Originally Posted by
ereglili
Sene 2009'da arkadaþým bana Sasa demiþti, o zamanlarda 50 kuruþ civarýnda geziyordu. Ardýndan Sabancý Sasa'yý Erdemoðlu'na sattý. "Sasa'da beklenti / kar olsaydý Sabancý satmazdý demiþtim" çok büyük yanýldýk.
Tat'ýn satýþý belki daha iyi olmuþ olabilir. kim bilir!
Tat'ýn satýþý bizim için kötü bir süreç olarak olsa da alan için bana göre çok bir hikaye. Sektöründe pazar lideri bir markayý ikinci sýrada yer alan Tukaþ'ýn piyasa deðerinin yarýsýna satýn aldý. Kendi markasýndan daha çok biliniyor hatta benim çevrem dahil çoðu kiþi Tat Bakliyat ürünlerini Koç'un Tat'ý olarak sanýyor.
Adamlar bakliyat ve hazýr gýda iþi yapýyor. Kendi üretimi olan bezelye, nohut, pirinç vb. ürünlerini Tat markasýyla hazýr gýda olarak pazarlamayý düþünüyor. TATGD'dan daha fazla ihracat aðýna sahipler. TATGD'ýn bu kötü yönetime raðmen ihracatý son bir kaç yýlda ciddi derecede arttý. Bunlarla daha da artar. Adamlar tarladan sofraya zincirin önemli halkasýný tamamladýlar.
Þimdi bu söylediklerini, düþündüklerini yapabilecekler mi ve bu hisse fiyatýna yansýyacak mý bizi bekleyen soru iþareti bu.
Burada yazýlan yazýlar kiþisel görüþlerim olup yatýrým kararlarýnýzý etkilemek amacýyla yazýlmamaktadýr. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri