4 üye... kimse yok yine... 1 aydýr çok daha yakýndan takip ediyorum, bir ara tamamen (olmaz ya) ISMEN'e mi geçmeliyi sorguluyordum, o günden bügüne bile %100 maþallah!
4 üye... kimse yok yine... 1 aydýr çok daha yakýndan takip ediyorum, bir ara tamamen (olmaz ya) ISMEN'e mi geçmeliyi sorguluyordum, o günden bügüne bile %100 maþallah!
Fedoramca gel boyu geçmiyorÞaka bir yana sizleri ereðli forumlarýndan biliyorum. Ereðli bugün de biraz hareketli ama trendi kaçýracak bu gidiþle. Ereðlinin yatýrýmcýsýnýn gönlünü almasý için 3 e katlamasý gerekiyor. Bende de var hala tutyoruz biz de inatlaþtýk orada bakalým nere gidecek o kaðýt.
Yarýsýný verip 0 maliyetle devam. Kýsa sürede muhteþem performans gösterdi. Kârý kitleyip o tarafta uzun vade düþünce ile ilerleyeceðim geçmiþten farklý olarak. Bir süre de bunu deneyelim.
Yatýrýmcý iliþkilerinden Ozan Bey ile görüþtüm.
Kendisine sorduðumun üzerine deðerli yanýtlarý þu þekilde.
1)Giriþim sermayesi fonu nedir, yapýlan yatýrýmlarýn fonlamasý Ýþ Yatýrýmýn kendi özkanaðýyla mýdýr?
1.C) Giriþim sermayesi fonu Maxis Investments iþtiraki tarafýndan yapýlan yatýrýmlardýr. Dünya ve Türkiye'deki makro-mikro durumlara göre TEDBÝRLÝ olarak yapýlan yatýrýmlardý. Fonun kurucusu deðildir sadece fona yatýrým yapmaktadýr.
Ek bilgi:Geçen sene buradan yapýlan yatýrýmlar ile birazý (1 milyar TL) fondan satýþ yapýlarak nakit kazanç elde edilmiþtir.
2)Bu giriþim sermayesi fonu karý 3. çeyrek te gelecek mi?
2.C) Bu kar TEK SEFERLÝK KAR DEÐÝLDÝR. Finansal raporlarda SADECE Fon deðerlemesi yapýlýnca görebilirsiniz. Þuanki kurala göre yýlda en az 1 kere bu deðerleme yapýlýyor.
Kýsaca ileriki çeyreklerde görüp görmemek belli deðil ama bu fonlara yatýrým yapýlmadý anlamýna gelmez.
Ek bilgi: Yapýlan yatýrýmlar zarar da ettirebilir. O zaman o kazançlar negatif olup var olan karý da düþürebilir.
3.)Bu giriþim sermayesi fonundaki bilgilere eriþebiliyor muyuz?
3.C) Kendisi sadece bilançoda olan karýn büyük oraný temiz enerji tarafýndan geldiðini söyledi.
Polat enerji yatirimindan bahsediyor (yuzde 50 si ismenin)
Benchmark acisindan
Gwind
Kurulu güc 240 mw
6 aylik kar 457 milyon tl
Pd 12.49 milyar tl
Polat enerji
Kurulu güc 700 mw
Kar bilinmiyor
Pd bilinmiyor
Bilinmeyenleri tahmin etmek yatirimciya kaliyor
SM-A705FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýþtirak karlýlýðý her geçen gün artacak gibi görünüyor. Bilançolarda hep bir sürpriz beklemek farz oldu![]()
Yer Ýmleri