new yorka giden para!
yýl 1990 borsa ölü,türkinvestte option ,future iþlemleri yapýlýyor,ben nasrullah la konuþmadýðým için gidemiyorum,çevrede mevzuu oluyor,Ceyhan Bektaþ ya diyor ben new york a giden paranýn geri geldiðini görmedim.Yýllarca future yapan insanlarý takip ettim,doðruydu ,para geri gelmiyordu.sonraki yýllar dank etti,ceyhanýn bildiði tek borsa new york tu,yani ceyhan bunu söylerken demek istiyorduki borsaya giren para geri gelmez.Ýþte ülke yararý,,falan ,teknik,temel filan,filan.............,iþte o yýllarda nasrullah körfez krizi için petrol de pozisyon açmýþ,25/29 dolar arasý savaþ çýksýn ben bunlarý 50/60 dan satacaðým derdmiþ.
Ocak ta savaþ baþladý saddam kuveytteki petrol kuyularýnýn hepsini yaktý,kendininde petrol satýþ imkaný kalmadý,Yani ÝKÝ EN ÖNEMLÝ OPEC üyesi IRAK VE KÜVEYT petrol üretemiyorlar ve satamýyorlardý,petrol teknik ve temel olarak uçmasý için her þey hazýrdý.Aamma petrol 40 dan 34 e 34 den 28 e 28 den 23 e 23 den 18 e düþüyor ve nasrullahýn future kontratlarý likide ediliyordu.(teminatlar sýfýrlanarak) vesselam.
Yer Ýmleri