Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Prensip olarak halka açýklýðý 100 milyon dolarýn altýndaki hisselere bakmamak lazým.
Bunun dýþýnda borsalarda kara para aklanýyor olabilir, büyük hisseler lazým olur. Rüþvet yerine tüyo veriliyor da olabilir, sorana düþükten aldým yüksekten sattým deniyordur.
Geçen haber vardý bürokratlarýn borsadan hisse alýp satmasý etikmiþ ama kýsa sürede çok alým satým yapmak etik deðilmiþ.
Þirketin sahibi kýzý eþi vs bir sürü kimsesi var, 1 milyar dolarýn altý þirketler sahibini bile doyurmaz gibi.
>>>>>>>>>>
https://www.odatv4.com/guncel/dilek-...r-yeter-265709
Dilek Sabancý, bir insanýn rahat yaþayabilmesi için "50, 100 milyon dolarý olmasý gerekiyor" dedi.
Son düzenleme : ariston; 20-03-2023 saat: 23:56.
Amerikadan hisse aldim. Frc: dun 23 $ dan aldim acilista prim yapmayinca 19.90 $ sattim hisse 21$ i gordu kapanista tekrar 12.10$ dan yuklu aldim. Amerikanin shortculari da çok acimasiz buraya gelseler mahvederler viopu.Bugun Boa ezdi isc yi yon bistte asagi gibi. Yine bugun ki gibi olabilir. Boa yapikredi integral endeks kagitlarinda saticiydi. Piyasayi ziraat tuttu. Biraz da garanti destek verdi isede yetmedi. Yarin birde fed arefesi, olumlu mesajlar fed den bekleniyor. Dow da yesil kapatti yarin bize yardimci olacaktir ancak ruzgar yine short esiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_Kq0HMbaHA0
Bence dinlenmeli. Böyle insanlar futbola ve siyasete bulaþmamalý.
Bugünün en çok kazanan ve kaybeden aracý kurumlarý: Kamular kol gibi zararda biri bu garanti yatýrýma birþey yapmalý adamlardaki zarar hergün artýyor. Bugün satanlar kazanmýþ görünsede en çok para kazancý ve kaybý 3 hissede görülüyor. Alfas,isctr ve Astor. Astorda bazýlarý büyük kar yazarken bazýlarý büyük zarar yazmýþ görünüþe göre yarýnda bu hisselerde yüksek hacim ve yüksek gerilim var.
1.Ahlatçý : -3,255 milyon
2.Ak: -6,655 milyon
3.Alnus: -2,189 milyon
4. Boa: 18.945 milyon
5. Deniz: - 7 milyon
6. Garanti: - 11,659 milyon
7. Gedik: 20.446 milyon
8. Global: -3,392 milyon
9. Halk: -11,344 milyon
10. Info 14.212 milyon
11. iþ: -3,128 milyon
12. Marbaþ: - 2,069 milyon
13. Meksa: -3,741 milyon
14. Oyak: -5,030 milyon
15. Philip: 1,352 milyon
16. Qnb: 3,784 milyon
17. Þeker: 4.812 milyon
18. Tacirler: 6,429 milyon
19. Teb: -1,9 milyon
20. Vakýf: -9,410 milyon
21. Yapý kredi: 4,058 milyon
22. Yatýrým finansman: 19,712 milyon
23. Ziraat : - 19,811 milyon
Geçen haftalarda BBHT'de Ege Cansen özellikle konut krizine yönelik bir öneri yaptý ama anlaþýlmadý. Kendisi de zaten üzerinde düþünülmeli demiþti Þöyle diyordu insanlar gayrimenkullere hisseli olarak ortak olmalý. Programa gelen sorulardan insanlarýn tepki gösterdði ve anlaþýlmadýðý ortaya çýktý. Þerefiye ne olacak, yýkýlýrsa bana ayný deðerde daire verilecek mi vs.
Ben þöyle anladým diyelim 100 daireli bir sitede ben %1.3 hisseye sahip olabilirim, burada deðeri %1.3 hisseye denk gelen bir dairede oturuyorsam ayrýca kira ödemeye gerek kalmaz, yok %1 lik dairede oturyorsam ilave aylýk gelir elde ederim, %1,5 deðerde bir dairede isem ilave kira ödemem gerekir.
Site yýkýlýp tekrar yapýlýr ise veya baþka yere taþýnýr ise eski oraným geçerli olur ve orasýnýn yapýmýnda ekstra para harcanmýþ ise ya o oranda katký sunarým ya da fazla hissemi satarým vb.
Normalde bu tip modeller var tabi hayata geçmemiþ olabilir. Örneðin bir modelde sanýrým iþçiler fabrika veya bir iþletmede orada çalýþma hakkýna sahip, iþten ayrýlýnca hakkýný satabiliyor ama o iþe talep yok ise bu hakkýn pek deðeri olmuyor.
Özal zamanýnda buna benzer bir þey denendi tutmadý, bir halka arz oldu geçen yýllarda o da tutmadý. Model düzgün kurgulanamadý.
8.700 TL endeks kontratlarý..
SM-A336E cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri