Bildiðim bir köyde zamanýnda bir kooperatif paketleme tesisi gibi bir þey açmýþ yýlda 1-2 ay çalþýyor, muhtemelen insanlarýn orada sigorta kaydý vardýr, þimdiye kadar emekli olamayanlar EYT'den emekli olup 7500 TL maaþ alacak.
Bildiðim bir köyde zamanýnda bir kooperatif paketleme tesisi gibi bir þey açmýþ yýlda 1-2 ay çalþýyor, muhtemelen insanlarýn orada sigorta kaydý vardýr, þimdiye kadar emekli olamayanlar EYT'den emekli olup 7500 TL maaþ alacak.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Geçen sohbet odasýnda duydum þu kadar milyon kiþi evde bakým parasý alýyor, tanýdýðýna rapor alýp kayýt ettiriyormuþ. Detayýna bakmadým ama yaþlý insanlarýn çoðu saðlýk kontrolü yaparsan zaten engelli çýkýyor.
Komþuma sordum evi arabasý vs olduðu için ona ödeme yapýlmýyormuþ evde annesine bakýyor.
Önceki mesajda yazmýþtým, rasyonelliðin net olarak açýklanmasý lazým. Bizim ailede her koyun kendi bacaðýndan asýlýr felsefesi vardý, üniversitede ne kadar köfte o kadar ekmek prensibi vardýr denildi. O yüzden yalnýzlýk benim için çok sorun deðil her zaman hazýr olduðum bir þey.
Mesela baþka rasyonel ilkeler olabilir
- toplum önemlidir denir topluma toplam faydasý olanlar desteklenir,
- devlet esastýr denir devletin bekasýna faydasý olanlar desteklenir
- iktidar önemlidir denip onun devamýna faydasý olanlar desteklenebilir
- insan önemlidir denip insanlýk faydasý ve geleceðine faydasý olanlar desteklenebilir
- Doða önemlidir denip doðaya ve geleceðine faydasý olanlar desteklenebilir
- Tanrý önemlidir onu kýzdýrmayalým denilip dini deðerleri ön planda tutacaklar desteklenebilir.
Olur mu olur. 22 den 28 e çýkarmýþlar 28 i gördükten sonra 30 da olur 40 da.
https://www.sozcu.com.tr/2023/finans...hmini-7704132/
31 69 diyenler var
bana kalýrsa 100 dalya iyi olur akýlda kolay kalýr
herkes kazanýr
Komþum aldýðýn kiralarý beyan ediyor musun diye geçen gün sordu, otomatik beyan sisteminden onaylayýp ödedim dedim.
Kadýn için vergileri tam ödeyip ödemediðim önemli, ben biraz geniþ bir adamým yani insanlarýn ne yaptýðýný çok kritik etmiyorum ama nedenini iç dünyalarýný merak ediyorum.
Þener Þen ile Ýlyas Salman filmi vardý, gel hele neden olduðunu anlatayým kýzma hemen diye filmi vardý, nedeni kafaya yatýyor ise hoþ görüyorum.
Yer Ýmleri