Koç satsa bu þirket düzelir diyordu herkes, alanlar satanlarý fazlasýyla aratýyor.. Memiþler'in, derdi salça mslça degildi ya da borsada halký acýk þirkette degildi.. Tek dertleri Tat isim hakkýný almaktý..
Koç satsa bu þirket düzelir diyordu herkes, alanlar satanlarý fazlasýyla aratýyor.. Memiþler'in, derdi salça mslça degildi ya da borsada halký acýk þirkette degildi.. Tek dertleri Tat isim hakkýný almaktý..
Cuma günkü alýþla fiili %50 yi geçtiler , bugünkü alýmla rüçhan alýmý hariç %50,099 oldular ... Haftaya pzt 6. gün bekliyoruz. Bundan nasýl kaçýnacaksýnýz çok merak ediyorum. Olasý arbitraj imkaný var ama bunlar þapkadan yine bir tavþan çýkarýr mý bilemem o yüzden kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir.
Detayý iyi yakalamýþsýnýz. Yasal olarak baþka bir açýk bulabilme konusu soru iþareti. Normal þartlarda yarýn 6 iþ günlük süre doluyor. Benim þüphelendiðim nokta böyle bir durum varsa ki durumu bilenler mutlaka vardýr 14,50 civarýna yaklaþmasý gerekiyordu. O yüzden þüpheyle yaklaþýyorum. Sahipleri çok kurnaz. Kaybettikleri güven ilerde baþlarýna dert açacak.
Burada yazýlan yazýlar kiþisel görüþlerim olup yatýrým kararlarýnýzý etkilemek amacýyla yazýlmamaktadýr. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
30 Eylül alýmý ile 14,60 a kitlediler durumu. Oraya ulaþmak zor deðil fazla lot a da bakmaz , zaten büyük çoðunluk çaðrýya katýlmaz muhtemelen. Bi þekilde bu süreci de üstlerinden atmalarý lazým çünkü baþlarýna bela olacak. Mesala Koç holding hisse opsiyon alým hakkýmýzý kullanmýyacaz dediler þirket aranýnca ama resmi bir açýklama hala yok, ya da ben görmedim. Genelde bu þirketle alakalý yapýlan açýklamalar da kurumsallýk baya b baya bi eksikmiþ izlenimi veriyor zaten.Kaldý ki ne açýdan bakarsan bak güven yerlerde olduðu için kimse net konuþamýyor ve düþünemiyor.
Maalesef yazmayý hiç sevmem ve saçma bulmama raðmen Yatýrým tavsiyesi deðildir, þirket ortada
Eðer çaðrý süreci baþlatýlýrsa, çaðrý bitene kadar fiyatý 14-15 bandýndan tutarlar, çaðrý sonrasý sonrasý da 24-25 zirvelerini görür diye düþünüyorum.
F) Paylarý borsada iþlem gören halka açýk ortaklýklar tarafýndan gerçekleþtirilen yeni pay alma haklarýnýn sýnýrlandýrýlmadýðý sermaye artýrýmlarýnda, mevcut ortaklarca alýnan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün deðiþmesi.
Memiþoðlu yukarýdaki fýkrayý öne sürerek pay alým teklifi dogmadýgýný bildirdi 14.01.2025 de.
Bu madde onlarý kapsadýgý yoruma açýk.
Teblig bu maddede yönetim kontrolünün deðiþiminden söz ediyor !! Pardonda tat gida nýn yönetim kontrolüne sahip ortagý yok ki.
Deðiþim için bir ortaktan diðerine geçiþ olmasý lazým . Memiþoðlu deðiþim deðil yönetim kontrolünü ele geçiriyor, deðiþim yok elde etme var. Deðiþim için mevcut ortaklar arasýnda yönetim yer deðiþimi olmasý lazým.Spk ya þikayet eden var mý acaba bunu .Tartýþmalý durum ....yargýya taþýnmalý.
O gün de yazdým , bu madde kendi içinde muallak ve tartýþmalý bir madde. Kaldý ki bu tarihi de dikkate almaksýzýn þu an zaten çaðrý yükümlülüðü doðmuþ durumda. Aslýnda bu haliyle þirketin lehine olabilecek bir durum iken bundan da kaçýnmaya çalýþacak gibi bir durum var. Dün itibariyle 6 günlük bildirim süresi de sona erdi ve þirket normal alým bildirimi göndermeye devam ediyor sanki ortdada bir þey yokmuþ gibi. Hatta trajikomik bir durum gibi görünüyor , 14 Ocak ta ben %50 yi geçmiþtim ya hani o zaman çaðrý doðmamýþtý ya þimdiki alýþlarým da bunun üstüne devam ediyor gibi saçma bir durum söz konusu sanki. Dün SPK ya baþvuru niteliðinde bir yazý hazýrladým. Ben gönderiyorum , kafasýna yatan varsa gönderebilir.
SPK ya göndereceðim yazý bu, syg
Memiþoðlu Tarým Ürünleri þirketinin borsada halka açýk olan TAT Gýda hisselerinin alýmý ile ilgili süreç neticesinde SPK Pay Alým Tebliði istinaden Zorunlu Pay Alým çaðrý yükümlülüðü doðmuþtur.
Süreç aþaðýdaki gibidir:
*** 19/02/2024 Tarihinde Koç Holding ve iþtiraklerden %49,04 oranýnda ki hisse pay baþýna 1,213235 USD fiyat ile satýn alýnmýþtýr.
*** 27/09/2024 Tarihinde borsadan 355,000 lot hisse alým bildirimi yapýldý. Hisse oraný %49,04 ten %49,30 a yükseldi.
*** 30/09/2024 Tarihinde borsadan 24,09-25,48 fiyat aralýðýndan 740,000 lot hisse alým bildirimi yapýldý. Hisse oraný %49,30 dan %49,84 a yükseldi.
*** 14/01/2025 Tarihinde borsadan bedelli sermaye artýrýmý neticesinde kalan 2,841,501 lot için satýn alým bildirimi yapýldý. Hisse oraný %49,84 ten %51,01 e yükseldi.
Burada %50 eþiði aþýldý fakat þirket SPK Pay Alým Tebliði 14. Madde F bendine istinaden sermaye artýrýmý sonrasý satýn alýnan kullanýlmayan rüçhan paylarýndan dolayý Zorunlu Pay Alým sýnýrýnýn fiili olarak aþýlmadýðý gerekçesiyle Pay Alým Çaðrýsýnda bulunmadý.
Kaldý ki bu madde kendi içinde muallak ve tartýþmaya çok açýk. Madde bu:
f) (Ek:RG-16/10/2021-31630) Paylarý borsada iþlem gören halka açýk ortaklýklar tarafýndan gerçekleþtirilen yeni pay alma haklarýnýn sýnýrlandýrýlmadýðý sermaye artýrýmlarýnda, mevcut ortaklarca alýnan paylar nedeniyle yönetim kontrolünün deðiþmesi.
Burada ki yönetim kontrolü kullanýlmayan rüçhan paylarý neticesinde iptal edilen paylardan dolayý gerçekleþmiyor. Yönetim bu paylarý borsada satabilecek durumda iken bu paylarý bilerek satýn almayý tercih etmiþtir.
Neticede %50 eþiði ilk olarak burada geçildi. Lütfen burada yapýlan iþlemler de incelensin.
*** 04/03/2025 Tarihinde borsadan 343,493 lot alým bildirimi yapýldý. Hisse oraný %51,01 den %51,15 e yükseldi.
Rüçhan alýmý hariç hisse oraný: %49,98
*** 07/03/2025 Tarihinde borsadan 115,000 lot alým bildirimi yapýldý. Hisse oraný %51,15 ten %51,19 a yükseldi.
Rüçhan alýmý hariç hisse oraný: %50,0032 oldu. BU TARÝH ÝTÝBARÝYLE RÜÇHAN PAYLARI DAHÝ DÝKKATE ALINMAKSIZIN %50 AÞILDI. DOLAYSIYLA PAY ALIM TEBLÝÐÝNE GÖRE ÇAÐRI ZORNLULUÐU DOÐUMUÞTUR.
*** 11 Mart ve 17 Mart tarihlerindeki hisse bildirimleriyle bu oran daha da yükselmiþtir.
7 Mart alýmý ile Memiþoðlu Tarým Ürünleri þirketine SPK Pay Alým Tebliði istinaden çaðrýda bulunma yükümlülüðü doðmuþtur.
17 Mart itibariyle 6 günlük bildirim süresi sona ermesine raðmen þirketten konuyla alakalý herhangi bir bildirim gelmemiþtir.
Son altý ay içindeki alýmlar için ödenen en yüksek deðer 14,60 tl dir. (30 Eylül 2024 Pay alým bildirimi).
Yer Ýmleri