn bulduðu ekipmanlarla ufak tefek giriþimler yaparak geçti. Çok üþüdük, su içemedik, sýcak herhangi bir gýda yiyemedik ekip ve mahalledekiler olarak.

Üçüncü gün ilk defa elimizi yýkadýk, ilk defa uyuduk.

Üçüncü gün kriz merkezi kalabalýklaþtý, koordinasyon hýzlandý ancak kalabalýða yetiþemedi, ufak vinç ve ufak ekskavatörlerle çatýyý kaldýrma denendi, baþarýsýz olundu. Ýkinci gün enkaz altýndan gelen sesler artýk gelmemeye baþladý. Köpekle kontrol yapýldý, ancak canlýlýk belirtisine ulaþýlamadý. Enkazdan hafif ceset kokularý gelmeye baþladý. Rüzgâr çok olduðundan koku alamamýþ olabilir diyerek enkaz alanýmýzýn deðiþtirilmemesine karar verildi. Akþamýnda kriz merkezine döndüðümüzde temiz mobil tuvalet vardý, mobil týr iþlevlendirilmiþ, 2 adet çadýr kurulmuþ, sýcak yemek piþirilmiþti. Ýlk defa elimizi yýkadýk, ilk defa uyuduk.

Tüm süreci ayný inþaat ustasý yönetti, biz sadece güvenlik zaiyatý olan noktalarda ona müdahale ettik.

Dördüncü gün neredeyse bütün çeþitteki ve büyüklükteki makineler alandaydý, yabancý ekipler gelip gidiyordu, helikopter sesleri ilk kez duyuluyordu. Tüm süreci ayný inþaat ustasý yönetti, biz sadece güvenlik zaiyatý olan noktalarda ona müdahale ettik. Bize zaman zaman küstü, her seferinde ikna edip döndürdük. Kendisinin de ayný enkazýn altýnda akrabalarý vardý. Yakýnlarýný bekleyenlerin sabrý taþmýþtý, önce bize, sonra birbirlerine girdiler. Ýlk saatler ortamý sakinleþtirmek ve kolluk kuvveti desteði istemekle geçti. Eksiksiz olunmasýný takiben olabildiðinde müthiþ bir hýzla çatý kaldýrýldý, katlarýn bloklarý bölünerek alýndý. Bu iþlemler güvenli þekilde altýndaki olasý canlý bireylere zarar vermemek için dikkatli ilerliyordu. Enkazýmýzdan devamlý cansýz bireylerin bedenleri ve uzuvlarý ambulansla kontrol sonrasý cenaze nakil araçlarýna sevk ediliyordu.

Artýk yattýðýmýz ve iþgal ettiðimiz yer, yediðimiz yemek bizi utandýrýr hale gelmiþti.

Beþinci gün hem arama kurtarmacý, hem de yardým etmek isteyen bireysel kitleler Ýslahiye'ye akmýþtý. Yeni gelen yerli ve yabancý ekiplerin sismik dinleme cihazlarý, termal kameralarý, köpekleri, envai çeþit malzemeleri ve bizden kat ve kat iyi uzmanlýklarý ve tecrübeleri vardý. Bizim enkaz lokasyonumuz deðiþtirilmiþti. Artýk yattýðýmýz ve iþgal ettiðimiz yer, yediðimiz yemek bizi utandýrýr hale gelmiþti, yorgunluk, harcanmýþlýktan duygu durumumuz kontrol edilemez haldeydi. Sapanca ekibi olarak alandan ayrýlmaya, yerimizi taze arama kurtarmacýlara býrakmaya karar verdik.

Altýncý gününde Sakarya'ya döndük.

Aracýmýzdaki ekipman ile dönüþ yolunda Ýskenderun'da Bursa Yýldýrým Belediyesi Park Bahçeler ekibinin piþirdiði çorbayý içtik ve biraz konuþtuktan sonra birlikte hareket etmeye karar verdik. Birkaç enkaz gezdik ve bir tanesine teknik yardým saðladýk. Ertesi sabah üniversitenin bahçesinde ve merkezde yüzlerce binlerce ekip vardý. Yardýmlarýn lojistiði saðlanýyordu, çadýrlar ve tuvaletler kuruluyordu, yemekler piþiyordu. Baþka bir mahallede hasar görmüþ 6 katlý apartmanýn giriþinde oturan ve evinden otizmli çocuklarýnýn aidiyet krizine girmesi sebebi ile ayrýlamayan bir ailenin evinin riskli olmayacak kadar yakýnýna çadýrý kurulumu yaparak depremin altýncý gününde Sakarya'ya döndük.

Çok geç kaldýðýmýz için kendimi suçladým.
    Bu yaþadýklarýmdan kendime çýkarýmým, benim bir arama kurtarmacý olamayacaðýmdýr. Küçüklüðüm anne babamýn iþi dolayýsýyla hastanede geçti, yaralýlara, kan görmeye dirayetliyim. Üniversitede maðaracýlýk yaptým, klostrofobim de yok. Tüm eðitimleri eksiksiz tamamladým, ancak enkaz altýna girerek sesli arama yaptýðým ilk gün zeminden girmiþ olduðum delikten kafa lambasý ile yaptýðým taramada görmüþ olduðum insan uzuvlarý ve nükleer saldýrý olmuþ gibi donan insan sahneleri karþýsýnda metanetimi koruyamadým. Çok geç kaldýðýmýz için kendimi suçladým. Dýþarýda bekleyen yakýnlarýn gözü önünde baðýra baðýra aðladým. Yapmamam gerekirdi, tüm arama kurtarmacýlardan özür dilerim. Mahalledekilerin beni teselli ediþlerini unutamýyorum. Arama kurtarma görevimi ve Sakarya ekibi liderliðini býrakýyorum. Bu iþleri benden çok daha iyi yapabilecek arkadaþlarým var burada. Bundan sonra lojistik, gýda, organizasyon gibi iþlere devam edeceðim þekilde ekipte olacaðým.

AFAD kurumunu saatlerce imza, karar, yazý bekleyen bürokrasiye mecbur býrakacak kadar vasýfsýz hale getiren en dipten en tepeye her bir kiþinin ülke insanlarýndan özür dileyerek acil þekilde istifa etmeleri gerekiyor.

Acil durumda baðýmsýz aksiyon almasý beklenen AFAD kurumunu saatlerce imza, karar, yazý bekleyen bürokrasiye mecbur býrakacak kadar vasýfsýz hale getiren, bu durumda payý olan, imzasý olan en dipten en tepeye her bir kiþinin ülke insanlarýndan özür dileyerek acil þekilde istifa etmeleri gerekiyor. Bu iþleri bu kiþilerden çok daha iyi yapabilecek uzman, tecrübeli kiþiler var. Bu iþler sorumluluk gerektiren iþler ve bu sorumluluklardan bir tanesi de hatayý önlemek kadar yanlýþ yaptýðýný kabul etmek ve istifa edebilmektir.

Bu yazýda geçen her iddiayý fotoðraf ve videolarla, yer, saat ve lokasyon ile belgelendirdim.
    Yetkilileri bu son görevlerini yapmaya çaðýrarak yazýmý bitiriyorum.

Dipnot: Bu yazýda geçen her iddiayý fotoðraf ve videolarla, yer, saat ve lokasyon ile belgelendirdim. Bu yazý yalnýzca benim görevlendirildiðim noktalarda gerçekleþen olaylarý anlatmaktadýr, diðer bölgeler ile ilgili, yaralý ve yardým lojistiði ile ilgili bu süreçte hiçbir istihbaratým olamamýþtýr.

https://t24.com.tr/haber/deprem-bolg...-serdi,1091875

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar...iyaset-6903310

8. Evet dostum evet bu haberi biliyorum!
    Ne diyelim söz var mý?
    Bir de Nasuh Mahruki’nin dünyanýn bir numaralý Arama Kurtarma Timinin yani Akut’un yýllar boyunca sistematik olarak yok ediliþi var…

Akut olsa idi, Akut’a bir Afad imkanlarýnýn binde biri verilse idi kim bilir kaç canýmýz daha kurtulurdu.

Bunlarý konuþup siyaset yapmayalým biz…

Sayfa 38/45 ÝlkÝlk ... 283637383940 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •