Benim doðduðum ilçede belediyeye ait kaplýca var zarar ediyor. Halbuki bu su seracýlýkta kullanýlsa ilçe istihdam ve kazanç yönünden ihya olur. Ne yazýk ki seracýlýk için ruhsat sondaj izini verilmiyor. Plansýzlik iletiþim kopukluðu.
Benim doðduðum ilçede belediyeye ait kaplýca var zarar ediyor. Halbuki bu su seracýlýkta kullanýlsa ilçe istihdam ve kazanç yönünden ihya olur. Ne yazýk ki seracýlýk için ruhsat sondaj izini verilmiyor. Plansýzlik iletiþim kopukluðu.
Konya ovasinda yanlýþ izin ve sondajlarla su kaynaklarý kurudu, öyle deme..
Bir sürü obruk. Þu kaynaklarýna dair çalýþmalarý okumuþtum. 80'lerde 20 30 metreden su çýkarmýþ. Þimdi 300 metre sondaj yapýlýyor..
Düzgün iyi düþünülmüþ su politikasi olacak.
Termal suyu sera ýsýtmada kullanýp geri basacak. Sera sulamada damlama sulama kullanacak. Karapýnar ilçesi en fazla güneþ gören en az yaðmur alan yer. Burada denetim yok ve mýsýr ekilip yaðmurlama þeklinde izinsiz ruhsat ile sulama yapýlýyor. Eminim ki orada bu denetim iþini yapan orada doðmuþ büyümüþ biridir o yüzden de denetim olmaz.
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
merkez bankasý baþkaný çok az konuþmasý piyasa için sýkýntý.....Yakýnda bu tavýr sürerse homurtu baþlar.....
Yer Ýmleri