Bu çok net abi.
Avrupa mum 2 sorunu var.
1 konfor 2 sosyal devlet.
Abi sosyal devlet nedir bi yerden vergi al öteki yere ver.
Bu bir þeyi mahfeder : VERIM
çünkü adam teknik iþ yapacaksa cerrah olacaksa fazla para ister abi bu doðaldýr.
Avrupadaki sosyal devlet bir sorun doðurdu.
Nedir ?
Kimse cerrah olmak istemiyor kimse yazýlýmla uðraþmýyor eee bu sefer hadi dünyadan cerrah alalým hadi yazýlýmcý bulalým.
Amerika’ya bak çalýþan kazanýr çalýþmayan sokakta yatar.
Hart kapitalismi kötü sanardým son zamanlarda çok düþünüyorum üstüne.
Þu an direkt kötü diyemem
Maden çýkarýp satan firmalarýn tahsil ettiði KDV'yi mahsup edebileceði çok kalem olmuyor diye biliyorum.
Geçen sene Þiþe Cam önemli maden üreten Soda þirketini ve diðer önemli þirketleri ana þirket ile birleþtirdi bu þekilde maden için KDV ödemek durumunda kalmadý diye düþünüyorum. Birleþme raporunda önemli bir sinerji ve vergi avantajý olacaðý söyleniyordu. Bir kaç ufak þirket dýþýnda ürünlerinde yurt içi rakibi az.
Öte yandan bugün A101'de baharat kavanozu seti gördüm kutusuna baktým P.R.C. yazýyor.
Malesef Çin çok ucuza üretiyor, gümrük vs durduramýyor.
Öte yandan üreticiler de hayýr kuruluþu deðil, karlýlýk en yüksek ne noktada ise o þekilde fiyat belirliyor.
Tüketici de zor durumda; milli duygular, bütçe ve kendini mutlu etme seçenekleri arasýnda kafasý karýþýyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Yazýp yazmamakta çok düþündüm ama bir akademisyen-entelektüel vatansever olarak
Türk Milletini ikaz etmek mecburiyetindeyim.
Türkiye de iyi gösterilen her þey illizyon.Aðustos sonundan itibaren
Cumhuriyet tarihinin en aðýr ekonomik ,toplumsal, siyasi krizini yaþayacaðýz.
https://twitter.com/KurtogluKagan/st...61765988605953
Abartýlý..
artýk tercihler büyük rol oynuyor
beyinler dolu
ben kimsenin artýk dünyada çok çalýþayým çok para kazanayým gibi düþüncesi kaldýðýna pek inanmýyorum
önceden tekerlek bulduklarýnda bence insanoðlu için yeterliydi.
iþ görürdü. çok büyük kolaylýktý
þimdi cinciðinin cinciði ile kafalar çok dolu. haliyle insanlar bence sýkýldý
herif ofis boy arýyor çalýþacak eleman misal þirkette
yazmýþ.
photoshop bilecek autocad bilecek. excelle hakim .. 3dmax iyi kullanacak solidworks yapacak ingilizce iyi olcak.
sanýrsýn yapay zekayý iþe alýyo
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
TV'de Aristoteles vs o zamanlarý konuþuyorlardý. O zamanlarda buhar makineleri biliniyordu dediler ama ilerletmemiþler çünkü yeterli köle varmýþ.
Bir yandan köyde doðup oradan çýkmayan insanýn hayatý, diðer yanda okyanusun dibindeki Titanik'i veya uzayý merak edip yolculuk yapmak isteyenler var.
Çok kompleks ve kaotik bir zamandayýz, kafayý yemeden kendine uygun düzgün tercihler yaparak yaþamak gerçekten zor.
Bunun dýþýnda bir toplumsal yapý içinde yaþadýðýmýz için baþkalarýna kendini beðendirme baskýsý da önemli bir etken.
Ben yalnýz olduðum için bir þekilde idare ediyorum ama insanlar (veya insanlar yolu ile üst akýl) çok fazla insanýn hayatýna karýþýyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
abi bir sýkýntýda þu felaket çoðalýyoruz..
belki 5 sene önce flan yazmýþtým . dünya artýk insanoðlunu virüs olarak görüyor. dünyanýn kendisi görüyor bunu.
bu sýcaklýklar vs. sadece ozonu deldiðimiz veya incelttiðimiz için deðil. dünya artýk karþýlýk vermeye baþladý bu duruma.
önceki nesillerin aðaçlarýn veya bitki örtüsünün sonra hayvan canlýlarýna nasýl dünyanýn kendisi bunlarýn yaþamlarýna son verip reset attýðýný biliyoruz.
yeri geldi bunu donarak yaptý. yeri geldi oksijene boðdu .. neredeyse tüm canlýlarý yok etti.
þimdide yakýyor bence.
insanlarýn geliþimi artýk risk altýnda. herþeyin artýk çok daha zor elde edildiðini belki kimsenin artýk birþeyler geliþtirmek için çaba sarf etmeyeceði bir durum çýktý ortaya.
zenginlere özel devletler kurulabilir.. fakirlere ayrý vs.
nasýl naziler üstün insaný yaratma çabasýna girdi. akýl almak mümkün deðil.
zaman zaman kaotik bi yere evrilme çabasý oluyor bence þuan ortam öyle bir yöne gidiyor.
kýsaca insan
beni bi salýn mk diyo
![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yer Ýmleri