-
-

Originally Posted by
erdgass
Vuk gelir tablosunda 3.4 Milyar Enflasyon düzeltme zararı görünüyor. Bununla birlikte 3.7 Milyar vergi öncesi kar varken 2 milyar gibi uçuk bir vergi gideri görünüyor nasıl iş anlamadım. Bu enflasyon muhasebesi ile at izi it izine karışmış bir durumda, neyse biz nakit tarafına ve alacağımız temettüye odaklansak daha iyi olur.
Twitterda bir yazı okuduğumu hatırlıyorum, temettü kardan verilir, nakitten dağıtılır diye ama emin değilm.
İyi nakit olsa da net kar yeterli olmazsa dağıtım az olabilir mi acaba bilenler yorumlarsa sevinirim?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
-

Originally Posted by
marenostrum9
Twitterda bir yazı okuduğumu hatırlıyorum, temettü kardan verilir, nakitten dağıtılır diye ama emin değilm.
İyi nakit olsa da net kar yeterli olmazsa dağıtım az olabilir mi acaba bilenler yorumlarsa sevinirim?
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Yönetim isterse geçmiş yıl karlarından dağıtım yapabilir. Para var zaten kasada, dağıtmayıp kasada tuttukça enflasyon yoluyla parasal kayıp oluşuyor.
-

Originally Posted by
erdgass
Yönetim isterse geçmiş yıl karlarından dağıtım yapabilir. Para var zaten kasada, dağıtmayıp kasada tuttukça enflasyon yoluyla parasal kayıp oluşuyor.
hocam,
kasada para yoksa, şirket musterilerine kredi kullandırırkan başka yerden borç alıp kullandıracak , bu durumda karlılık azalacak gibi,
eger kasadaki parayı kredi olarak kullandırabiliyrosa, yada , dogru yerlere yatırım yapabiliyorsa, şirketi büyütme yönünde kullanabiliyorsa,
o zaman sorun olmaz diye dusunuyorum , yanılıyormuyum ?
hürmetle,
-

Originally Posted by
skardes
hocam,
kasada para yoksa, şirket musterilerine kredi kullandırırkan başka yerden borç alıp kullandıracak , bu durumda karlılık azalacak gibi,
eger kasadaki parayı kredi olarak kullandırabiliyrosa, yada , dogru yerlere yatırım yapabiliyorsa, şirketi büyütme yönünde kullanabiliyorsa,
hürmetle,
Tabii ki temettü kardan verilir öbür türlü özkaynaklarını eritirsin ki bu hiç istemeyeceğimiz birsey
-

Originally Posted by
skardes
hocam,
hürmetle,
Kasada para var, eşşek yüküyle hem de ayrıca gerektiğinde dışardan borçlanma da yapıyorlar. Parayı kasada tutmanın maliyeti var enflasyon kemiriyor.
-
iş yatırım piyasadan kredi bulmakta pek zorlanmaz gibi.
Şu an mali durumu da bana sağlıklı gibi geliyor. Net borcu yok.
Keşke özkaynaklarından mümkün olduğu kadar çok kredi kullandırsa, üstüne de bu yetmediği için bankalardan kredi çekip kullandırsa.
Böyle bir talep gelse müşterilerinden, başkasının parası üzerinden para kazanmak bence çok güzel bir iş.
-
Parasal zararı azaltmanın veya parasal kârı artırmanın en temiz yolu öz sermayeyi azaltmak. (doxa)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri