Herkese iyi geceler arkadaþlar.
Satýn alma sürecindeki haksýzlýða dair bir video paylaþtým: https://www.youtube.com/watch?v=BCnXiYOSqhE
Tat Gýda, Milli Savunma Bakanlýðý'nýn açtýðý hazýr yemek ihalesinin bir kýsmýný 164,9 milyon TL tutarla kazandý. Þirket, bu büyük ihale ile hazýr yemek sektöründeki iddiasýný pekiþtirirken, sevkiyatlarýn Þubat ayýnda baþlayacaðý belirtildi.
Tat Gýda'nýn yeni sahibi Memiþoðlu Tarým Ürünleri, hazýr yemek alanýndaki büyüme hedefleri doðrultusunda önemli bir baþarýya daha imza attý. Milli Savunma Bakanlýðý'nýn 25 Aralýk 2024 tarihinde açmýþ olduðu hazýr yemek ihalesinin bir kýsmý, 164,9 milyon TL bedelle kazanýldý.
Þirketten Kamuoyu Aydýnlatma Platformu'na (KAP) yapýlan açýklamada, Milli Savunma Bakanlýðý ile yapýlan sözleþmenin bugün itibarýyla imzalandýðý ve ihale kapsamýnda sevkiyatlarýn Þubat ayýnda baþlayacaðý bildirildi. Açýklamada, "Söz konusu ihale kapsamýndaki sevkiyatlara Þubat ayýnda baþlanacaktýr" ifadeleri kullanýldý.
Bu anlaþma, Memiþoðlu Tarým Ürünleri'nin Tat Gýda'yý satýn aldýktan sonra hayata geçirdiði ilk büyük projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Þirketin hazýr yemek sektöründe büyüme stratejisi doðrultusunda attýðý bu adým, sektördeki rekabet gücünü artýracak bir hamle olarak deðerlendiriliyor.
https://haber.doviz.com/gundem-haber...ihalesi/760115
"iyi olan kazansýn"
Bugün 19.02.2025 hisse 11,7X küsürlerde dolanmaya devam ediyor.
Yani dip arayýþý diye uydurma bir kavram dicem de, dün de investing verilerine göre 11,41 tl görmüþ.
Çok acayip kafalar yaþanýyor bu hissede. Hani dicem endeks komple kötü de oraya ayak uyduruyor diye, endeks iyiyken iyi deðildi ki yani öyle de bir done yok elimizde.
Bir, bir buçuk senedir diplerden dip beðenemedi kendisine. Tamam endeks kötü hisseler kötü de, bu süreç içerisinde hemen hemen hisselerin birçoðu, bir dönem ath yaptý veya o seviyeye yaklaþýp sonradan aþaðý döndü. Bunda o hareketi de göremedik. Yani parasal olarak bir alan, bir kaynak da yaratamadý kendisine.
Ýnvesting verilerinden bakýyorum yine, þirketin deðeri yaklaþýk 2,8 milyar görünüyor. Bunlar 2 milyar borçlanma için yetki almaya çalýþýyor.
Þöyle düþünmek lazým bunu, tüpraþýn deðeri þu an yaklaþýk 250 milyar tl, piyasadan 170 milyar borçlanmaya çalýþýyor gibi. Rakkamlar küçük olunca algý yanýlsamasý mý oluyor nedir
Neyse, yazýlanlar kendime notlarýmdýr, yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilemez diyerek yazýmý sonlandýrýyorum.
Hisse tl olarak yaklaþýk 11,70 tl , dolar olarak da yaklaþýk 32 cent.
Zamanýnda verdikleri paralara bakýyorum, bir de þu anki mevcuttaki paralara bakýyorum, çok acayip.
bir de üstüne o zamanlardan bu zamanlara enflasyona bakýyorum, bi de fýrsat maliyetlerine bakýyorum, çok çok acayip.
Gel de çýk iþin içinden müþavir.
Muhtemelen Yapý kredi den patron alýyor, akþama kap a bakarýz. Rüçhan paylarýný saymazsak limit 381 bin lot
Yer Ýmleri