Kulaðýmýn arkasý bekaretini 1994 krizinde kaybetti o günden beri 30 kriz yaþamýþtýr kulaklarýmýz bu son yaþananlar seçme krizdir ama güzel bir aný olarak kalacak yarasý kapanmadý !!! Kapanýr inþallah !!
Kulaðýmýn arkasý bekaretini 1994 krizinde kaybetti o günden beri 30 kriz yaþamýþtýr kulaklarýmýz bu son yaþananlar seçme krizdir ama güzel bir aný olarak kalacak yarasý kapanmadý !!! Kapanýr inþallah !!
Bence Þimþeðin konuþmasý baya þahindi. Yarýn da bunu alýrlar banka tarafýnda bence.
XBANK/XSINAI oraný yukarýya diyorum yýlýn geri kalanýnda.
Þimþek rasyonelite döneceðiz dedi.
Daha önce neydi olay? Saðdan soldan borç ile alýnan dövizi yakarak dolarý tutmaya çalýþýyorlar idi.
Þimdi döviz yakilmayacak. Önce dolar bir 30 liraya çýksýn sonrasýnda ciddi faiz artýþlarý gelir zaten.
CPH2269 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
bankalarýn dolar bazlý ucuz olmasý baþka þey endeksin dolar bazlý ucuz olmasý ayrý... tüm bankalarý toplasan xu100'de aðýrlýðý %11 civarý bir þey ediyor...
yani yarýn alýnacak olasý bir X karar bankalarý %100 pozitif etkileyip sanayileri ve diðer þirketleri %50 negatif etkiliyorsa endekse kümülatif etkisi %33 civarý negatif olur...
önümüzdeki süreçte xbank/xsin oraný yukarý doðru hareketlenebilir elbette, rasyonaliteye dönebileceksek gerçekten... düzgün bir pair trade fikri gibi duruyor....
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Bu memleketin 30 tl dolar kurunu kaldýrabilecek takati, psikolojisi kalmadý. Olmaz mý olur ama sonuçlarý da olur. Her þeyden önce erken seçim olur. Dolarýn 12 aydan fazla yatay gittiði ülkede enflasyon en az %100 se dolarýn %50 artýþýndaki olasý senaryoyu varýn siz düþünün. Yýl sonu beklentim max 25 tl dolar için. Üstü hep bir topun aðzýnda olma halidir iktidar için.
Yabancýlarýn banka sevmesinin nedeni nerede ise tamamý üniversite ve üstü insan çalýþýyor, iþlemleri iç dýþ en az 6 ayrý birim denetliyor. Personel kardan pay alýyor ve iþlemler maksimum kar yaratacak þekilde iþleniyor. Sektörel bilgileri günlük hatta anlýk takip edilebiliyor.
Havacýlýk da uluslararasý standartta, otomobil de kýsmen öyle. Elektrik üretim de saatlik biliniyor. Telekom da yakýndan takip edilip denetleniyor. Rafineri ve beyaz eþyada maliye yakýndan takip ediyor.
Öte yandan falan þirketin ne yaptýðý 3 aylýk ve 6 aylýk raporlarda dahi yeterli deðil. Geçen bir patron BBHT'de þirketini anlatýyordu, þuradaki arazimize AVM yapacaðýz dedi o sýrada süre bitti. Kendisinden baþka kimsenin haberi yoktur.
EGS GYO'da para kaybettim, meðer ana þirkete kefil olmuþ. Sonradan düzenleme geldi.
Night Shift olan yerlerden mobilya, giyim, tekstll, gýda vs hep uzak olduðum hisseler. Borsa dýþýnda bir fasoncu giyim firmasý vardý, fabrikayý gece kendine çalýþtýrýrdý.
Son düzenleme : ariston; 05-06-2023 saat: 01:29.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yer Ýmleri