Endekste sanki ikili dip var..
11000 hedefli Nisan vade.. Ama bence 10400 cepte..
Þu an 10230 larda..
Endekste sanki ikili dip var..
11000 hedefli Nisan vade.. Ama bence 10400 cepte..
Þu an 10230 larda..
Ýnsanlar hafif çýkýnca hemen ters yöne pozisyon alýyor.. Kar al paylarýný hep gözden kaçýrýyorlar.. Okuyorum Viop forumunu..
Ya da düþünce.. Hemen long..
En son long maliyetleri 10270 lerde idi.. Þu an kaç bilemedim.. Saymayý býraktým.. Ama long maliyeti 10270 ise kar allarýný düþünün..
Pozisyonum olmadan yazmayý çok uygun bulmuyorum..
Garanti yeni ay yeni vade de tekrar sayýp iþleme giricem.. Þu an tatil modundayým..
Sevgiler..![]()
Selam yine ben
Ýyi ki viopta deðilim diyerekten yazýma baþlýyorum...
Bilgim Kurgu filmlerinin hastasýyým.. Ama bu aralar yorum okuyupta filmlere gidiyorum.. Daha doðrusu yorum okuyunca gitmekten vazgeçiyorum.. Ýzleyici yorumlarý tabiki..
Ama bu sefer bunu kaçýrmamalýyým dedim.. Ýyi ki demiþim..
Bundan sonra izleyici yorumlarýný filmden sonra okumaya karar verdim
Tam gitmeden önce þöyle bir yazýya denk geldim.. Ve iyice meraklandým..
https://www.arkitera.com/haber/epik-...ari-bir-bakis/
Vermette’in Harkonnen ana gezegenini ete kemiðe büründürmek için ihtiyaç duyduðu ilham, yaþadýðý yer olan Montreal’in dýþýnda araba kullanýrken siyah kalýplanmýþ plastik septik tanklarla dolu bir tarlanýn yanýndan geçerken gelmiþ. Siyah kalýplanmýþ plastikten oluþan bu estetik, bir balinanýn karnýnda olmayý anýmsatan dev kaburga oluþumlarý ve örümcekler ile kenelere yapýlan göndermelerle birleþerek Harkonnen’lerin binalarý ve araçlarý somutlaþtýrýlmýþ. Septik tanklar mimari bir dil için alýþýlmadýk bir baþlangýç noktasý olsa da yönetmenin vizyonunun nasýl orijinal sonuçlar üretebileceðinin bir örneði olarak öne çýkmýþ.
Filmi izlerken yönetmenin hayal gücünde seyahat ediyorum hissettim. Sýrf bunun için bile izlenirdi..
Filmde çok emek var.. Biz sadece izliyoruz.. Her detayýnda..
Çok mutlu ayrýldým.. Efsunlanmýþ bir þekilde
Ve ilk defa uhrevi bir bilim kurgu izledim.. Çok etkileyiciydi..
Ýnanç konusuna çok vurgu yapýlmýþ.. Ýnancýn gücüne.. Önünde hiçbir engel duramýyor.. Dehþete kapýldým açýkçasý..
Oyunculuklar harikaydý.. Javier Bardem benim için süpriz oldu.. Çok þekerdi
Özetle izleyebilen izlesin![]()
Filmde en çok hoþuma giden replik:
Ýnsanýn seçenekleri azaldýðýnda korkusu artar..
Doðru![]()
Yer Ýmleri