Yarýn artýk 25 üzeri atar orada biraz dinleniriz diyeceðim ama dinlenmeye fýrsat vermiyorlar..Bank of bugün ÝSMEN de fena dayak yedi..Açýkçýlar için bir bela ÝSMEN..
Çok teþekkür ederim nazik iltifatýnýz içinBen de sizin çalýþmalarýnýzý ve yorumlarýnýzý beðeni ile izliyor ve çok takdir ediyorum. Kýymetli dostlardan birisiniz gözümde.
Açýkçasý daha önce de belirttiðim gibi, bizim ülkemizde o kriterleri birebir almak çok saðlýklý sonuç vermez gibi geliyor bana. Biraz esnetmek gerekir. Ne de olsa geliþmekte olan bir ülkeyiz. Sanayimizin günümüzde ne kadar çok zorluklarý olsa da, ilerleyen zaman içinde daha çok yol kat edeceðimizi düþünüyorum. Temelde bu ülkede yatýrým yapmamýn yegane sebebi budur.
Yapmýþ olduðunuz listedeki þirketlere Orge hariç (sanýrým 5 yýl kadar oldu) hiç yatýrým yapmadým. Orge'de de 2 sene kaldým, çok can sýktý çýktým. O kriterlerle (biraz esneterek) oluþturulmuþ bir tabloyu takip etmekte fayda var bence. Gerçi benim de kendime göre yapmýþ olduðum bir puanlama çalýþmasý var, oradan da güzel þirketler çýkýyor zaman zaman. Her potansiyelli þirket zaman içinde keþfediliyor, bazen çok hýzlý da gidebiliyorlar. Açýkçasý beðendiðim þirketlerde elim sat tuþuna nadiren gider. Hep alýcýyým ben
Þu anda 23 þirket + 2 banka var portföyümde. Satýlacak malým var mý, abidik gubidik iþler olmadýðý sürece yok
Bu baþlýklarda, yatýrýmcý profilimizi geliþtirmek ve insanlarý kumardan uzak tutabilmek için yazýyorum. Ama pek çok kiþi de yanlýþ anlayabiliyor yazdýklarýmý. Olsun ne yapalým, bir kiþiye bile ufak da olsa faydam olabiliyorsa ne mutlu bana. Sizin de benzer bir yaklaþýmýnýz olduðunu düþünüyorum. Sayýmýz artmalý![]()
Bunun saðý solu belli olmaz. Normal þartlarda beklentiler kuvvetli olduðu sürece bu seviyelerin altýnda deðil üzerinde kalmalý. Ama burasý borsa, her þey olabilir.
Daha önce de belirtmiþtim, 2. çeyrek 1. çeyrekle benzer olacak. Ama 2. yarý yýl olayýn rengi deðiþecek. Sanýrým bunu satýn alýyorlar, 2. çeyreði deðil.
Hayýrlýsý olsun artýk, yarýn bilanço gelecek. Ardýndan nasýl bir yön olacak beraber seyredelim.
Yer Ýmleri