Burada yazýlan yazýlar kiþisel görüþlerim olup yatýrým kararlarýnýzý etkilemek amacýyla yazýlmamaktadýr. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
......KOÇ gurubundan hizmet ve ürün alýmlarý
2021..........=153 milyon
2022...........=438 milyon
2023/9 aylýk=327 milyon
--düþük fiyat ile DÜZEY VE ZER ürünleri pazarlasýn-satsýn; yüksek fiyat ile koç þirketleri ürün satsýn hizmet versin...bu da yetmesin satýþlarýn maliyeti kalemleriyle oynayarak kar düþürülsün...artý, gereksiz yatýrýmlar ile döner varlýklar-iþletme sermayesi eritilsin ve böylece tahvil-banka faiziyle kaný emilsin....
https://www.kocsistem.com.tr/uploads...rimProjesi.pdf
bu projeye yaklaþýk 25-30 milyon TL para harcandý (3-4 yýl sürdüðüne göre dolar kuruna göre 2.5-3 milyon dolarý bulur); TATGIDA nýn cirosuna brüt kar marjýna, net karýna, marka deðerine bir katkýsý oldu mu?...reel olarak ne getirdi??.. koca bir hiç...
--ayrýca her yýl hizmet gideri adýyla saðmal inek gibi saðýlacak..
ama,
--KOÇ SÝSTEM, çiftçilere tanýtýmýný TATGIDA nýn parasýný kullanarak yaptý...
--bir de utanmadan bizi seçtiler diyorlar...sanki alternatif aramýþlar gibi...proje bile onlarýn aklýna geldi mi acaba?
Evime yakýn Migros'ta kendi markasý olan "M" olarak üretilen domates ve biber salçasý, ketçap ve mayonezini TATGD fason olarak üretiyor. Yine Tat üretimi ketçap, mayonez, konserve, mýsýr vb. kendi markasýyla satýlýyor. Bim'de satýlan salça ve ketçap fason üretimlerinde bir çok TATGD ürününe rastlýyorum. KFC, MacDonalds, Burger kingte de fason ketçap ve mayonez üretimine çokça rastladým.Tat Gýda ve Tat Bakliyat birlikte yýllýk 10 milyar ciroyu rahat aþacaklar. Amma velakin hissenin durumu berbat.
Burada yazýlan yazýlar kiþisel görüþlerim olup yatýrým kararlarýnýzý etkilemek amacýyla yazýlmamaktadýr. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
https://www.migros.com.tr/migros-dom...830-g-p-897ba5
--33.90.TL (kg ý 41 tl) tat gýdanýn migros için özel markalý ürünü...bu fiyata satýyor...migrosun ve düzey pazarlamanýn kar marjýný çýkardýðýmýzda üretim maliyetine finansal gideri de eklediðimizde neredeyse bedavaya vermiþ oluyor...bunun adý dostlar alýþveriste görsün.
--bu fiyatlara satacaðýnýza ucuza ihracata verin..daha çok kar edersiniz...
--ben migrostan tat salçasý alacaðýma migros salçasý alýrým; o da ayni fabrikadan ayni damates ve ayni þartlarda üretiliyor...sadece ambalajdaki resim ve isim farklý...
--bu uygulama kendi ayaðýna kurþun sýkmaktýr...
--diðer ana üreticiler ile bir araya gelip bu özel marka uygulamasýndan vazgeçmeleri gerekir..
--migros %10, düzey pazarlama %10, tatgd %20 brüt kar marjý ile satmýþ ise; üretim maliyeti yaklaþýk 26 tl ye geliyor...
--tatgd nýn 2.9 milyar stoku gözüküyor...26 lira üretim maliyeti var ortlama %30 brüt kar marjý ile sattýðýnda 3.8 milyar TL eder...
Yer Ýmleri