CHP tek baþýna iktidar olamaz. HDP nin desteðini akp gibi arka taraftan alabilirdi. Git HDP ile arka tarafýnda görüþ ne diye milletin gözünün içine sokuyorsun alman gereken %50+1 var. Hem saðdan hem soldan hem Kürt den oy alman gerekiyor. Fatih Altaylý olayý çok güzel özetledi zamanýnda. CHP içindeki bir güç grup her neyse ülkeyi deðil kýlýçtaroðlunu yem olarak atýp kendileri CHP nin baþýna geçecek onun hesabýný yapýyor ülke gitmiþ umrunda deðil. Bak eski barolar Birliði baþkaný Metin Feyzioðlu akp ye çalýþýyor Onlarýn derdi Mansur Yavaþ kazansýn deðil kýlýçtaroðlu kaybetsin CHP nin baþýna ben geçeyim derdi.
ABD basýnýndan tartýþma yaratacak haber: Suçlularýn gözü Türk vatandaþlýðýnda
ABD merkezli Vice News sitesi “Gangsterler yakalanmaktan kaçmak için yeni bir yol buldu: Türk olmak” baþlýklý haberinde, giderek artan sayýda uyuþturucu kaçakçýsýnýn “Türkiye’den vatandaþlýk satýn alarak” yargýlanmaktan kaçtýðýný yazdý.
https://www.sozcu.com.tr/2023/dunya/...ginda-7657065/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Altýlý masa sendikalar üzerinden hangi kuruma kim atanacak hangi parti il müdürü ,yardýmcýsý atayacak falan hepsi isim isim belirlenmiþ durumda...Bu iþler Þubat ayýnda bitmiþti...Ýlk kez Muhalefetin böyle bir organizasyona gittiðine þahit oldum...
KK ilk turda %55 oyla seçilir öngörüm var....
Ben KK ilk turda seçileceðini düþünerek Borsada Poz açmýþým...ya herro ya merro a.q
Arkadaþ, seçime kadar bunu basarlar 20 yi geçmez iyisi mi az biraz hisse çevirelim dedik, hisse gitti dolar da gitti, git gel Konya 6 saat oldu. Ne annadým ben bu iþten.
Pala fýþkýrt, ehonomi çoh eyi..
Sanýrsam kaynayan gurbaða formasyonuna sokacak bu bizi..
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Valla bence sýkýntý yok.Biz dýþardan destek olan hdp yi anlatamýyoruz ama adamlar hüdapar ý baya baya kendi seçmenine tek bir çatlak ses olmadan anlatabiliyor.Bu nasýl oluyor.Mhp her gün küfür ettiði akp için bir gün geliyor aniden artýk vatanýn kurtuluþu akp ile iþbirliðinde diyor bunu seçmenine gayet güzel anlatýyor .ekonomik krizin ayyuka çýktýðý son seçime kadar mhp liler yekpare bir þekilde akp nin yanýnda arkasýnda duruyor.Yahu darbe yapmaya kalkmasaydý fetö ile akp beraberdi fetö 17 25 aralýðý yaptý akp liler yekpare bir þekilde para kasalarýna önüne yatmalara 700 bin dolarlýk saat rüþvetlerine raðmen partilerinin arkasýnda durdu.Bi biz muhalifler böyleyiz ama þu olmazsa oy vermem bu olmazsa oy vermem.Matematik ortada hdp nin dýþardan desteði hayati akp o desteði almýþ olsa tek bir akp li hdp ye sallamazdý eski seçimlerde örneði çok,kk olmasa yavaþ olsa ona bu hdp nin dýþardan desteði daha çok ayakbaðý olurdu kampanyalarý az biþi yön deðiþtirirdi.Ýmamoðlu olsa keza öyle.Bu seçimde muhalefetin adayý önemli deðil burada tek adamlýk oylanýyor.Ýktidara oy verenler her koþulda akp diyor onlara laf yok bize gelince þöyle böyle.Bu seçim hayati kk baþkan olmalý.Benim aklýma göre de kesinlikle olacak ilk turu bilemem ama ikinci turda fark da atar.
Yer Ýmleri