Originally Posted by
the_economist
pisyedili hocam verilen grafiklerden benim gözlemim, her seçim sonrasý borsada yukarý yönlü bir hareket gerçekleþmiþ hemen hemen.
dolartl tarafýnda ise, krizin akabinde girdiðimiz seçimlerden sonra geçici bir rahatlama olurken, kriz dýþýnda girilen seçimlerden sonra yukarý yönlü ataklar gelmiþ. Gerçi 2011-2023 arasýndaki süreçte dolar yýllara sari olarak artýþ gösterdiði için grafiðin de bu ölçüde þekillenmesi normal görünüyor. yani konjonktür zaten yukarý.
bu veriler ne kadar referans olacak o da meçhul tabii þu an parasý olan adam için ciddi bir bunalým dönemi gerçekleþiyor. Gramtl de dahil enflasyon kadar getiri saðlayan bir enstrüman 2023 baþýndan beri yok. Belki coin piyasasýný dahil edersek coinler biraz kurtarmýþ onun dýþýnda memlekette herkes araba alýp araba satýyor ya da ev alýp kendini korumaya çalýþýyor.
Bana göre bu sistem sürdürülemez durumda.. KKM'de pozisyon almayý düþündüm ancak onda da en az 3 aylýk vade olmasý kafamý karýþtýrýyor açýkçasý. olasý bir iktidar deðiþikliðinde 3 ay oldukça uzun bir zaman. Eðer Kýlýçdaroðlunun söylediði 300 milyar dolar gerçekten piyasaya giriþ yapmak için hazýrsa USDTRL'de 3 ay sonra gerileme görebiliriz bugüne göre. ABD merkez bankasýnýn faiz artýrýmýný durdurduðu hatta parasal geniþleme yapma ihtimalini de düþünmek lazým önümüzdeki günler için.. Küresel dolarýn gözü pek de yukarý bakýyor gibi durmuyor..
Uykularýmýz kaçtý sýrf elimizdeki parayý ne yapacaðýz diye düþünmekten. En son Bozkurt dayý'nýn yanýna limon tezgahý açacaðým.

Yorumlarýnýz için teþekkür ederim sn the economist dostum.
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
Yer Ýmleri