https://spk.gov.tr/data/698e2e3c8f95...19c/2026-8.pdf
Yanlış hesaplama yaptılar büyük olasılıkla. Geçmiş olsun.
https://spk.gov.tr/data/698e2e3c8f95...19c/2026-8.pdf
Yanlış hesaplama yaptılar büyük olasılıkla. Geçmiş olsun.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Toplantı Notları-CWENE (Ziraat Yatırım)
6 Nisan 2026
CW Enerji 2025 yılı finansalları hakkında konuşmak, operasyonları ve yeni yatırımları hakkında bilgi vermek amacıyla bir analist toplantısı ve fabrika ziyareti düzenledi. Toplantıdan öne çıkan notlarımızı paylaşıyoruz.
2010 yılında kurulan ve 2023 yılında halka arz olan CW Enerji, fotovoltaik enerji sektöründe faaliyet gösteren bir üretim ve hizmet firmasıdır. Şirket'in en büyük ortağı, %49,74 paya sahip olan Tarzan Tarık Sarvan'dır. Halka açıklık oranı ise %50,26'dır.
İş Modeli ve Operasyonel Görünüm:
Şirket iş modelini, panel üretimi ve güneş enerjisi çözümlerini merkezine alan, üretimden dağıtıma kadar entegre bayi ağı yapısıyla büyüyen bir enerji teknolojileri şirketi olarak tanımlamaktadır. Şirketin faaliyetleri şu şekildedir:
° CW Solar Cell: Şirket, panellerinde kullandığı hücreleri üretmek için kurduğu iştirakinde yıllık 1,2 GW hücre üretim kapasitesine sahiptir. İngot dilimlemeden itibaren başlayan üretim süreci sayesinde şirket teşviklerden faydalanabilmektedir. Ayrıca, ABD'nin solar hücrede Çin üretimini kabul etmemesi bu alanda CW Enerji için önemli bir ihracat fırsatı doğurmaktadır. Şirket bu hususta gerekli sertifikaların alındığını açıklarken, çalışmaların sürdüğünü belirtmiştir.
° TommaTech: TommaTech ortaklığıyla 150-200 m² büyüklüğündeki alanlarda akıllı ev sistemleri çözümleri sunulmaktadır. Şirket evler ve dükkanlar için kış bahçesi temalı ürünlerinde özellikle Avrupa pazarı için büyük bir potansiyel olduğuna inanmaktadır. Bu paneller aracılığıyla hane enerji maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmektedir. Ayrıca Şirket, TommaTech markası altında akıllı ev sistemlerine uyumlu beyaz eşya satışı da yapmaktadır.
° Alüminyum ve Trafo Fabrikaları: Aylık 1.000 ton üretim kapasitesine sahip alüminyum fabrikası, sadece CW Enerji'ye hizmet vermekte ve dışarıya satış yapmamaktadır. Şirketin bu alanda yaptığı eloksal (kaplama) yatırımı ürün çıktı kalitesini önemli ölçüde artırmaktadır. Diğer yandan "Schaltkraft" markasıyla sürdürülen trafo ve beton köşk üretimi, günlük 2 adet beton köşk üretim kapasitesiyle çalışmaktadır. Mevcut sipariş yoğunluğu nedeniyle tesisin önümüzdeki 2-3 yıllık iş takvimi tam kapasiteye ulaşmış durumdadır. Bu sebeple, trafo fabrikasının büyütülmesi gelecek planlamaları içerisindedir. Şirket ayrıca TEDAŞ onaylı tedarikçi listesinde yer almaktadır.
° Araç Şarj İstasyonları: Bu alanda istasyon sayısı 145'e ulaşmış olup, özel noktalar dışında genişleme planı şu anda bulunmamaktadır.
° EVA-POE-EPE Üretimi: Şirket, güneş panellerinde kullanılan film malzemelerini de geliştirmiş olduğu teknolojiler ile kendi içerisinde üreterek maliyet avantajı elde etmektedir. Bu ürünlerin hammaddeleri ağırlıklı olarak Japonya ve Güney Kore'den karşılanmaktadır. Yıllık üretim kapasitesi ise 21mn m2 civarındadır.
° Ürün Çeşitliliği: Bayi satışlarında panel cirosunun toplam cirodaki payı, ürün çeşitliliğinin artması sayesinde %80-85 bandından %30-35 seviyelerine gerilemiştir. Katma değerli ürünlerin artmasının etkisiyle marjlar pozitif etkilenmiştir. Bazı büyük bayiler bu ürünler sayesinde geçmişteki senelik cirolarını şu an 1-2 ay içerisinde kazanmaya başlamıştır.
Yurt İçi Operasyonlar
Şirket yurt içindeki operasyonlarını projeler ve bayiler üzerinden yürütmektedir. Bu noktada özellikle Plus kategorisindeki bayilerine yoğunlaşan Şirket, bu bayileri bir akademi gibi ürünler ve gerekli teknoloji çözümleri konusunda eğitmektedir. Plus bayiler diğer bayilerden farklı olarak örnek bir daire gibi şirket ürünlerinin tanıtımında büyük rol oynamaktadır. Bu bayiler, aylık ortalama 1mn USD civarında ciro ile çalışmaktadır.
Yurt Dışı Operasyonlar
Şirket, yurt dışı operasyonları kapsamında ABD ve Almanya'yı ön plana çıkarmaktadır. ABD tarafında planlanan projelerin hayata geçmesi halinde (özellikle Marine grubu ürünlerin katkısıyla) 5 yıllık süreçte 700-750mn USD ciro potansiyeli bulunmaktadır. Ayrıca, ABD'de tekerlekli sandalyelerde batarya kullanımının gitgide yaygınlaşması pazar potansiyelini artırmaktadır. Şirket, CW Solar Cell aracılığıyla ABD'ye her ay yaklaşık 3mn USD'lik ihracat yapmaktadır. Diğer yandan şirket, Almanya tarafında akıllı ev sistemleri ve ev tipi paneller ile pazardaki görünürlüğünü artırmayı hedeflemektedir.
Yatırımlar & Hedefler
° Şirket, güneş enerjisinin yanı sıra hidrojenin de ciddi bir enerji potansiyeline sahip olduğunu düşünmektedir. Bu alanda 3 fazlı bir proje üstünde çalışan şirket, 1.fazı (konutlar için yeşil hidrojen tabanlı enerji sistemi) %80 oranında tamamlamıştır. Depolama sistemleri ve yakıt istasyonu çözümlerini içeren 2. ve 3. fazlar üzerinde de ilerlemeler kaydetmiştir.
° Şirket, geçtiğimiz günlerde yıllık 1,2 GW olan hücre üretim kapasitesinin yeni yatırımlarla birlikte yıllık 2,5 GW'a çıkarılacağını açıklamıştır. Uzun vadeli 5 GW hedefi kapsamında ise yeni alınan arazide yeni bir üretim tesisi inşa edilecektir.
° Hücrelerin ana hammaddelerinden biri olan gümüş fiyatlarında son zamanlarda artan oynaklık nedeniyle Ar-Ge tarafında bakır kullanımına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.
° Şirket, görünürlüğünü ve hasılatını artırmak amacıyla Plus bayi sayısını 100'e çıkarmayı hedeflemektedir.
° Sayısal bir beklenti açıklamayan Şirket, ciro-FAVÖK-net kar kalemlerinin geçtiğimiz yıla göre şu ana kadar daha iyi seyrettiğini ifade etmiştir.
Finansallar
Şirket'in 2025 yılındaki net dönem karı bir önceki yıla göre yaklaşık 5 kat artarak (vergi geliri ve parasal kazanç kalemlerinin de etkisiyle) 2.215mn TL'ye yükselmiştir. Satış gelirleri ise yıllık %18,8 büyüme göstererek 16.356mn seviyesine ulaşmıştır. Brüt kar %20,6 artarak 4.052mn TL seviyesinde gerçekleşirken, brüt kar marjı ise 0,4 puan yükselerek %24,8 olarak kaydedilmiştir. FAVÖK, bir önceki yıla göre %15,3 artışla 3.174mn TL'yi göstermiştir. FAVÖK marjı ise hafif bir azalışla %19,4 seviyesine gerilemiştir. 2024 yılında 1.276mn TL net finansman gideri kaydedilirken, bu kalemden 2025 yılında 2.241mn TL net gider yazılmıştır. 637mn TL'lik net parasal kazanç ve 1.066mn TL vergi geliri sonrasında 2.215mn TL net dönem karı kaydedilmiştir. Şirket, 3 Nisan 2026 itibarıyla 14,58x F/K ve 12,4x FD/FAVÖK ile işlem görmektedir.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Analist Toplantı Notu- CWENE (İnfo Yatırım)
CW Enerji (CWENE), Antalya'daki üretim tesisinde 2025 yılının değerlendirildiği,
geleceğe dönük hedeflerin paylaşıldığı Analist Toplantısı gerçekleştirdi.
CWENE, 2025 yılının son çeyreğinde 5,3 milyar TL ciro, 689 milyon TL FAVÖK ve 589,1
milyon TL net kar açıkladı. 2025 yılının tamamında 2024 yılına göre ciro %18,8 artışla 16,4
milyar TL'ye, FAVÖK %15,3 artışla 3,1 milyar TL'ye, net kar ise %363 artışla 2,2 milyar TL'ye
yükseldi.
Enerji üretim sektöründe faaliyet gösteren CWENE, ana faaliyetlerini güneş enerjisi
sektörü üzerine yoğunlaştırmış olup, başta fotovoltaik güneş paneli üretimi olmak üzere
GES projelendirilmesi, mühendislik, tedarik ve kurulum süreçlerini kapsayan anahtar
teslim EPC hizmetleri sunuyor. Şirket, sanayi tesisleri ve yatırımcılara yönelik özel GES
projeleri geliştirirken aynı zamanda inverter, kablo ve montaj ekipmanları gibi enerji
sistemlerinde kullanılan yardımcı ürünlerin satışını da gerçekleştiriyor. Bu kapsamda
şirket, sadece üretim yapan bir şirket değil, güneş enerjisi alanında çözüm sağlayan
entegre bir iş modeline sahip olup uçtan uca proje bazlı çalışmalar sağlıyor.
CWENE, yüksek satış noktasına sahip olup, 2025 yıl sonu itibarıyla 8 adet plus satış
noktasına sahip. Şirket, plus bayileri ile geliştirdiği, klasik bayilik modelinden ziyade
yenilenebilir enerji çözümlerini uçtan uca sunmayı amaçlayan bir iş modeli geliştirdi. Bu
bayiler yalnızca güneş paneli satışı yapmakla kalmayıp, inverter, batarya, ısı pompası ve
elektrikli araç şarj çözümleri gibi ürünleri tek çatı altında müşterilere sunan, aynı
zamanda projelendirme, kurulum ve satış sonrası destek hizmetlerini de sağlayan
konsept showroom ve çözüm merkezleri olarak faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda CWENE
Plus Bayileri, şirketin son kullanıcıya doğrudan erişimini artıran, katma değerli satış
imkânı yaratan ve entegre enerji çözümleri sunan stratejik bir dağıtım kanalı niteliği
taşıyor. Bayilerin aylık ortalama 1 milyon dolar ciro yaptığı öngörülmekte.
Şirket, Ar-Ge alanında da yüksek montanlı çalışmalar gerçekleştiriyor. Güneş enerjisinin
yanı sıra hidrojenin de bir potansiyel olduğu görüşü hakim. Şirket, iş modelini bu alanda
da genişletmeyi hedefliyor. Şirket, hidrojen teknolojilerine yatırım değerlendirirken, bu
durum sanayi, ulaşım ve enerji depolama sektörlerinde yeni iş ve gelir fırsatları yaratabilir.
Entegre enerji çözümleri sunarak portföyünü çeşitlendirebilir ve marka değerini de
güçlendirebilir. Bu kapsamda hidrojen, şirket için yalnızca alternatif bir enerji kaynağı
değil, aynı zamanda stratejik büyüme ve inovasyon fırsatı yaratabilir.
Gümüş fiyatlarının yüksek seyretmesinin güncel güneş paneli üretimi üzerindeki etkisi,
sektörde hem maliyet hem de üretim teknolojileri açısından hissedilmeye başladı.
Gümüş, güneş hücrelerinde elektrik akımını ileten ince metal kontaklar ve metallizasyon
pastası için kullanılan kritik bir hammadde olurken, nedenle panel üretim maliyetlerinin
önemli bir bölümünü oluşturuyor. Güneş panellerinde gümüş kullanıldığı belirtilirken,
yapılan çalışmalar kapsamında gümüşün bir kısmının da bakıra çevrilebileceği de
değerlendiriliyor.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
(Kaynaktan Düzeltme)Analist Toplantı Notu- CWENE (Phillipcapital)
CW Ziyaret Notu
2010 yılında kurulan CW Enerji, bir panel üreticisi konumundayken özellikle halka arz sonrası dönemde (2023-2026) gerçekleştirdiği yatırımlarla entegre bir enerji teknolojileri şirketi haline dönüşmektedir. Şirket; fotovoltaik panellere (1,8 GW üretim kapasitesi) ek olarak güneş enerjisi sistemlerinde diğer ürünler, EVA, POE, EPE hammaddeleri, alüminyum çerçeve, trafo, enerji depolama sistemleri (lityum batarya), elektrikli araç şarj çözümleri ve yazılım tabanlı enerji yönetim sistemlerini kapsayan geniş bir ürün ve hizmet üretimi gerçekleştirmektedir. Bunun yanında EPC (mühendislik, tedarik, kurulum) ve proje geliştirme kabiliyetleri ile uçtan uca çözüm sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. 2025 yılı itibariyle ihracat payı yalnızca %3,5 düzeyindedir.
Operasyonel açıdan CW Enerji'nin en belirgin özelliği yüksek entegrasyon seviyesidir. Şirket, hücre üretiminden başlayarak panel üretimine kadar uzanan üretim zincirinde önemli ölçüde iç kaynak kullanımına sahiptir.
Üretilen panellerde yerlilik oranı %80'in üzerinde olup dikey entegrasyon yatırımı sonucu büyük kısım şirket bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Üretim süreci; ingot dilimleme, hücre üretimi ve panel montajını kapsayan çok aşamalı bir yapıdan oluşmakta olup ileri seviye kimyasal prosesler ve yüksek hassasiyetli ekipmanlar kullanılmaktadır. Bu yapı hem maliyet kontrolü hem de ürün kalitesi açısından şirketi rekabetçi bir konuma taşımaktadır. Uluslararası akreditasyona sahiptir. Şirketin büyüme stratejisinin merkezinde kapasite artışı ve dikey entegrasyonun derinleştirilmesi yer almaktadır. Bu kapsamda Hit30 kapsamında 1,8 milyar TL YTAK kredisi kullanılarak 1,2 GW hücre kapasitesi kurulmuş olup 2023 yılı itibariyle açılan tesisin ikinci etabında 2,5 GW'a, fizibilite çalışmalarına bağlı olarak nihai durumda 5GW'a yükseltilmesi değerlendirilmektedir. Yatırımın toplam maliyeti 520 mn USD seviyesinde öngörülmektedir.
Şirket yönetiminin, düşük marjlı ürünlerden ziyade daha yüksek kârlılık sunan segmentlere ağırlık verme eğiliminde olduğu anlaşılmaktadır. Devreye alınan hücre ve alüminyum tesislerinin etkisinin 2026 yılı itibarıyla finansallara daha belirgin şekilde yansıması ve gelir kompozisyonunda panel üretiminin yaklaşık %30- 35 paya gerilemesi öngörülmektedir.
Panel üretim planlamalarına ilişkin mevcut görünüm, talep tarafında sağlıklı ve istikrarlı bir seyrin devam ettiğine işaret etmektedir.
Standart panel satışlarında birim fiyatlar görece düşük seviyelerde seyrederken, özellikle Avrupa pazarına yönelik daha yüksek verimli ve katma değerli ürünlerde birim gelirlerin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu durum, küresel ölçekte yoğun rekabetin yaşandığı panel segmentinde marj baskısını dengeleyici bir unsur olarak öne çıkmaktadır.
Coğrafi olarak CW Enerji'nin ihracat performansı güçlenmekte olup özellikle Avrupa pazarı (Almanya başta olmak üzere) önemli bir konum arz etmektedir. Çin menşeli ürünlere karşı kalite ve sertifikasyon avantajı ile konumlanan şirket, aynı zamanda ABD pazarı için gerekli akreditasyonlara sahip olması sayesinde bu pazarda da büyüme potansiyeli taşımaktadır. 2025 yılında 13 mn USD düzeyinde olan ihracat gelirlerinin kısa vadede 100 milyon USD seviyesine yaklaşabileceği değerlendirilmektedir.
Şirketin iş modelinde dikkat çeken bir diğer unsur, enerji üretiminden çok enerji yönetimi ve sürekliliğine odaklanmasıdır. Güneş enerjisinin kesintili doğası nedeniyle, depolama sistemleri ve akıllı enerji yönetimi çözümleri kritik önem taşımaktadır. Bu kapsamda CW Enerji; batarya üretimi, invertör teknolojileri ve yapay zekâ destekli yazılımlar ile enerji üretim-tüketim dengesini optimize etmeye yönelik çözümler geliştirmektedir. Ayrıca hidrojen bazlı depolama teknolojileri üzerine yürütülen Ar-Ge çalışmaları, uzun vadeli teknolojik konumlanma açısından önemlidir.
Şirket, CW Plus bayi ağı üzerinden yaygın bir satış ve servis organizasyonu kurmaktadır. Bayi ağının güçlü teknik yeterliliğe sahip olması ile büyüme ve karlılığın desteklenmesi planlanmaktadır. 2025 sonu itibariyle 8 adet CW Plus bayisi bulunmakta olup işbu rapor itibari ile 16 adet bayi sözleşmesi imzalanmıştır. Bayi ağının genişletilmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra tarım (CW Agri), denizcilik (CW Marine) ve mobil enerji çözümleri gibi niş alanlara yönelik faaliyetler de portföyü çeşitlendirmektedir.
Genel olarak değerlendirildiğinde CW Enerji; yüksek entegrasyon seviyesi, artan kapasitesi, ürün çeşitliliği ve depolama/enerji yönetimi alanındaki yatırımları ile dönüşüm sürecinde olan bir enerji teknolojileri oyuncusu görünümündedir. Bununla birlikte, yüksek yatırım harcamaları (capex yoğun yapı), ürün bazlı marj volatilitesi ve panel segmentindeki küresel rekabet, şirketin orta vadeli performansı açısından yakından izlenmesi gereken başlıca unsurlar olarak öne çıkmaktadır.
PhillipCapital Menkul Değerler A.Ş.
https://www.phillipcapital.com.tr/
Yasal Uyarı
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 07-04-2026 saat: 10:00.
KAP: CWENE [ ] CW ENERJİ MÜHENDİSLİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. Yeni İş İlişkisi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1590215
Dosyalar:
Yeni İş İlişkisi 2026-04-09
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Yeni İş İlişkisine Başlanan/Başlanacak Kişinin Niteliği Müşteri (Customer)
Müşterinin/Tedarikçinin Adı Soyadı/Ticaret Ünvanı -
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Gelir Tablosundaki Net Satışlar/Satılan Mal Maliyeti İçindeki Payı -
Varsa Müşterinin/Tedarikçinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Bilançosundaki Ticari Alacaklar/Borçlar İçindeki Payı -
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih 2026-04-09
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları -
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi 2025 yılı yıllık hasılatına oranla yaklaşık %18 olumlu etki
Açıklamalar
Açıklama Şirketimiz
ile yurt içerisinde yerleşik bir müşterimiz arasında arazi tipi güneş enerjisi
santralinin satışı konulu KDV hariç toplam 65.458.848 USD
(AltmışBeşMilyonDörtYüzElliSekizBinSekizYüzKırkSek izAmerikanDoları) (Bildirim
tarihi itibariyle bu tutar, TCMB Döviz alış USD/TL kuru ile KDV hariç toplam
2.919.327.157,22 TL'dir) tutarında sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu projenin,
2027 yılının son çeyreğinin sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Satışa
istinaden yaklaşık %30 oranındaki avans ödemesi gerçekleşmiştir.
Kamuoyuna
saygı ile duyurulur.
Yer İmleri