1 trilyon dolarlýk 85 milyon nüfusa sahip ülkeyiz, 1 milyon dolar servet ne ki?!
1 trilyon dolarlýk 85 milyon nüfusa sahip ülkeyiz, 1 milyon dolar servet ne ki?!
Piyasa dolara doymuþ sanýrým. Dolar 20.67
Nadir 20.44 alýyor
Vakýfbank 20,46
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
" Bir Cüzdaný Doldurmak, Boþ Olanýna Katlanmaktan Daha Kolaydýr "
Þimþek: Biz yaptýklarýmýz ile konuþulmak istiyoruz, TCMB kendi iþini yapacak-Ekotürk
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
<100 milyon dolarý olanlarýn hepsi 1 milyon dolar ve üzerine dahil galiba...
Yani 44.500 kiþinin (1-100 arasý) ortalamasý ne bilmiyorum.
1 olsa, 44,5 milyar dolarlýk bir kýsmý temsil eder.
10 olsa ortalamasý, 445 milyar dolarlýk kýsmý...
100 üzeri olanlarýn da ortalamasý ne bilmiyorum. 100-1 milyar arasý tek sýnýf
100 olsa hepsi, 14.5 milyar dolar eder,
500 olsa ortalama 72.5 milyar dolar yapar...
>1 milyar dolarý olan 18 kiþi..
5 milyar dolar desek, 90 milyar dolar...
Bu hesaba göre maksimumlardan yürüsek, 445+72.5+90=600 milyar dolar. Hesap hatasý yapmadým umarým.
Sanki ülke ekonomisiyle ölçülü gibi...
Tabi tahmin ediyoruz, nasýl bir yöntem kullandýlar, neyi esas aldýlar bilmiyorum, okumadým.
Öte yandan, Türkiye ile Hindistan' ýn yastýk altý altýný da modelleyemiyorlar, deli rakamlar çýkýyor, muazzam tahmin aralýðýyla...
Yarýsý ekonomiye girse, ekonomi kurtulacak, o derece...ama girmiyor..insan/toplum davranýþlarýyla alakalý sanýrým.
Duydum paylaþtým o kadar, nedir ne deðildir bilemem, ama cash ten bahsediyor, göç para hareketleri filan üzerine yaklaþým sanýrým.
daha öncede yazýldý buralarda.. mal varlýðý ayrý.. nakit akýþý ayrý..
caddede evi arabasý bodrumda yazlýðý var.. ( zamanýnda uygun almýþ ) baksan 20 milyonluk.
ama geliri emekli maaþý.. çok var böyle..
Yer Ýmleri