Bakýn bu adam neredeyse 2 yýldýr anlatýyor bunlarý, bilimsel de yaklaþýyor eski videolarýnda tek tek hesap kitap yapýyor, þu an da 2 sene sürer bu sýkýntý diyor;
Dünyada en pahalý et bizdeymiþ
https://ankahaber.net/haber/detay/tu...rkiyede_136490
Video
TÜSEDAD Baþkaný Sencer Solakoðlu: Dünyada en pahalý et þu an Türkiye de ve bunun tek sebebi Hazine ve Maliye Bakanlýðýnýn uyarýlarýmýza raðmen maliyetlerinin artmasýnýn karþýsýnda çiftçinin fiyatýný sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuþtur.
https://abone.ankahaber.net/static/v...5b83b8-720.mp4
Hayvan pazarýnda Türkiye'deki dana fiyatý Avrupa' nýn 2.5 katýymýþ.
Dünya hayvan pazarýna bir anda Türkiye girince ithal etmek için, et fiyatlarý %20 hoplamýþ.(Dünyada-G.Amerika)
Son düzenleme : Achiles; 24-04-2023 saat: 00:38.
+Þu an ithal hayvanlar yolda, bir süre daha idare edebilirler ama sonuç deðiþmez, hayvan arzý çok azaldý diyor.
Yazýn turizm sezonu açýldýðýnda da, sütte yeni bir þok dalgasý gelecek diyor. Belki ithalatla buna da bir tedbir getirebilirler kýsa vadede diyor.
Bu et ve süt fiyatlarýyla, ilaveten muhtemel bir kur artýþýyla, bu enflasyon bir daha coþacak gibi görünüyor, malum tepe yaptý %67 civarý herhalde þu anda, tabi kaðýt üzerinde.
Daha önce demiþtim geçen sene, kýrmýzý et fiyatlarý çok artmadý bunu bir þekilde baskýlýyorlar diye, 26 Haziran'dan itibaren maaþ zamlarýna esas enflasyon belli olduðu gün koyverdiler.
Pandemi dönemi ve sonrasý enflasyonu düþük tutmak için, çiftçiyi desteklemediler veya süt fiyatlarýný arttýrmadýlar, çiftçi de süt ineklerini kesti, onlar yendi bitti diyor özetle.
Ýki ayaklý öküz patlamasý olursa 4 ayaklý kýymete biner..
Herþeyin en pahalýsý, en vasatý..
Kurla oynayarak falan düzelmez..
Tam tasfiye ekonomisi..
Allah yazdýysa bozsun..
Memento mori
2018-2020 verilerine göre;
Dünyada kiþi baþý kýrmýzý et tüketim ortalamasý 38.7 kg. mýþ, Avrupa'da ise ortalama 77.1 kg. mýþ, bizde ise 25.3 kg. mýþ.
https://www.mappr.co/thematic-maps/m...-by-countries/
Balýk hariç kümes hayvanlarý dahil ABD'de 2019 da kiþi baþý et tüketimi 100.9 kg., Rusya 62.5 kg., dünya ortalamasý 34 kg., bizdeyse 32.8 kg. mýþ.
Pek de Ameriga Almanya bizi kýskaniyeah....gibi görünmüyor.
Yeminle gündem çok hýzlý, çok þey kaçýrýyoruz.
AKP-AKP ye karþý
Ýktidar da benim, muhalefet de benim uleyn
Yer Ýmleri