Originally Posted by
ABKA
Doðuda (VAN-HAKKARÝ-DÝYARBAKIR) yaþayan veya uzun zaman görev yapan oldu mu?
Ben orada görev yaptým-gezdim...PKK nýn zoruyla oy veren binde biri geçmez...Onlar bize anlatýlan hikayelerdir..Peki neden Ankaranýn bazý ilçelerin de bile HDP silme götürüyor.
Orada halk ya dini hassasiyetle AKP ye verirdi...Ama bazen dini hassasiyeti olan bile HDP ye verir.Mella Denilen dini bireylerin hdp ye sempatisi nettir.KK nýn kürt olmasý da CB da ona verilmesin de etkili olur.
Ama yeni nesil de HDP patlamýþ durumda.Milliyetçilik milliyetçiliði doðurur.ZÝYA GÖKALP olayý
Anklaranýn batýsýnda MÝLLÝYETÇÝ söylemler ne kadar artarsa ,doðuda hdp ye o kadar oy çýkar.
ilk dediðin bölüme katýlýyorum..9 yýl Cizre'de görev yaptým..
ikinci bölüm ise hdpnin asýl oy patlamasý yaðtýðý süreç açýlým sürecidir..dikkat edin ondan önce dep ,hadep, dehap dönemlerinde seçim sonuçlarý 4-6 arasýndaydý..açýlýmla birlikte kendilerine güven geldi.. oyumuz ne kadar artarsa devletle o kadar daha büyük pazarlýk yaparýz dediler ve hdp ye vermeyen kürtlerinde milliyetçilikle oyunu alarak 9-10-11 bandýna çýktýlar..Akp saolsun her türlü kazýðý sayesinde deneyimledik..
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
Yer Ýmleri