Vayyyy 1 milyonluk soruda kesmemiþ 10 milyon dolarlýk soruya cevap istiyorsunuz. . . . . .Tamam dediðiniz olsun olsun al sana 10 milyonluk cevap. . . . .
Bu cevap için öncelikle neleri bilmemiz lazým?
1. savaþ ne getirir? belirsizlik. . . .
2. savas insanlarý neye iter? eldeki varlýklarý korumaya
3. savas insanlarý cekermi) aksine uzaklastýrýr
Þimdi eðer savas belirsizlikse butun piyasalardaki satýsýn burayada yansýmasý kacýnýlmaz. bu durumda eldekini korumak maksaklý piyasalara bir satýs gelirmi? gelir. buraya kadar savasýn pozitif bir tarafý olmadýðýný gördük. peki olumlu bir taraf yokmu global için? burda 3. madde devreye giriyorsavas insanlarýuzaklastýrýr. nerdennnn? savas bölgesinden. nereye? savasýn olmadýðý uzak bölgelere. orasý neresi? tamda globalin limanlarý olan bölgelere. ohhhh ohhh o zaman iyiyiz dediðinizi duydum. o kadar hýzlý davranmayýn. sebep? sebep su eðer sebep 3 5 hafta içinde sönumleyecekse körfezdeki cruise etkinliklerini tercih edenler dunyadaki baska yerlerdeki cruise aktivitelerine kayabilir yok eðer uzarsaaaaaaa o zaman petrol fiyatlarý 1xx dolar ustune cýkacaðý için cruise þirketleri maliyet artýslarýný gemilere yansýtýr. o zamanda bilet satýslarý azalýr. liman gelirleri duser, ve kacýnýlmaz son..... bunu takiben gelirlerdeki azalmanýn etkisi hisse fiyatlarý duser.
iyi de biz nerden bileceðiz bunu? diyorsanýz basit
sevgili aysha ya teklif ettiðim cruise tatili için siteye girin bakýn (ben tatil için surekli bakarým)) o sitede son baktýðýmda 2 haftalýk los angeles havaii cruise için fiyat % 10 dusmuþ görunuyor keza karayipler içinde benzer fiyatlamalar var var. bu ne anlama geliyor. buyuk abiler gerilimi atlatmak için petrol fiyatlarýndaki artýsa raðmen fiyat kýrýyorlar. burdan anlamamýz gereken abilerimiz savasýn uzun surmeyeceðini petrol fiyatlarýnýn duseceðini fiyatlýyor ve su anki gerlimi atlatacaðýný dusunuyorlar. bir an bizde öyle dusunelim. ama dusunmek tek basýna anlam ifde etmiyor. yav beþiktASK kafamýzý ambale ettin nasýl bir kafa var sende bu ne detay diyorsunuz deðilmi? bence demeniz deðil sizinde bu piyasayý anlamak için bu sekilde olmanýz lazým. þimdi gelelim dusunmenin yetmediði yerde ne yapacaðýmýza? hemen acacaðýz gemi iþletmecilerinin hisselerine ve globali anlamak için özelliklede ROYAL CARAB. hisselerine ben aylýk olarak baktýðým grafikte tamda kýrýlmamasý gereken noktada gördum orasý kýrýlýrsa biraz can yakabilir. bunun globaldeki karsýlýðý nedir? maalesef ayný reaksiyon.
SONUÇ
Ya hacý iþin sonucunu söyle diyorsanýz. burda yatýrým tavsiyesi vermek zaten hiç birimizin vazifesi deðil ama piyasa bozarsa 15 li seviyelerin kýrýlmasý bizi 10-12 arasýna ceker aslýnda sizi urkutmek deðil gayem ama biraz daha asaðýsýda var. burda en doðru strateji ne olur? sat cýk? olabilir ya ben zaten kardayým o kadar kasmaz beni diyorsanýz % 25 sat asaðýdan al seklinde maliyeti dahada asaðý cekmek ve hasarý en aza indirmek de bir bakýs acýsý olabilir. bu tamamen risk algýnýzla alakalý ve savasýn ne kadar sureceði ile alakalý bir beklentiyi dusunduðunuzle alakalý.
saygýlarýmla
excuseme umarým istediðin cevabý almýssýndýr.))

))
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri