Teb bugün de yeni vadeye short açmýþ. Ýlginç...
tahvil swap nasýl yaparlar onu görücez, ama yarýnki faiz kararýyla bi alakasý yok þimdilik.. deutsche 20, jp morgan ve bofa 25, morgan stanley 20+5, demiþler, goldman yüzde 40 demiþ, temennisini açýklamýþ.. mehmet þimþek zamanýnda londra merrill lynch adýna bu tür tahminler açýklayanlardan biri, onlarýn dilini onlardan iyi bilir, hafizaným zaten kariyeriyle konuþuyor, eski goldmanlý.. ben olsam yaparým 25 geçerim, bu ekipten negatif sürpriz beklemiyorum
politika faizinin banka-müþteri arasýndaki kredi sirkülasyonuna bi etkisi yok, bankalarýn rezerv para fonlama maliyeti olarak banka bilançolarýna etkisi olacak esaslý olarak, bireyseli etkileyen etkileyen taraf nakit avans ve kmh maliyeti ve tüketici kredi faizinin yükselecek olmasý, bu da doðru bi hamle zaten, amaç iç tüketim talebini kýrmak deðil mi enflasyonu dðþðrmek için.. önden yüklemeli tek atýþ.. ama menkul kýymet tesisine iliþkin mekanizma, kkm vesair uygulamalara dokunulmamalý, çalýþýyorsa kurcalama demiþ atalarýmýz.. cari açýðý da hedefleyen bi retorik koyulmalý ortaya- önümüz yaz, turist dövizi gelecek ayrýca petrol/emtia düþüþ trendinde +faiz artýþýyla tüketici talebi de törpülenir biraz, cari denge saðlanýr.. cari dengenin iyileþmesi, spekülatif döviz talebini kýrar, kur istikrara kavuþur, enflasyon yavaþlar..
Faiz artacak ama mevduat faizi düþecek. 1 ay sonra hatýrlatýn bu mesajý![]()
Yer Ýmleri