Endeks çok güzel olgunlaþýyor. Uzun poz için tetik izliyorum. Hafta sonu riski biraz gerginlik yaratýyor tabi ama kaldýracý düþük tutacaðým..
Endeks çok güzel olgunlaþýyor. Uzun poz için tetik izliyorum. Hafta sonu riski biraz gerginlik yaratýyor tabi ama kaldýracý düþük tutacaðým..
ilk seans taban ikinci seans tavan ( günü tüm hisseler tavan kapattý)
ertesi gün çift seans tavan ( tüm hisseler 2. gün yine tavan kapattý)
ve 4 ay içinde borda %60 yukarý gitti
kur o gün 1.0 açtý, ertesi gün 1.1 en yüksek gördüðü deðer oldu ve ordan 900k a geri düþtü, çok net hatýrlýyorum,
devilasyon olduðunda borsa tarafýda dolar bazýnda ucuzlar, þöyle örmek vereyim
dün 10 dolardan iþlem gören hisseden ertesi gün 2 adet alma imkanýn olur
basitçe borsa 3$ ise ertesi gün 1.5$ oluyor, hisselerde %100 ucuzlamýþ oluyor
1:1 olursa bu, 1:3 olursa 0.5$ olur
geçmiþte 40 centi görmüþ bu borsa, þimdi þöyle hesap edelim
borsayý sabit 4.000 u100 de tutalým, kur=40 tl yapalým
endeks 1.0$ olmuþ olur, basit hesap, 40 cent afaki, 1$ olabilirlik sýnýrý içinde![]()
Yazdýklarým minicik bir yatýrýmcýnýn görüþ ve önerileri olup, yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.!
https://m.youtube.com/watch?v=6-3f2I4H2t8&pp=ygUZxLAga293ICB3aGFzIHTEsSBnZSB5b3VuZ w%3D%3D
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Eskiden çocuk nüfusu çok fazla idi, doðum oraný azaldý ve onlar yetiþkin oldu tüketim de arttý ama yeterli iþ sahasý açýlmadý ve üretim de talep kadar artmadý bence. Ev talebi biraz da ondan kaynaklanýyor olabilir. Nüfus deðiþti daha fazla eve ihtiyaç da doðdu.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yapma ya...
Yap bakalým faizi 60-70, o dövizler sürü halinde bozulup kur düþmüyor mu...
Düþen döviz kuru ithal girdiyi ucuzlatýp cari açýðý geriletmiyor mu...
O tavan yapmýþ ev ve araba fiyatlarý kur ve talep düþmesi, kredinin de pahalanmasý sebebiyle çakýlmýyor mu...
Ekstradan bir de kimseye bir sene zam yapmayacaksýn...
180 ile giden arabayý 90'a çekmediðin sürece bir þey düzelmez... Þu an bütün göstergeler þaþmýþ durumda... Çünkü paraný çöp haline getirmiþsin...
Bunla beraber toplumda da ahlak erozyonu baþlamýþ, kim kime korsa düzeni hakim olmuþ...
Yer Ýmleri