SO hiç bir tabaný olmayan birisi.Sen onun lehine çekildin.SO da BENDE çekiliyorum derse.Der mi Demez mi.SO kim ya.
SO hiç bir tabaný olmayan birisi.Sen onun lehine çekildin.SO da BENDE çekiliyorum derse.Der mi Demez mi.SO kim ya.
Cumartesi kapým çalýndý baktým iyi giyimli beyefendi birisi, komþum ben milletvekili adayýyým bana oy verir misin dedi. Sonra internetten baktým avukatmýþ. Þimdi kontrol ettim liseden itibaren çok iyi de eðitim almýþ.
Üzüldüm, yani o þekilde birinin kapý kapý dolaþmasý beni etkiledi.
Bir de zamanýnda bir seçim sonrasý mikrofonlara konuþan birini gördüm giyim kuþam milletvekilliðinden ziyade militanlýða yaraþýr. Sonradan giyim kuþam traþ vs janti oldu çok çok yükseldi.
Þu ikinci adamdan bir tane daha hatýrladým o da çok çok yükseldi.
RTE'nin durumu farklý, yokdan var olan birisi, onu ayrý yere koyuyorum. Yani e-maili olmadýðý için zengin olan adam gibi bir þey.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Her 2 aday da çekilirse,o zaman Cumhurbaþkanlýðý seçimi Erdoðan için referanduma döner.Oylar Erdoðan'ýn Cumhurbaþkanlýðýna evet ve hayýr olarak tasnif edilir, oylamaya katýlanlarýn %50'sinden 1 fazlasý Erdoðan'a hayýr derse ,Cumhurbaþkanlýðý seçimi sýfýrdan ayný veya farklý adaylarla tekrarlanýr.TBBM seçimleri tekrarlanmaz.(Anayasa madde 101)
MADDE 101- (Deðiþik: 16/4/2017-6771/7 md.)
Cumhurbaþkaný, kýrk yaþýný doldurmuþ, yükseköðrenim yapmýþ, milletvekili seçilme yeterliliðine sahip Türk
vatandaþlarý arasýndan, doðrudan halk tarafýndan seçilir.
Cumhurbaþkanýnýn görev süresi beþ yýldýr. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaþkaný seçilebilir.
Cumhurbaþkanlýðýna, siyasi parti gruplarý, en son yapýlan genel seçimlerde toplam geçerli oylarýn tek baþýna
veya birlikte en az yüzde beþini almýþ olan siyasi partiler ile en az yüzbin seçmen aday gösterebilir.
Cumhurbaþkaný seçilen milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliði sona erer.
"Genel oyla yapýlacak seçimde, geçerli oylarýn salt çoðunluðunu alan aday, Cumhurbaþkaný seçilir. Ýlk
oylamada bu çoðunluk saðlanamazsa, bu oylamayý izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapýlýr. Bu oylamaya,
ilk oylamada en çok oy almýþ iki aday katýlýr ve geçerli oylarýn çoðunluðunu alan aday, Cumhurbaþkaný seçilir.
Ýkinci oylamaya katýlmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katýlmamasý halinde;
ikinci oylama, boþalan adaylýðýn birinci oylamadaki sýraya göre ikame edilmesi suretiyle yapýlýr. Ýkinci oylamaya
tek adayýn kalmasý halinde, bu oylama referandum þeklinde yapýlýr. Aday, geçerli oylarýn salt çoðunluðunu aldýðý
takdirde Cumhurbaþkaný seçilir. Oylamada, adayýn geçerli oylarýn çoðunluðunu alamamasý halinde, sadece
Cumhurbaþkaný seçimi yenilenir.
Seçimlerin tamamlanamamasý halinde, yenisi göreve baþlayýncaya kadar mevcut Cumhurbaþkanýnýn görevi
devam eder"
Aksam seansinda taban acilirsa 4788 civari. Kafadan 500 puan yiyor viobda. Bugun batan cok olmustur. Oynamayin viob pismanliktir.
Yer Ýmleri